Skocz do zawartości

[Przyjęta] Kilka poprawek w Taryfikatorze banów

Udostępnij

uSzanowankoo

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja to: Dodanie kilku punków oraz zmiana kilku innych wcześniej dodanych podpunktów.
Treść:

Dodanie do taryfikatora banów:
- Zakaz proszenia o kredyty - mute/gag (w zależności gdzie dany gracz prosi o kredyty)
- Utrudnianie pracy adminom - ban od 30 minut do 2 godzin.  ||||  Często gracze specjalnie podają błędnych graczy, by tylko zrobić sobie "żarcik" i ochronić swojego csowego kolegę. Można do tego zaliczyć niżej wymieniony punkt.
- Mówienie adminowi o przewinieniach w nie odpowiednim miejscu (do tego służy komenda zgłoś) -gag/mute na 30 minut (w zależności gdzie o tym spamuje).  ||||  Często przez takie akcję uciekają osoby do zbanowania [dostają informację, że admin przebywa na serwerze].

Edytowanie istniejących punktów:
- Zakaz ujawniania danych osobowych innych graczy. - Ban na dzień // Dałbym ban na tydzień. Niestety, po utracie naszych danych osobowych na serwerze możemy stracić własne poczucie bezpieczeństwa oraz niechcianego hejtu. Niestety, wiem na własnej skórze co to znaczy stracić dane osobowe [kiedyś ktoś biegał na mm z danymi osobowymi mojej siostry.. a nawet nie wiem skąd miał moje dane]. Dodatkowo tracimy chęci na granie w tak negatywnym otoczeniu, a kara dla takiego delikwenta jest moim zdaniem zbyt mała. Na serwerze HnS jest kilka przypadków z ostatnich nawet tygodni, gdzie starsi gracze podają imiona bądź "próbują" podać nazwisko innych graczy. Zaostrzenie tego punktu to dla mnie podstawa w obecnym taryfikatorze.

//
Na pewno pod tym postem znajdzie się kilka innych ciekawych pomysłów dotyczących serwerów oraz działania taryfikatora banów. Głównie skupiłem się na serwerze HnS, więc możliwe że coś pominąłem z samego serwera bądź nie znam problemów występujących na innych serwerach. Chętnie poznałbym opinie adminów serwerów na temat systemu banowania oraz opinii na temat zmian niektórych punktów przeze mnie podanych. Możliwe, że bardzo chaotycznie napisałem całą treść, ale jest prawie 4 w nocy więc wybaczcie :)

9 godzin temu, uSzanowankoo napisał:

- Zakaz ujawniania danych osobowych innych graczy. - Ban na dzień // Dałbym ban na tydzień. Niestety, po utracie naszych danych osobowych na serwerze możemy stracić własne poczucie bezpieczeństwa oraz niechcianego hejtu. Niestety, wiem na własnej skórze co to znaczy stracić dane osobowe [kiedyś ktoś biegał na mm z danymi osobowymi mojej siostry.. a nawet nie wiem skąd miał moje dane]. Dodatkowo tracimy chęci na granie w tak negatywnym otoczeniu, a kara dla takiego delikwenta jest moim zdaniem zbyt mała. Na serwerze HnS jest kilka przypadków z ostatnich nawet tygodni, gdzie starsi gracze podają imiona bądź "próbują" podać nazwisko innych graczy. Zaostrzenie tego punktu to dla mnie podstawa w obecnym taryfikatorze.

Nie zawsze ktoś specjalnie poda, ja raz trafiłem nazwisko jednego gracza nazwisko po jego nicku xD.

Ja bym tutaj dał Ban Dzień-Miesiąc. Chyba dobre widełki, bo ludzie raczej wolą być w internecie anonimowi, bo tym internet się cechuje xD.

- Zakaz proszenia o kredyty - mute/gag (w zależności gdzie dany gracz prosi o kredyty)

To jest zakazane i tak i tak, nie wiem czemu za to mutów nie dajecie, jedno ostrzeżonko a potem mucik

- Mówienie adminowi o przewinieniach w nie odpowiednim miejscu (do tego służy komenda zgłoś) -gag/mute na 30 minut (w zależności gdzie o tym spamuje).  ||||  Często przez takie akcję uciekają osoby do zbanowania [dostają informację, że admin przebywa na serwerze].

Bezsens, to tak samo jakby ktoś na Only mirku na chacie napisał "Odpalony gość" i miałby gaga 30 minut dostać. A i tak można sprawdzić na gt czy admin jest, nawet jak jest na sm_ukryj, wiem bo ludzie z JB tak robią XDXD. Btw. jak ktoś nie używa komendy !zglos lub nie pisze na u@ to nie ma sensu wgl się tym przejmować XD.

- Utrudnianie pracy adminom - ban od 30 minut do 2 godzin.  ||||  Często gracze specjalnie podają błędnych graczy, by tylko zrobić sobie "żarcik" i ochronić swojego csowego kolegę. Można do tego zaliczyć niżej wymieniony punkt.

Tutaj ja bym dał widełki 2h-1d. Co by nie było krycie kolegi+utrudnianie pracy adminowi.

Generalnie inicjatywa spoko ze zmianami, ale trochę do poprawy. Sama propka na tak.

Edytowane przez Matysiak

Ilu adminów, tyle będzie dodatkowych propozycji oraz opinii.

Tak jak napisał @logo713x13.pngMatysiaktrzeba kilka punktów poprawić i kilka dodać. Mógłbym się odnieść do jego posta i odpowiedzieć ale to nie ma sensu, gdyż każdy admin potrafi dać łagodniejszą karę bądź też surowszą (większą niż przewiduje taryfikator). Mam nadzieję, że kilku adminów jeszcze dopisze swoje propozycje niżej i pomoże w tej może małej zmianie życia sieci ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności