Skocz do zawartości

[Przyjęta] Propozycja

Udostępnij

BeeMay

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja to: Ułatwienie rozgrywki dla CT
Treść:

Sytuacja najczęściej dzieje się podczas pełnego serwera. W drużynie klawiszy znajduje się 5-6 strażników. Niestety nie mogą oni poprowadzić rundy kreatywnie ze względu na ciągłe bunty. Co rundę przynajmniej 2 osoby z !shop zakupują na początku rundy AWP/MAG-7/Deagle. Strażnicy nie są wstanie podejść od cel gdyż, gdy wychylą od razu dostają banie i cała runda kończy się po 40 sek.(Więźniowie często nawet nie wyjdą z Celi a już się kończy). Nie wspomnę o niewidzialności/ nieśmiertelności/ speed'zie itd.

Chciałbym temu zaradzić bo JailBreak to nie tylko bunty/fajki itp. to też zabawa z prowadzenia, zabaw itp. Wiem, że zaraz każdy w tej propozycji będzie na nie bo "BUNTY WAŻNIEJSZE" , "TRZEBA FAJKI ZARABIAĆ!". Często w godzinach wieczornych gdy serwer jest pełen graczy do CT nie chce nikt wchodzić, właśnie z tego powodu. Dajmy jakieś ułatwienie dla CT, proponuje w postaci:

1. przedmioty do kupienia w !shop podrożeją x2/x3 LUB będzie je można kupować raz na 3-5 rund i to po 1-2 min od czasu rozpoczęcia rundy.

2. Dodanie HP dla strażników - 120 hp + gang/vip/svip

3. Zmniejszenie DMG z SVIP/Gangu (przynajmniej te 5dmg)

4. Zmniejszenie szansy na bronie z gangu (przynajmniej o kilka procent nie mówię tutaj o zmniejszeniu jej do 0)

Cały czas na serwerze wchodzą propozycję, które ułatwiają tylko i wyłącznie grę TT, nigdy nie było propozycji, która balansowałaby te 2 drużyny.

• Lubię to! 1

14 minut temu, MrWhite napisał:

Jak dla mnie gracze właśnie lubią JB ze względu na właśnie taką możliwość buntowania.

1. Nie

2. Tak

3. Nie

4. Nie

Ja nie mówię, żeby zakazywać buntu, rzecz polega na tym, żeby TT miało utrudnione zbuntowanie się. a JB jak wspominałem to nie tylko bunty tylko również kreatywne prowadzenie.

Na mapie jest od groma secretów/ukrytych broni itd. co daje bardzo dużą przewagę dla TT :P, a bez CT nie ma JB :/ .

1 - Nie lepiej wprowadzić ograniczenie w postaci np. że broń z /shop można kupować maksymalnie raz do momentu aż gracz X nie będzie grzeczny przez jedną rundę (tzn. nie będzie buntownikiem), każda następna broń kupiona kosztuję x2,x3,x4, itd. wedle kolejności oraz również zostaję zablokowana możliwość kupienia do momentu aż gracz X wreszcie będzie grzeczny przez jedną rundę. Koniec końców, i tak nie będzie mógł kupić w końcu żadnej broni więc będzie musiał się buntować w normalny sposób ew. korzystając z pomocy shopa typu speed, itd. Ale to już jest w miarę do ogarnięcia w przeciwieństwie do tych broni ;d

Albo prościej broń x razy możliwość kupienia razy na mapę, broń y razy możliwość kupienia na mapę w zależności od trudności zabicia z danej broni/siły danej broni

2 - Można ale to tylko w momentach typu:

1. Jeśli x rund z rzędu ct przegrywa poprzez zginięcia przez 'buntowników' każdy ct dostaję bonus do hp (owe bonusy obowiązywały by tak długo aż ct 2/3 rundy z rzędu wygra bądź ukończy poprzez danie komuś życzenia
    • np: 2 rundy = +25hp
    • np: 3 rundy =  +40hp
    • np: 5 rund = +75hp
    • np: 6 rund = +100hp
    • np: 7+ rund = +150hp

3 - Nie

4 - Nie

Wszelakie wartości podawałem randomowo, bez żadnego przemyślenia jeśli chodzi o punkt 2

Edytowane przez Alzotr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności