Skocz do zawartości

[Rozwiązane] Czas zaakceptowania podań oraz dodanie podań po mutacji.

Udostępnij

uSzanowankoo

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja to: Czas na zaakceptowanie stanowiska admina oraz akceptowanie adminów jednie po mutacji.
Treść: Coraz więcej podań jest akceptowane / odrzucane w zbyt szybkim czasie od ich napisania (np. Kubuś, Marves). Moim zdaniem powinno zostać wprowadzone czasowe zaakceptowanie przez opiekuna takich podań, aby inni gracze mogli się wypowiedzieć na temat nowych potencjalnych adminów oraz przedstawić jakieś uwagi do jego zachowania oraz przekazać związane z nim akcje (częste przekleństwa, brak kultury czy też brak mutacji). Moim zdaniem okres 2 dni powinien być odpowiedni, by dany opiekun serwera (Dank) miał czas na zapoznanie się z daną osobą (posty innych graczy) oraz mógł trochę przemyśleć czy chce mieć taką osobę na takim ważnym stanowisku.

Tutaj też od razu dopiszę moją drugą propozycję, by admini starający się o takowe stanowisko posiadali mutację. Nie daje to dobrego obrazu naszej pracy, kiedy osoba (często nazywana przez graczy "dzieckiem") nie posiada mutacji i często piskliwym głosem upomina innych - gracze nie mają do takich osób szacunku co widać często na samym serwerze HnS (np. mikimik, smerfik, coockie - te młodsze osoby na serwerze często są dyskryminowane przez starszych graczy - nawet jeśli pomagają nowym graczom).

Edytowane przez uSzanowankoo
Estetyka postu (pogrubienia) ;)

A wez zwróć uwagę na skale wieku osób składajacych podania, gdyby nie oni to niestety by byly duze braki w administracji a global admini nie moga byc zawsze i wszedzie

Na nie

A z tym czasem na akceptacje podan glupota, opiekunowe/majorzy zajmuja sie tym wedle uznania i moim zdaniem tak powinno zostac

Tez na nie

Edytowane przez PiKe

Z czasem zaakceptowania to nie zawsze jest trafne bo major admin/opiekun może wiedzieć że ktoś się nadaje i chce je zaakceptować szybciej więc moim zdaniem to powinno zostać a co do posiadania mutacji to jestem na tak bo osobiście wolę mutacje niż wiek bo ktoś może być ogarnięty a mieć wiek poniżej wymagań 

Chodzi mi głównie o 2 przypadki co wymieniłem w pierwszym poście na temat czasu przyjęcia podań. Marves przyjęty po 2 godzinach został zdegradowany i z tego co mówią ludzie na serwerze to czuję, że Kubuś straci swoją rangę na serwerze HnS bardzo szybko (póki co nie ma skarg oficjalnie, więc nie będę więcej mówić na ten temat). Często nie mogę się nawet wypowiedzieć na temat podań na admina, ponieważ albo jestem w pracy, albo pilnuje serwera / śpię - wejdę na forum i nagle widzę x nowych adminów, którzy prędzej czy później rezygnują / dostają degradację. Jako jeden z adminów często znam danych graczy i wiem co często robią na serwerze i ponad połowa podań nie powinna być zaakceptowana (a są admini, którzy nadużywają języka na serwerze, a potem sami każą innych za przekleństwa czy też obrazy).

@ Dankwie co robi, tak samo jest z innymi m@ i o@ więc no...

Co do drugiej propki... :no: dlaczego? są ludzie co mają mutacje a są nie ogar, jest dużo graczy tego typu których mogę wymieniać i wymieniać. 

Mutacja fakt, jest to + do podania, ale po co to komu? skoro ktoś bez mutacji jest ogarnięty a o tą cechę bycia ogarniętym raczej każdy m@ i o@ się ubiegają by było jak najwięcej by jakiś 20-sto latek wchodził na serwer i prowokował dzieci po czym dostaną one muta za pyskowanie... a później UBT ma co robić bo "dzieciak" składa skargę na admina który nie powinien dostać admina, ale ze względu na wiek i mutację go dostał.

cała propozycja zbędna.

:no: :no:

Co do pierwszej czesci to nic nie zmieni czas kilku dni jezeli opiekun/major i tak chce odrzucic/przyjac kandydata. Co do adminow po mutacji rowniez jestem na nie, bo to przeciez nie jest nic zlego, ze ktos nie ma mutacji a jezeli inni ich za to dyskryminuja to raczej Ci "starsi" maja cos z glowa. ;)

• Zasłużony

1. Linki do takich przypadków?

2. Ogólnie próg wieku jednocześnie nakłada obowiązek posiadania mutacji. Osoby młodsze są przyjmowane ze względu na brak adminów. Lepiej żeby był admin bez mutacji niż żaden. Szczególnie na serwerach typu DR/HNS, gdzie większość graczy stanowią osoby poniżej 16 roku życia.

Mogę dodać do wzoru deklarację posiadania mutacji; tj. "Mutacja głosu? (Tak/Nie)" 

7 minut temu, Avgariat napisał:

1. Linki do takich przypadków?

2. Ogólnie próg wieku jednocześnie nakłada obowiązek posiadania mutacji. Osoby młodsze są przyjmowane ze względu na brak adminów. Lepiej żeby był admin bez mutacji niż żaden. Szczególnie na serwerach typu DR/HNS, gdzie większość graczy stanowią osoby poniżej 16 roku życia.

Mogę dodać do wzoru deklarację posiadania mutacji; tj. "Mutacja głosu? (Tak/Nie)" 

1. Chodzi mi o degradację Marvesa (podanie było na forum 2 godziny) oraz kilka innych osób (wystarczy spojrzeć na podania i degradacje. Podania były przyjmowane na szybko, pomimo prawie zerowej aktywności w postaci postów graczy dotyczących danego gracza. Podanie Kubusia (5 podań w ostatnich 2 miesiącach na HnS z czego 4 zostały odrzucone). Nagle ta osoba została zaakceptowana pomimo słabej aktywności - dodatkowo dany gracz spędza więcej czasu na serwerze JB, więc moim zdaniem nawet nie rozumiem pisania podania na serwer HnS (obecnie jest na serwerze JB od kilku godzin).

2. Obecnie prawie w każdej godzinie jest jeden / dwóch adminów na serwerze. Staramy się reagować jak tylko możemy najszybciej na zgłoszenia przychodzące od BOT'a. Wiadomo, że teraz jest okres wakacji - więc graczy jest więcej i trzeba więcej czasu poświęcać na pilnowanie serwera. Jednak są admini młodsi niż ja i często są na steamie dostępni. Ich aktywność na serwerze to już różny temat. 

//
Skoro mutujemy ludzi za brak mutacji, to jak mamy reagować na adminów bez mutacji. Skoro tak to muszę takie osoby mutować ... idąc tokiem rozumowania z powyższych postów powinien zostać zniesiony punkt regulaminu dotyczący mutacji (oraz mutowania takich osób) - skoro większość graczy jest poniżej 16 roku życia.

• Zasłużony

@ uSzanowankoo Ponawiam prośbę o konkretne linki. ;>

16 minut temu, uSzanowankoo napisał:

Skoro mutujemy ludzi za brak mutacji, to jak mamy reagować na adminów bez mutacji. Skoro tak to muszę takie osoby mutować ... idąc tokiem rozumowania z powyższych postów powinien zostać zniesiony punkt regulaminu dotyczący mutacji (oraz mutowania takich osób) - skoro większość graczy jest poniżej 16 roku życia.

Proponuję przeczytać regulaminy tych serwerów. XD Właśnie zauważyłem, że jesteś adminem HNS. Jak powinienem zareagować w takiej sytuacji? :P

@edit Moja odpowiedź może być niejasna, więc dodaje dodatkowe wyjaśnienie: Regulaminy zezwalają na rozmawianie bez mutacji za zgodą graczy. 

6 minut temu, uSzanowankoo napisał:

Nie potrzebny jest mikrofon aby reagować na graczy bez mutacji. Masz do tego również Czat (y@,sm_c/msay). 

Co do tych 2 propozycji jestem na Nie! 

Uszanowanko nie żeby co ale wchodze raz tu raz tu to ze wiecej gram na jb to nie znaczy ze nie moge dostac admina zobacz swoja aktywnosc ostatnio sam nie jestes lepszy a poza tym ta propozycja niema sensu co do 1 punktu co do 2 punktu to jestem na nie jakby to by miało dojść to czemu taki robert ma mieć admina jak niewie jak ogladnac demko i z tego co slyszalem w podaniu dal sm 4/10 a powody daje zmutowano na 30 min powod 1440 muzyka w tle to czemu ma miec osoba z mutacja admina jak sa osoby bardziej ogarniete lecz są młodsi...

Jestem na nie.

5 minut temu, Kubus_ napisał:

Uszanowanko nie żeby co ale wchodze raz tu raz tu to ze wiecej gram na jb to nie znaczy ze nie moge dostac admina zobacz swoja aktywnosc ostatnio sam nie jestes lepszy a poza tym ta propozycja niema sensu co do 1 punktu co do 2 punktu to jestem na nie jakby to by miało dojść to czemu taki robert ma mieć admina jak niewie jak ogladnac demko i z tego co slyszalem w podaniu dal sm 4/10 a powody daje zmutowano na 30 min powod 1440 muzyka w tle to czemu ma miec osoba z mutacja admina jak sa osoby bardziej ogarniete lecz są młodsi...

Dobrze że ty jesteś idealny i nie ma nikogo lepszego , może potrzebuje czasu by się nauczyć a nie od razu siup uwziąć się na mnie. A nie powiem kto wczoraj mnie wyzywał z swoim kolegą. Poza tym może powiedziałem że nie umiem bo mi się nie chciało a ten już wszystko na poważnie, polecam jakiś dystans do siebie i do innych następnym razem. A i ciekawe czy tobie nie zdarzy się dać bana na zły czas. Przynajmniej przyszedłem i ogarnąłem co miałem zrobić by był ład i spokój. A ciebie widziałem tylko rano może grałeś 30 min, wiec twoja aktywność też ma wiele do życzenia. A i na przyszłość nie bądź taki do przodu bo Ci tyłu zabraknie.

4 minuty temu, Kubus_ napisał:

Co do twojej osoby, sporo osób mówi o twoim braku kultury oraz proszeniu o kredyty. To jednak zostawiam graczom, by napisali stosowne skargi w odpowiednim dziale. 
Mówienie tutaj o SM innego admina raczej należy do osób z góry w celu sprawdzenia takowej wiedzy na temat takowej wiedzy w której się ocenia.

14 minut temu, Avgariat napisał:

@ uSzanowankoo Ponawiam prośbę o konkretne linki. ;>

Proponuję przeczytać regulaminy tych serwerów. XD Właśnie zauważyłem, że jesteś adminem HNS. Jak powinienem zareagować w takiej sytuacji? :P

Jak skończę grę na HnS ogarnę dane linki na wiadomości prywatnej bądź w tym poście jeśli będzie dalej otwarty. 
Co do mojej rangi - jeśli będę musiał zrezygnuję ze swojego stanowiska. Po prostu temat miał wnieść małe zmiany dotyczące podań (czasu) jednak jeśli nie zostanie to zaakceptowane to w pełni to zrozumiem i nie będę mieć do nikogo żalu o ten temat. Szkoda tylko, że spora liczba graczy nie jest w stanie wypowiedzieć się w podaniach innych graczy z popierającymi ją słowami bądź negatywnymi, które mogą pomóc w ogólnym rozrachunku dla Opiekuna Serwera. 

Nie ma sensu, nie czytam większości wiadomości oprócz samego pierwszego posta, bo większość to po prostu jakaś dyskusja pomiędzy dwoma graczami. Jeżeli chodzi o sprawę mutacji to jestem jak najbardziej na nie, uwierz mi też bym wolał, jakby Admini POSIADALI mutację, lecz gdyby był taki "przymus" to Adminów na serwerach byłoby mało, zwłaszcza na takich trybach jak HNS czy JB, gdzie nie oszukujmy się, większość graczy to osoby bez mutacji. Co do tego mutowania za brak mutacji itd. to Avgariat opisał wyżej, że bez mutacji można się odzywać przecież za zgodą graczy, więc nie wiem w czym problem. ;| Odnośnie czasu przyjmowania podań to nie ma sensu wprowadzać jakiegoś wymogu "Podanie musi leżeć co najmniej 14 dni przed akceptacją", więc też na nie.

Podsumowując: 2 razy nie. :v 

Spoiler

Wybaczcie jeżeli coś źle zrozumiałem, ale naprawdę nie chce mi się czytać postów innych niż ten główny, więc opieram się na nim.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności