hamp Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Propozycja to: Zwiększenie roli discorda na arenieskilla Treść: Od jakiegoś czasu na naszej sieci działa serwer discord, którego potencjału nie wykorzystujemy nawet w najmniejszym procencie i moim zdaniem jest to spory błąd. Discord już na chwilę obecną jest tak wszechstronnym narzędziem, że wiele sieci czy też projektów opiera się wyłącznie na nim zamiast stawiać forum. Tak więc wspólnie z innymi członkami społeczności na serwerze wpadliśmy na pomysł wykorzystania tego wspaniałego komunikatora jako obowiązkowy kanał komunikacji dla administracji naszego forum i serwerów gier. Polegałoby to na stworzeniu nowych tematycznych kanałów dla każdego z serwera z osobna, na których każda osoba z administracji ów serwera, jak i jego opiekun miałby dostęp. Taki kanał służyłby do szybkiej i wygodnej komunikacji między adminami, bo jak sami wiemy, to czas oczekiwania na forum jest ogromny. Dodatkowo zostałby stworzony nowy kanał do zgłoszeń różnych przewinień na serwerach, w których gracze mieliby możliwość pingowania grup administracyjnych danych serwerów co pozwoli na szybką i skuteczną reakcje. Za pomysłem dodatkowo przemawia fakt, że ów komunikator dostępny jest w wersji desktopowej, przeglądarkowej oraz mobilnej, więc nikt nie powinien mieć problemu z regularnym przebywaniem na discordzie. Pomysł można już w tym momencie zrealizować bez tej propozycji, ale zależy nam na wprowadzeniu obowiązku jego posiadania, by uniknąć sytuacji, że połowa będzie a połowa nie. Od razu dodam, że aktualne rozwiązania w stylu wiadomości steam itp. są nieskuteczne, bo adminów bez zablokowanego bota do zgłoszeń można zapewnię policzyć na palcach jednej ręki. Tak więc niech przemówi głos ludu 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiFu Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigo Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Oczywiście że na TAK! A te kanały do każdych serwerów były by widoczne dla tej osoby która ma dostęp do zobaczenia go więc na DSC nie będzie widać mnóstwo kanałów. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez ViGo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vic Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 hampik dobrze mówi uwu tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyy Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 TAK!1!1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, hamp napisał: Tak więc wspólnie z innymi członkami społeczności na serwerze wpadliśmy na pomysł wykorzystania tego wspaniałego komunikatora jako obowiązkowy kanał komunikacji ... Zależy nam na wprowadzeniu obowiązku jego posiadania... OBOWIĄZEK posiadania discorda to lekka przesada. nie każdy lubi discorda... nie każdy go potrzebuje osobiście wolę TSa/ steama, na których załatwiam wszystkie sprawy. pomysł sam w sobie jest OK- zawsze to szybsza komunikacja pomiędzy administracją AS, a jej społecznością, tylko ten obowiązek ... Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez SK4N3R 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jak najbardziej na tak, świetny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helix2213 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EzBucks_YT Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Na Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Secret_Service Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 ZA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeZoLeG152 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Za Chociaż mam na disc bana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7days Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 8 godzin temu, SK4N3R napisał: OBOWIĄZEK posiadania discorda to lekka przesada No dokładnie, nie każdy ma, używa, lubi ds, więc obowiązek posiadania go jest 2/10. Czy nie można spróbować stworzyć czegoś podobnego na ts3? Wiem, ds darmowy i mobilnie etetete.. nie musicie spamic. Spoiler Na nie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieseł Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiKe Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Uważam, że przy większych serwerowniach to sie sprawdza a moglbym powiedzieć, ze jest to nawet potrzebne. Osobiście wolę tsa bo jest dla mnie bardziej przejrzysty ale pomysł jak najbardziej na tak. Postawić serwer na cala serwerownie i bedzie gdzie posiedzieć i pogadac, cos szybko załatwić w razie w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamp Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Siedem dni napisał: Czy nie można spróbować stworzyć czegoś podobnego na ts3? Wiem, ds darmowy i mobilnie etetete.. nie musicie spamic. Jak wyobrażasz sobie stały i czytelny czat między adminami na teamspeaku? Ts sprawdza się tylko i wyłącznie jako serwer głosowy, więc nie próbujcie robić z niego narzędzie helpdesku . 2 godziny temu, Siedem dni napisał: No dokładnie, nie każdy ma, używa, lubi ds, więc obowiązek posiadania go jest 2/10. Nie każdy ma - to sobie zainstalują, używa - zaczną jeśli stanie się obowiązkowy, lubi ds - to nie kolega, że musisz lubić. Nie lubię podatków a jednak muszę płacić 11 godzin temu, SK4N3R napisał: osobiście wolę TSa/ steama, na których załatwiam wszystkie sprawy. Niestety albo stety ts3 nie ma tak rozwiniętego czatu tekstowego jak jego konkurent, bo własnie o czat tu się najwięcej rozchodzi. 11 godzin temu, SK4N3R napisał: OBOWIĄZEK posiadania discorda to lekka przesada. nie każdy lubi discorda... nie każdy go potrzebuje W tym momencie faktycznie nikt go nie potrzebuję, ale jak plan zostanie dobrze zrealizowany to może się stać jednym z ważniejszych wyposażeń admina. 11 godzin temu, SK4N3R napisał: pomysł sam w sobie jest OK- zawsze to szybsza komunikacja pomiędzy administracją AS, a jej społecznością, tylko ten obowiązek ... Obowiązek powinien być, by była możliwość komunikacji z KAŻDYM adminem a nie tylko z garstką jak to jest w tym momencie. Godzinę temu, Pieseł napisał: Nie Dziękuje za bardzo rozbudowaną i konstruktywną opinie. Więcej takich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7days Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @ hampCzat tekstowy = steam Wszyscy (poza kilkoma z 1.6) admini mają steama, więc dlaczego by nie stworzyć grupy, która miałaby w sobie wszystkich adminów? Spotkania w mniejszych grupach, by prowadzić dyskusje na temat serwerów/sieci mogłyby się odbywać właśnie na steam/ds/ts. Sam pomysł nie jest zły, ale to 12 godzin temu, hamp napisał: rozwiązania w stylu wiadomości steam itp. są nieskuteczne, bo adminów bez zablokowanego bota do zgłoszeń można zapewnię policzyć na palcach jednej ręk jak ktoś olewa report bota to ds też będzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikru Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jestem na nie Tak jak wyzej Skaner i Siedem Dni wspomnieli obowiazek posiadanie discorda jest meh, np. w moim przypadku gdy mam bardzo slaby komputer a jednak discord go obciazal co bylo irytujace a nie kazdy lubi discorda wiec beda go olewali co sie mija z celem. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, hamp napisał: 1) Niestety albo stety ts3 nie ma tak rozwiniętego czatu tekstowego jak jego konkurent, bo własnie o czat tu się najwięcej rozchodzi. 2) Obowiązek powinien być, by była możliwość komunikacji z KAŻDYM adminem a nie tylko z garstką jak to jest w tym momencie. Ad 1. Jeśli chodzi o administrację JB to na steam mamy grupę, na której załatwiamy wszystkie ważne sprawy i problemy. wiadomości przechowywane są minimum przez okres jednego tygodnia, więc nic nam nie ucieka; grupy są tak podzielone, że szybko można znaleźć potrzebne informacje: jest też czat głosowy, ale ciężko mi cokolwiek o nim powiedzieć, bo nigdy z niego nie korzystałem. minusem jest to, że: -grupa nie działa w wersji mobilnej -nie można zrobić "pokoi" do których dostęp miałyby tylko wybrane osoby -dostęp miałyby tylko osoby z administracji (a nie społeczność) teraz nasuwa się pytanie: czy w ogóle potrzebny jest czat pomiędzy administracją AS a jej społecznością i czy potrzebne byłoby wydzielenie kilku pokoi dla np. rang wyższych? ogólna grupa AS na steamie świeci pustkami, a jak już to jest zasypywana głupimy pytaniami typu: mogę zostać adminem? gra ktoś na serwie? jak odpalić spadochron? (zakładam, że podobnie byłoby na discordzie) WNIOSEK ===> nie potrzeba czatu ADMINISTRACJA AS <---> SPOŁECZNOŚĆ AS pokój dla rang wyższych też jest bezcelowy: totalna pustka, nuda i brak aktywności/ zdania na jakiś temat. (jeśli nie wiadomo o co chodzi to odsyłam do chociażby tego tematu) WNIOSEK ===> nie potrzeba czatu RANGI WYŻSZE <---> RANGI WYŻSZE nie chcę @ hamp abyś brał moją wypowiedź jako torpedowanie pomysłu czy zniechęcanie Ciebie lub innych do niego, ale pewnie wyglądałoby to tak, jak opisałem wyżej. z resztą: kto w tym temacie wypowiedział się sensownie można byłoby policzyć osoby na jednej ręce Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez SK4N3R 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Możemy zrobić obowiązek dla grup wyższych od Admina, ale nie dla samej rangi Admina. Nie chcemy tutaj po dwóch adminów na serwerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 brak odzewu po poście. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Propozycja została odrzucona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi