Skocz do zawartości

[Rozwiązane] Kilka udoskonaleń

Udostępnij

empi

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Wbiłem sobie na Wasze forum i zauważyłem, że brakuje tutaj kilka rzeczy, które można poprawić. Nie wiem, czy wyrazicie się pozytywnie o moich pomysłach, aczkolwiek zapraszam Was to przeczytania skromnej lektury.

Propozycje, odnośnie Forum

1. ACT i UBT nie posiada szablonów moderacyjnych, tak samo Grafik i uważam, że czas to zmienić, gdyż każdy odpowiedzialny jest za swój dział i przy okazji obciąży to Moderatorów.

a) Tak samo uważam, że owe rangi powinny mieć także w swoich działach notatki moderacyjne, ponieważ po co ktoś ma bezsensu nabijać czasami posta, lepiej zwrócić mu uwagę bezpośrednio ową notatką.

2. Wprowadzenie modyfikacji we wtyczce Ostatnie wizyty, tak żeby pojawiało się dodatkowo ile osób zobaczyło twój profil. Uważam, że jest to dobra opcja, bo czasami ktoś chce zobaczyć ile osób zerknęło na twój profil i niestety nie ma takiej możliwości.

3. Dodanie Panelu Administracyjnego, który umożliwia łatwy kontakt z Właścicielami forum, ponieważ zawiera hiperłącze na GG/Steam.

Do3xNFP.png

O takie coś chodzi, tylko trzeba by było dopasować wygląd pod forum.

4. Minimum 3 powody w podaniu dlaczego ktoś jest za lub przeciw, bądź napisanie to w rozbudowanym zdaniu.

wNidbc6.png

5. Wprowadzenie zasady podania swojego GameTrackera, ponieważ wiele osób wypowiada się w podaniach, a nawet nie gra na poszczególnym serwerze i nie wie kim jest nawet owy kandydat.

Jeżeli nie poda GT w określonym terminie, np. 24H, to wówczas otrzymuje warna za spam.

6. Wprowadzenie zasady do regulaminu SB maksymalnie 3 wpisów z rzędu, ponieważ jak ktos napisze więcej Shoutów, to później tworzy się spam.

7. Karanie warnami za pisanie skarg, które nie mają jakiegokolwiek sensu, wedle uznania Moderatorów/Administracji. Niby każdy ma prawo do napisania skargi, ale widać coraz więcej takich, które pozbawione są logiki.

8. Osobiście preferuję przywrócenie rangi Redaktor i naboru na nią. Wiem, że owa kiedyś była na Waszym forum, ale rekrutacja na nią zniknęła.

9. Oddzielenie poddziału Wywiady, Artykuły, Q&A na osobne poddziały:

• Wywiady,
  • Artykuły,
  • Q&A.

Nie pakujmy wszystkiego do jednego wora, ponieważ to nie jest to samo.

10. Stworzenie osobnego działu w Hyde Parku na temat muzyki i dodanie odpowiednio gatunków muzycznych:

Muzyka:

• Rock/Metal,
  • POP,
  • Disco-Polo,
  • Hip-Hop,
  • Dance/Electronic.

Myślę, że dzięki temu użytkownicy będą częściej wrzucać swoje ulubione utwory na forum.

11. Reklamy, które często się powielają należy usuwać, bądź stworzyć czarną listę sieci.

Można ustalić kryterium, co ile ktoś może reklamować daną sieć np. co tydzień, bądź co miesiąc. Także można pozwolić na jedną reklamę i uważnie patrzeć, czy ktoś ponownie nie reklamuje danej sieci.

Wszystko wedle uznania Administracji lub Moderatorów. Trzeba jakoś kontrolować ten dział.

12. Zasada trzech ostrzeżeń za złamanie regulaminu, bądź jego naruszenie dla Adminów/UBT/ACT/Moderatorów.

13. Dodatkowa możliwość odrobienia warna, np. za zrobienie 20 reklam sieci.

Jest to dobra alternatywa, ponieważ zawsze może ktoś nowy zarejestrować się, bo zauważył reklamę forum.

Oczywiście daną reklamę by się dodawało na forach, gdzie obowiązuje dany dział.

Błędy, jakie zauważyłem

1. Wyrównywanie linków video, zdjęć do środka i do prawej nie działa. Może tylko u mnie, ale nie wiem.

0arejNY.png

2. W wersji mobilnej dolne stopki forum najeżdżają na siebie i to tak trochę średnio wygląda.

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania 😆

• Lubię to! 3

1. Oczywiście na tak

2. W sumie może być

3. Nie

4. Nie

5. Nie

6. Tak

7. Tak

8. Było już kilka propozycji na ten temat, lecz ranga w przeszłości nie cieszyła się zbytnią popularnością, dlatego została usunięta. Ja osobiście jestem za przywróceniem tej rangi dla osób które czynnie działają w dziele redakcji. 

9. Nie 

10. Może być 

11. Tak

12. Nie

13. Tak

• Lubię to! 1

Godzinę temu, empi napisał:

ACT i UBT nie posiada szablonów moderacyjnych, tak samo Grafik i uważam, że czas to zmienić, gdyż każdy odpowiedzialny jest za swój dział i przy okazji obciąży to Moderatorów.

1. UBT czasami sami przecież nie ogarniają (bez oczywiście urazy), robią niepotrzebny spam więc jakim prawem mają dostać dostęp do moderacji skoro sami są upominani? Dodatkowo co moderatorzy mieli by do roboty? Większość rzeczy do ogarniania znajduję się  właśnie w skargach, z resztą sama ranga wskazuje "Moderator" jest od moderowania a nie UBT czy ACT

Co do działu związanego z grafiką, po co? Zleceń nie przybywa w masowych ilościach, nie zauważyłem momentu abyśmy pominęli jakiś temat, wszystko jest ogarniane na bierząco

a) Tak samo uważam, że owe rangi powinny mieć także w swoich działach notatki moderacyjne, ponieważ po co ktoś ma bezsensu nabijać czasami posta, lepiej zwrócić mu uwagę bezpośrednio ową notatką.

XD, bez komentarza

Podsumowanie pkt. 1 - Przeciw

Wprowadzenie modyfikacji we wtyczce Ostatnie wizyty, tak żeby pojawiało się dodatkowo ile osób zobaczyło twój profil. Uważam, że jest to dobra opcja, bo czasami ktoś chce zobaczyć ile osób zerknęło na twój profil i niestety nie ma takiej możliwości.

2. Za wprowadzeniem, takie info się pojawią tylko przy Areniaku Miesiąca więc czemu nie ma być do zobaczenia na profilu? 

3. Dodanie Panelu Administracyjnego, który umożliwia łatwy kontakt z Właścicielami forum, ponieważ zawiera hiperłącze na GG/Steam.

Do3xNFP.png

3. Również za, chociaż lepszym rozwiązaniem (dla mnie) była by "Ekipa Online", każdy wie raczej o co chodzi

4. Minimum 3 powody w podaniu dlaczego ktoś jest za lub przeciw, bądź napisanie to w rozbudowanym zdaniu.

wNidbc6.png

4. Przeciw, po co na siłę szukać 3 powodów? W teorii można po prostu byle jakie napisać ale nie ma to sensu jak dla mnie

5. Wprowadzenie zasady podania swojego GameTrackera, ponieważ wiele osób wypowiada się w podaniach, a nawet nie gra na poszczególnym serwerze i nie wie kim jest nawet owy kandydat.

Jeżeli nie poda GT w określonym terminie, np. 24H, to wówczas otrzymuje warna za spam.

5. Przeciw, kiedyś jak dobrze pamiętam to było coś takiego tutaj jak tylko 1 serwer CS:GO był na sieci, poza tym wszystkie głosy nie są brane zazwyczaj pod uwagę, tylko graczy/adminów którzy grają na serwerze i dodali swój głos na temat danego kandydata więc niepotrzebne

6. Wprowadzenie zasady do regulaminu SB maksymalnie 3 wpisów z rzędu, ponieważ jak ktos napisze więcej Shoutów, to później tworzy się spam.

6. Przeciw, przecież ChatBox służy do rozmów więc oczywiste że momentami zrobi się ten spam ale jest on na jakiś temat, poza tym takie sytuacje że ktoś pod rząd nawala wiadomości nie zdarzają się za często więc większego sensu by to nie miało

7. Karanie warnami za pisanie skarg, które nie mają jakiegokolwiek sensu, wedle uznania Moderatorów/Administracji. Niby każdy ma prawo do napisania skargi, ale widać coraz więcej takich, które pozbawione są logiki.

7. Przeciw, większość skarg nie ma sensu ¯\_(ツ)_/¯, więc gdyby warnować za takie skargi to połowa ludzi którzy je piszą nie mieli by dostępu do forum po jakimś czasie :P,  są już podobne punkty w regulaminie

Cytat

§8. Skargi bez jakichkolwiek dowodów zostają zamykane, a autorzy otrzymają Ostrzeżenie.

§9. Skarg nie można składać za drobne błędy i przewinienia, które w Taryfikatorze Banów są krótsze niż 1 godzina.

8. Osobiście preferuję przywrócenie rangi Redaktor i naboru na nią. Wiem, że owa kiedyś była na Waszym forum, ale rekrutacja na nią zniknęła.

8. Przeciw, owszem ranga się znajdowała i to wielokrotnie, a dlaczego znikała? Dlatego że ludzie po jakimś czasie przestali się angażować w obowiązki redaktora i ranga stała tygodniami pusta i gdyby znowu została wprowadzona to było by tak samo jak wcześniej

• Wywiady,
  • Artykuły,
  • Q&A.

9. 50/50, opinie mam podzieloną na ten temat

10. Stworzenie osobnego działu w Hyde Parku na temat muzyki i dodanie odpowiednio gatunków muzycznych:

Muzyka:

• Rock/Metal,
  • POP,
  • Disco-Polo,
  • Hip-Hop,
  • Dance/Electronic.

10. Przeciw, w tym dziale przecież mało kto się udziela więc jak dla mnie jest to totalnie usseles

11. Reklamy, które często się powielają należy usuwać, bądź stworzyć czarną listę sieci.

Można ustalić kryterium, co ile ktoś może reklamować daną sieć np. co tydzień, bądź co miesiąc. Także można pozwolić na jedną reklamę i uważnie patrzeć, czy ktoś ponownie nie reklamuje danej sieci.

Wszystko wedle uznania Administracji lub Moderatorów. Trzeba jakoś kontrolować ten dział.

11. Przeciw, totalnie zbędne, takie posty nawet nie wyświetlają się w belkach po prawej stronie strony więc po co coś z tym robić? A tematy ludzi którzy je piszą w innym dziale niż tym przeznaczonym do reklamacji są wywalane do kosza i (nie zawsze) autorzy otrzymują ostrzeżenie

12. Zasada trzech ostrzeżeń za złamanie regulaminu, bądź jego naruszenie dla Adminów/UBT/ACT/Moderatorów.

12. ? Nie rozumiem, możesz wytłumaczyć? 

Jest to dobra alternatywa, ponieważ zawsze może ktoś nowy zarejestrować się, bo zauważył reklamę forum.

Oczywiście daną reklamę by się dodawało na forach, gdzie obowiązuje dany dział.

13. Przeciw, ostatni ktoś nawet na chatboxie napisał że na większości for nawet nie ma działu aby zareklamować własną sieć więc raczej nikomu nie będzie chciało się szukać a na pewno odrabiać warna poprzez robienie reklam

• Lubię to! 2

1. Specjalnie jest to tak zostawione, by moderatorzy mieli co robic

2. Tak

3. Tak

4. XDDD, ludzie maja problem z napisaniem jednego powodu + kopiuja od kazdego a ty chcesz wiecej dawac XD nie

5. Jasne, zniechecmy ludzi calkowicie, niech maja zakaz wypowiadania sie gdziekolwiek. idiotyczna propka, nie.

6. Nie, znowu chcesz zabraniac ludziom wypowiadania sie co nie niesie ze soba pozytywnych skutkow

7. Rowniez nie, nie ma co dawac warnow za doslownie wszystko + jest duzo skarg ktore UBT (ekhem ekhem Beemay) uznaje za bezsensowne a mimo to sa przyjmowane

8. Nie, ranga ta byla juz 2 razy tutaj + na starym forum i zawsze nikt jej nie chcial, po prostu mozna dac permisje do redakcji osobom wypowiadajacym sie tam jak Rutek, Briz0 czy Ciosek.

9. Nie

10. Nie ma sensu, nie

11. Nie

12. Przeciez sa ostrzezenia dla rang admin+ a co do degradacji zalezy go tylko i wylacznie od wlascicieli/m@/o@

13. Reklamy sieci nie maja jakiegokolwiek sensu, bo nikt na nie nie patrzy, nie

• Lubię to! 1

1. Patrząc na wiek, czy ogarniecie UBT, ACT, grafików.. Oczywiście, że nie. BTW na forum jest tyle pracy dla modków, że już i tak nie mają za bardzo co robić. PS, jedynie byłbym za tym, żeby przy zamykaniu tematu dodawać notki do ostatniego postu zamiast dodawać osobne posty, bo jest to bezsensowne. 

2. Bez sensu moim zdaniem. Całkowicie zbędne. 

3. Brakuje mi ekipy online, ze starego forum. Bardzo fajna sprawa i bardziej byłbym skłonny do czegoś takiego.

4. Jak najbardziej za. Czytając komentarze widać, że połowa to albo jakieś dzieci nieogarniające życia, albo na zasadzie kopiuj/wklej komentarze up. Jest to żałosne nabijanie postów, szczególnie kiedy takowe osoby nie grają na serwerze. Czy nawet można zobaczyć sytuacje, gdzie niektórzy nie czytając totalnie tego co jest napisane w podaniu dają tak/nie.

5.  Ooooo, tu jestem jak najbardziej za!!! Polać Ci. Jest to pisanie byle gdzie, byle by napisać. Kiedyś były warny za wypowiadanie się np, graczy 1.6, którzy nie mieli CS:GO, w podaniach graczy CS:GO. RIP stare dobre czasy [*]

Aczkolwiek można by dodać wyjątek w którym taka osoba, zna osobę piszącą podanie i może o niej coś konstruktywnego napisać. 

6. Z tego co kojarzę było coś takiego i dałbym do max 3-4. Da się napisać coś składnego nie rozbijając to na 20 wiadomości, czego osobiście bardzo nie lubię. 

7. Tak ale nie ma opcji, że to przejdzie. Więc możesz zapomnieć. :D 

8. Oczywiście, że tak, bo aktualnie każdy wrzuca co chce, jak chce i nie ma tam żadnego ładu. A takie wywiady mogłyby być robione regularnie, zamiast być wrzucane randamowo. 

9. Tak. To jest chwila pracy, a jest bardzo wygodne. Sam chciałem poczytać wszystkie wywiady i wkurzało mnie, że są pomieszane np. z Q&A.

10. Bez przesady. Nie ma tam tego, aż ta dużo, więc moim zdaniem zbędne. 

11. Po co? To tylko reklama jakiejś tam sieci, których i tak pewnie praktycznie nic nie czyta. Zbędne i niepotrzebne. 

12. Hmm, jeżeli chodzi Ci o 3 razy złamanie regulaminu = degra, jestem na tak ale od 5 ostrzeżeń. Na serwerze na, którym byłem j@ takie coś obowiązywało i bardzo dobrze się sprawdzało. 

13. Bezsensu. Kiedyś to funkcjonowało ale obecnie? Raz, że takich reklam nikt nie czyta, dwa, że na wielu forach nawet nie ma działów do reklamowania innych sieci, a trzy, takie reklamy nic nie dają. 

• Lubię to! 1

1. UBT czasami sami przecież nie ogarniają (bez oczywiście urazy), robią niepotrzebny spam więc jakim prawem mają dostać dostęp do moderacji skoro sami są upominani? Dodatkowo co moderatorzy mieli by do roboty? Większość rzeczy do ogarniania znajduję się  właśnie w skargach, z resztą sama ranga wskazuje "Moderator" jest od moderowania a nie UBT czy ACT

Co do działu związanego z grafiką, po co? Zleceń nie przybywa w masowych ilościach, nie zauważyłem momentu abyśmy pominęli jakiś temat, wszystko jest ogarniane na bierząco - @ Nice One już kij w to, że na każdym forum UBT ma moderacje własnego działu, a moderator jest tylko od upominania osób, które nie przestrzegają regulaminu i zamykania tematów takich jak - pytanie dnia, offtopic, muzyka itd, ;))

Plus z drugiego podpunktu tej propozycji się zaśmiałeś X_D Możesz mi wytłumaczyć z czego????????? Na każdej sieci na, której miałem przyjemność pracować UBT miało moderacje własnego działu + mogło nadawać notatki osobą, które nie zastosowały się do regulaminu itd.. 

Oczywiście ja jestem na TAK :)

• Lubię to! 1
  • Smutne. 1

Odświeżam, bo temat trochę ucichł.

Pozwolę się odnieść do kilku kwestii:

1. @ Nice Onetwierdzisz, że UBT czasami nie ogarnia i ACT, skoro tak to po co im jest ta ranga skoro nie ogarniają Twoim zdaniem? Oczywiście zdanie szanuję, aczkolwiek trochę jest to bezsensowna argumentacja. Kolejna kwestia każdy powinien odpowiadać za swój dział, przecież szablony moderacyjne by nawet ogarnąłęła osoba, która nigdy nie miała z tym styczności, przecież nie ma w tym nic trudnego. Jestem tego zdania, że właśnie Moderatorzy powinni być zwolnieni ze zbędnej roboty, dlatego jestem zwolennikiem szablonów moderacyjnych, a także notatek. Zobaczycie, że wyjdzie to Wam na dobre.

2. @logo713x13.pngMikru pozwolę sie odnieść do Twojego zdania, odnośnie niektórych moich propozycji. Może ty jesteś przyzwyczajony do innych standardów, ale ja jestem zwolennikiem porządku i estetyki na forum.

Odnośnie punktu piątego:

Załóżmy, że jest taka sytuacja.

Wbijam sobie na forum jako świeżak, ktoś kogo nie znam i dla nabicia postu wypowiem się w jakimś podaniu mimo, że nie znam takiej osoby. Napisze, że jest ogarnięty, aktywny, kulturalny.

Podkreślam nie znam tej osoby.

Nie jest to czysty spam?

Jeżeli się mylę to przepraszam bardzo.

Nie napominam od razu do karania. Oczywiście za pierwszym razem jakieś upomnienie i jak nie poda GT to wiadome, że głos jest unieważniony, dopiero jak to się będzie wielokrotnie powtarzać to można warnować.

Odnośnie punktu szóstego:

Przecież nic nie napisałem, że chce zabraniać ludziom wypowiadania się, tylko jak ktoś nasadzi kilka wpisów z rzędu, na przykład 5, to później przeradza się to w spam, a w efekcie to bardzo słabo wygląda. Jestem za wolnością wypowiedzi, nikomu nie chce nic zabraniać, tylko mówię, że jak ktoś nawali dużo wpisów to brzydko to wygląda i pojawia się spam.

Na każdym forum jest takie coś. Aż się dziwię, że tutaj nie ma.

W dalszym ciągu zapraszam do refleksji, a także do komentowania przedstawionych propozycji.

Przeczytałem to 2 razy

1. Tak

2. Nie 

3. Tak

4. Po co szukać tych powodów? wystarczy że zobaczysz GT znajomość amx wiek itp. Jak będzię się zgadzało to wystarczy napisać "Na Tak". Większe rozpisywanie by tylko zaśmiecało posta. Nie

5.  Nie

6. Chatbox jest od rozmów. Czasem jest ktoś w stanie zrobić spam ale jest to na dany temat o którym te osoby piszą. Nie

7. Nie

8. Pamiętam jak kiedyś była ta ranga ale ludzie mieli ją gdzieś. Zapewne jakby była przywrócona do życia to by było tak samo. Nie

9.  Jestem za

10. Rzadko co ktoś dodaję tam coś. Nie

11. I tak nikt nie sprawdza tych reklam ani nikt nie dodaję posta tam. Nie

12. Jestem za. Czasem może się zdarzyć że ktoś z rangą złamię regulamin. Kare zawsze trzeba ponosić

13. Bezsensu. Nikt nie patrzy na te reklamy. Nie

• Lubię to! 1

W dniu 27.04.2020 o 18:23, empi napisał:

Propozycje, odnośnie Forum

1. ACT i UBT nie posiada szablonów moderacyjnych, tak samo Grafik i uważam, że czas to zmienić, gdyż każdy odpowiedzialny jest za swój dział i przy okazji obciąży to Moderatorów.

Cytat
13 godzin temu, empi napisał:

1. @ Nice Onetwierdzisz, że UBT czasami nie ogarnia i ACT, skoro tak to po co im jest ta ranga skoro nie ogarniają Twoim zdaniem? Oczywiście zdanie szanuję, aczkolwiek trochę jest to bezsensowna argumentacja. Kolejna kwestia każdy powinien odpowiadać za swój dział, przecież szablony moderacyjne by nawet ogarnąłęła osoba, która nigdy nie miała z tym styczności, przecież nie ma w tym nic trudnego. Jestem tego zdania, że właśnie Moderatorzy powinni być zwolnieni ze zbędnej roboty, dlatego jestem zwolennikiem szablonów moderacyjnych, a także notatek. Zobaczycie, że wyjdzie to Wam na dobre.

Sam kiedyś jako UBT chciałem szablony moderacyjne dla tej rangi. Problem jest taki, że:
- ekipa ACT/ UBT sama czasem nie potrafi zastosować się do regulaminu forum (widać to po notkach i warnach)

- ACT/ UBT nie miałoby wszystkich praw moderatora (czyt. warnów). W przypadku SPAMu interweniować musieliby moderatorzy, czyli robilibyśmy to, co teraz robimy. 

Cytat

ekipa online/ panel administracyjny SUPER POMYSŁ ;) 

Cytat

tu chciałbym zmian, ale chyba ciężko o to:
ad 4. żaden problem 
walnąć ściemę w powodach lub przepisać powody od osób wyżej

ad 5. 

- to, że ktoś nie gra na danym serwerze nie oznacza, że nie zna osoby z innego serwera
- ciężka weryfikacja, czy ktoś w teorii zna daną osobę z serwera

- kto by to sprawdzał, bo chyba nie moderatorzy :TriHard:

Cytat

ostatnio zostały wprowadzone zmiany w regulaminie dotyczące tego działu, więc chyba można tą propozycje uznać jako przyjętą ;) 

Cytat

można ją dodać na zasadzie "robisz coś więcej, możesz ją dostać" (takie nagrodzenie aktywnych), ale nie bawić się w podania, które zmuszałyby użytkowników do utrzymywania aktywności w dziale.

Cytat

przeciwny propozycji, nie chce mi się jakoś specjalnie tłumaczyć tego. nie każde przewinienie ma taką samą wagę

Punkt w których się nie wypowiedziałem to mi rybka jaka będzie decyzja

• Lubię to! 2

Na nie :x. Dalej moderatorzy radzą sobie bardzo dobrze, a są gracze którzy  bez rangi lubią wrzucić swoją cegiełkę, typu pracę na i jakiś avatar itp. A co do UBT i ACT, w tym dziale jest taka zadyma, że musieliby też mieć prawa do warnów, więc to dla mnie z bomby odpada.

Notki dla ACT/UBT miałyby sens, uznajmy takie jakie są przy szybkiej rekrutacji, aby nie spamić od UBT postami. Jedyny haczyk jest taki, że modzi bardzo dobrze operują skargami, i taki Pawko kręci po kilkanaście warnów na skargę :x. Na nie.

Tylko gdzie by to ustawić? Powinno być to wysoko, żeby gracz który nie wchodzi na forum, a tylko żeby pogadać o np. Vipie, nie będzie tego niewiadomo gdzie szukał. Trzeba by było trochę przebudować forum i ładnie to wpasować. Na tak, może to się przydać, tylko będzie z tym trochę pracy.

W większości ludzie kopiują od siebie te powody, i aby nabijają posty. I tak mało kto na to patrzy, jeśli opinię daję randomowy gracz. Na nie.

Ktoś może nie grać na serwerze, ale znać tą osobę z forum i znać jej zachowania, kolejna propka która odpada.

Niby coś takiego jest, ale żeby być tak spięci, żeby za to warnować? Czy komuś to przeszkadza xD? Sam takie coś robiłem, nie raz Bonio takie coś robił, i nikt o to nie spinał. Trochę luzu. Na nie.

A przez co rozumiemy skargi bezsensowne? Skargi odrzucone? Skargi za które nie powinno być kary, np. 1 fk niespecjalny na jb? Czy według BeeMaya? Skarga przyjęta, ale bezsensowna? Na nie, dział otwarty, wolność słowa :x.

Jeśli znajdziesz chętnych, którzy nie wyniszczą się jak przy randze Redaktor Facebooka, to na tak. W innym przypadku na nie.

Tu akurat się zgadzam, na tak.

Nie bawmy się jak Uwujka, to że u nas się nie stosuję takiej formy odrabiania warna, to nie znaczy że powinniśmy zabraniać to innym. Na nie.

I to jest 50/50. Z jednej strony, fajnie by było, bo admini niektórych serwerów mają po 5-10 ostrzeżeń, a dalej nic z tego nie jest wyciągane. Ale z drugiej strony, można dostać upomnienie, gdzie nie popełniło się jakiegoś skrajnego błędu, ale można było zareagować lepiej, wiem bo sam miałem takie ostrzeżenie. Posunęłoby to np. m@, żeby nie bali się degradować, ale dla rang wyższych? O tym decydują czerwoni. Proponuję zostawić to tylko w sferze dla adminów. I nie tak, że musisz dostać 3 ostrzeżenia, żeby dostać dengu. Możesz dostać i jedno, możesz żadnego. Ale żeby było max 3. Przy lekkich zmianach na tak.

To było, nikt z tego nie korzystał, i imo jak chcesz wyrzucić taką opcję dla innych sieci, a sam mieć taką możliwość to :nibbaWhat: Słabo słabo. Na nie.

Nie wypowiadałem się na tematy, które są mi obojętne/nie mam zadnia w nich, ale liczę, że dałem sensowną wypowiedź, i jakiekolwiek argumenty :x.

• Lubię to! 1
  • Haha! 1

• Zasłużony

Było kiedyś, po płaczu od strony @ Moderatorjuż nie ma.

2. Wprowadzenie modyfikacji we wtyczce Ostatnie wizyty, tak żeby pojawiało się dodatkowo ile osób zobaczyło twój profil. Uważam, że jest to dobra opcja, bo czasami ktoś chce zobaczyć ile osób zerknęło na twój profil i niestety nie ma takiej możliwości.

Było, ludzie sobie specjalnie odświeżają stronę co sekundę, żeby "nabić statystyki". Także trochę bez sensu, bo każdy może wejść na Twój profil i odświeżyć sobie stronę 999 razy.

GG na pewno nie, nawet nie mam. Myślałem o Steam / Pw forum, ale bym musiał do tego css ogarnąć, więc póki co sprawa drugorzędna. Na górze jest przeglądaj >> administracja. Najpierw mam w planach aktualizację forum do nowej wersji tak na drugą połowę czerwca, to może wtedy od razu będę się bawić z tym.

No i powody lecą: aktywny(nawet jeżeli gra raz na tydzień), uprzejmy, pomocny. - jest to subiektywna opinia, więc nic nie może zostać zaprzeczone i ewentualnie zwarnowane. A nawet jeżeli, to kto to sprawdzi? Bądźmy poważni. Przy sprawdzaniu podania takie fake głosy widać od razu, więc nie robi mi to różnicy. Ponadto przynajmniej jak sam sprawdzam, to absolutnie nie biorę pod uwagę głosów "Na tak.", a jedynie konstruktywne wypowiedzi i oczywiście podanie, aktywność.

Może grać na innym, mógł grać 2 tygodnie temu i widział jego zachowanie, szczególnie te negatywne, weryfikacja tego jest niemalże niemożliwa.

Whatever, @ xBonio + 

Ogólnie jest warn za skargi bezpodstawne. A warny za "wedle uznania" to przesada. Gracze nie mogą się bać pisania skarg.

no way friday GIF

@ xBonio 9-11

UBT / ACT / MOD >>> No nie, i co wtedy? Co chwilę dostawać będę skargi, że ten to już 3 przecinki źle postawił i powinien mieć degrada? Na pewno nie.

Admini - Zazwyczaj mamy średnio 50-100 adminów. Także z naszej strony trochę mało wykonalne. Aczkolwiek jakiś obowiązek realizacji śledzenia tego przez majorów raczej przejdzie. W każdym razie to również @ xBonio

@ xBonio 13

-- errors --

1. Wyrównywanie linków video, zdjęć do środka i do prawej nie działa. Może tylko u mnie, ale nie wiem.

To jest embed i raczej nie da się tego zmienić w prosty sposób na IPS.

2. W wersji mobilnej dolne stopki forum najeżdżają na siebie i to tak trochę średnio wygląda.

Yeah, wiem. Ale to też poleży, takie drobne rzeczy dotyczące stylu zostawię na aktualizację IPS, bo wtedy może znowu się rozjechać. :/ 

• Lubię to! 2

• 1 miesiąc temu...

6. Punkt dodany, aby nie spamować.

7.

Cytat

§5. Skarg nie można składać na takie zdarzenia jak: bezpodstawne kicki, bezpodstawne bany do 30 minut; Chyba, że dane przewinienie zdarzyło się więcej niż dwa razy.

12.  Ostrzeżenia są udzielane wg morali osoby udzielającej, czyli Opiekun -> Major -> Admin oraz Właściciel dla Opiekunów, UBT/ACT czy Moderatorów

• Zasłużony

1.2. W sumie czemu nie.

1.3. Zrobione wstępnie. Nie będę tam listować wszystkich osób, bo nam sidebar po prostu będzie sięgał do połowy strony. Może w przyszłości się pobawię z pluginem, żeby automatycznie pobierało osoby z danych grup i wyświetlało w sliderze.

2.2. Zrobione.

Sprawa została wyjaśniona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności