Skocz do zawartości

[Rozwiązane] Skarga na m@

Udostępnij

ravii

Rekomendowane odpowiedzi

Link do steam: ----

Link do steam oskarżonego: https://steamcommunity.com/id/6436433543/ 

Nick oskarżonego: @ MrWhite
Opis sytuacji: Major admin nie ogląda całej mapy oraz degraduje admina w sumie gdzie nie było ich zbyt wiele ;)) tych "prowokacji" oraz żadnych ostrzeżeń. W dodatku kwestionuje słowami że w ciągu 10min demka będzie wszystko objaśnione. Patrząc na to że 2 adminów było na serwerze i oboje "prowokowali" to obaj powinni zostać ukarani a nie tylko jeden. 
Serwer: JB/Forum
Dowody: 

image.png.4ce6973b2c64aa79ec76517a21b5533f.png

Tutaj masz wszystkie minuty 

Spoiler

7:43 - Pati"A może Ci zebów brakuje co?

''7:48 - kacper"Tobie tam chyba w głowie czegos brakuje co nie?

"8:59 - matrix"Ale łozgływka"
29:54 - matrix"Co tełaz łobimy"

30:22 - stona"zeło"
30:28 - patii"bezluch" x2

30:31 - matrix ( tutaj pytanie co odwolal bezluch?) "bezluch?

30:33 - matrix (akcja zycia)"A spieldalam"

Edytowane przez ravii
  • Lubię to! 2
  • Smutne. 1
  • WOW MEGA! 2
  • Haha! 1

Major admin musi wypełnić swoje obowiązki w tej sytuacji jest to obejrzenie całej mapy. Nie wykonał tego. 

Było 3 adminów na mapie (2 "prowokowało" chodź co do Stony to było 1 słowo więc a Ferber nic nie zrobił i ich ogarniał) tak więc 2 adminów "prowokowało" lecz został osądzony 1 admin więc podchodzi to jeszcze pod faworyzacje ;))

• Lubię to! 2
  • Smutne. 1
  • WOW MEGA! 1
  • Haha! 3

Skarga była na @matrix1357więc sprawdzałem głównie jego zachowanie (wystarczyło mi 10 min demka) ale oczywiście też słuchałem innych. To fakt nie sprawdziłem podczas oglądania demka czy jest jakiś inny admin na serwerze bo nie było go wymienionego w skardze i też nie odzywał się wtedy na serwerze. Z tego miejsca chcę od razu ostrzec @ FerbeRzwracaj uwagę to co się dzieje na serwerze bo następnym razem inaczej się to skończy.

37 minut temu, ravii napisał:

Major admin musi wypełnić swoje obowiązki w tej sytuacji jest to obejrzenie całej mapy.

Całej mapy? Skarga jak napisałem wyżej była na matrixa i aby go zdegradować wystarczyło mi 10 min demka.

48 minut temu, ravii napisał:

Major admin nie ogląda całej mapy oraz degraduje admina w sumie gdzie nie było ich zbyt wiele ;)) tych "prowokacji"

Nie było zbyt wiele prowokacji?

Na następnej mapie matrix ośmieszał Kacpra mówiąc strasznie często zamiast r l/ł.

Ogólnie sprawdzając kolejną mapę zauważyłem że @ Stonateż się rozkręcił i zaczął ośmieszać Kacpra więc niestety koledze też jest zabierany admin. 

Osoby które też prowokowały na kolejnej mapie dostaną muta. 

Jeszcze dodam do tego co napisał matix niżej.

Nawet kiedy Kacper wszedł na serwer po napisaniu skargi (wiedziałes że ją napisał) dalej zamieniałeś r na l/ł chociaż wiedziałeś że go to uraża i nie chce tego abyś to dalej robił

Edytowane przez MrWhite
  • Haha! 1

Właśnie nie obejrzałeś lecz jeśli dajmy na to były by słowa cytuje "jebać whita, jebać ferbera jebać matrixa" nie dostali by muta? 

Dałeś muta bądź gaga patii okey, a co z kacprem gdzie też bardzo ładnie się odzywa do innych graczy :>? 

Tak więc ja nadaje bana kacprowi za obrazę na 2dni patrząc na jego sourcebansa :>>. (ban jest do nadania przez adminów)

Wciąż Kacper dalej nic nie zrobił i dalej nie dostaje żadnej kary związanej z tym przedsięwzięciem? 

Na kolejnej mapie też prowokował podobnymi słowami. 

Podchodzi to pod faworyzacje gracza...

Patrząc na to że dopiero teraz oglądasz skargę gdzie jest już po "fakcie" gratki gdzie teraz degradujesz Stone zamiast obejrzeć obie MAPY i dać kary. 

DALEJ JEST TEMAT ŻE ONI NIE WIEDZIELI KURNA ŻE MA WADĘ WYMOWY I DALEJ JEST PORUSZANY TEMAT GDZIE JEST PYTANIE CZY MA JAKĄŚ WADĘ WYMOWY BĄDŹ MA JAKIŚ APARAT NA ZĘBY I CIĘŻKO GO ZROZUMIEĆ. Więc nie robili tego specjalnie w stronę gracza ://

Niech się tym zajmie @ xBonio

Edytowane przez ravii
  • Smutne. 1

Co do Kacpra to on tylko raz na pierwszej mapie powiedział 

Godzinę temu, ravii napisał:

kacper"Tobie tam chyba w głowie czegos brakuje co nie?

a za takie coś to nie będę karać.

Później nic nie słyszałem. Jeśli jednak prowokował, obrażał to podaj na której mapie i mniej więcej która minuta to wtedy też mu nadam muta

A co do tego że nie wiedzieli że ma wadę wymowy to totalny brak słów xD

Edytowane przez MrWhite

Teraz, MrWhite napisał:

Co do Kacpra to on tylko raz na pierwszej mapie powiedział 

a za takie coś to nie będę karać.

Później nic nie słyszałem. Jeśli jednak prowokował, obrażał to podaj na której mapie i mniej więcej która minuta to wtedy też mu nadam muta

A co do tego że nie wiedzieli że ma wadę wymowy to totalny brak słów xD

czat którego nie widzisz chyba że logi ;>

• Lubię to! 1
  • Smutne. 1

8 minut temu, ravii napisał:

Tak więc ja nadaje bana kacprowi za obrazę na 2dni patrząc na jego sourcebansa :>>. (ban jest do nadania przez adminów)

czyli za jedno odpowiedzenie na "czy ty nie masz zębów" mam bana na 2 dni? Mogę mieć nawet 200 mutów/gagów, ale większośc tych mutów nie jest na 1dzień tylko na 30/60 minut za powiedzenie o jedno słowo za dużo

Teraz, kacper napisał:

czyli za jedno odpowiedzenie na "czy ty nie masz zębów" mam bana na 2 dni? Mogę mieć nawet 200 mutów/gagów, ale większośc tych mutów nie jest na 1dzień tylko na 30/60 minut za powiedzenie o jedno słowo za dużo

1 mapa 

Powiedziałeś to tak więc prowokacja oraz obraza :>> 

2 mapa 

obraza na czacie 

3 patrzymy w twojego sourcebansa oraz zachowanie mamy twojego bana :>> może jest zbyt długi zgadzam się :>> dlatego nie dostałeś jeszcze bana :>>  

• Lubię to! 1
  • Smutne. 1

Jeszcze dodam do tego co napisał matix niżej.

Nawet kiedy Kacper wszedł na serwer po napisaniu skargi (wiedziałes że ją napisał) dalej zamieniałeś r na l/ł chociaż wiedziałeś że go to uraża i nie chce tego abyś to dalej robił

Nawiązując do tego co napisałeś to jedynie wiedziałem od kolegi że została na mnie napisana skarga nie wiedziałem z jakim powodem, po przeczytaniu skargi nie robiliśmy już tego gdybyś oglądał demko dokładnie i ze zrozumieniem to byś wiedział a nie po 10minutach i jednym moim słowie dawał degrada. Większa cześć administracji nawet przyzna to ze jest zszokowana degradacja za takie coś

Edytowane przez matrix1357

1 minutę temu, matrix1357 napisał:

Nawiązując do tego co napisałeś to jedynie wiedziałem od kolegi że została na mnie napisana skarga nie wiedziałem z jakim powodem, po przeczytaniu skargi nie robiliśmy już tego gdybyś oglądał demko dokładnie i ze zrozumieniem to byś wiedział a nie po 10minutach i jednym moim słowie dawał degrada.

Niewiedziałeś o czym jest, ale ją czytałeś mówiąc, że "kacpeł napisał na mnie skałgę". Żałosne jest to co teraz wypisujesz pod skargami, bo dobrze wiesz co mówiłeś

Teraz, kacper napisał:

Niewiedziałeś o czym jest, ale ją czytałeś mówiąc, że "kacpeł napisał na mnie skałgę". Żałosne jest to co teraz wypisujesz pod skargami, bo dobrze wiesz co mówiłeś

Nie czytałem jedynie na TS zostałem poinformowany o tym i dopiero skończyłem swoje mówienie po przeczytaniu skargi

Czekacie by skarga ucichła i każdy o niej zapomniał? Bo troszkę czasu widzę schodzi na wyjaśnienie tej sprawy....

Podobno czas na rozpatrzenie skargi wynosi 7dni więc chyba i kolejna osoba powinna zając się tą która zwleka z werdyktem tej sytuacji....

Edytowane przez matrix1357
  • Lubię to! 4

• Zasłużony
W dniu 27.03.2020 o 23:18, matrix1357 napisał:

Prowokował? Mamy z kolegami i koleżanką zakład kto dłużej będzie mówił zamiast R, Ł/L. A Ty już skargę o to piszesz bo chcemy się wspólnie fajnie pobawić na serwerze z znajomymi

1. @matrix1357 jest pewny siebie i wymijająco wyjaśnia sytuację.

W dniu 27.03.2020 o 23:19, patii napisał:

Nie mam pojęcia skąd ta uraza w Twoją stronę, kilkukrotnie zwrócono Ci uwagę, że niewyraźnie mówisz i nie powinieneś być w ct..

Ewidentnie masz problemy z wymową, nie wiem czy to przez aparat, czy brakuje Ci kilku mleczaków ale nie powinieneś prowadzić gierek mówiąc tak niewyraźnie

Dodatkowo nie uważam bym powiedziała coś obraźliwego w Twoją stronę, jeżeli tak to proszę o przedstawienie konkretów.. 

Moje zdanie jest pewnie mało ważne ale skarga według mnie jest niesłuszna 

W dniu 27.03.2020 o 23:21, matrix1357 napisał:

Jeśli w jakiś sposób Cię tym uraziłem przepraszam i nie będę tak robił

2. @matrix1357 właśnie został wydany przez koleżankę, więc poprawia odpowiedź.

W dniu 28.03.2020 o 00:47, matrix1357 napisał:

Ja za swoje zachowanie przepraszam nie miałem na celu nikogo tutaj urażać, chciałem dla beki kilka słów tak powiedzieć ł zamiast r i jedna runda śmiesznie nawet wyszła gdy powiedziałem uciekając "ja spiełdałam"

Ciosek na TS gadając od dłuższego czasu już się tak wygłupialiśmy mówiąc np "gełbeł" do ferbera

3. @matrix1357 utwierdza się w przekonaniu, że ta skarga skończy się degradacją, więc przeprasza za swoje zachowanie, dodając krótką dygresję w celu rozluźnienia atmosfery. Może też po prostu żałować, że się tak "bawił", bo nie chce zostać zdegradowany. Niczego nie wykluczam.

W dniu 28.03.2020 o 13:19, ravii napisał:

Obejrzałem demko 

- @ matrix1357nie chciał urażać @logo713x13.pngkacpertak samo jak @patii

- nie powinniście nigdy bawić się w takie zabawy na serwerze bo może to urazić jakiegoś gracza w tym wypadku @logo713x13.pngkacper

- @ MrWhitedecyzja należy do ciebie więc nie odrzucam :>>

4. Ewidentnie @ raviinie chce, żeby @matrix1357został zdegradowany, więc próbuje wytłumaczyć ich zachowanie i jednocześnie pisze stosowne pouczenie. Ponadto niby akceptuje, że ostateczny głos ma @ MrWhite, ale jednak dodaje "więc nie odrzucam", co jednoznacznie sugeruje, że wg niego skarga powinna zostać odrzucona.

W dniu 28.03.2020 o 15:46, MrWhite napisał:

@ raviiJeśli to nie była dla ciebie prowokacja to nie wiem co dla ciebie jest prowokacją.

@ matrix1357dengu + mute 180 za prowokację
Patii - mute 180 prowokacja.

Rozumiem że źle można dać bana/muta w czym się pomylić ale aby prowokować innych graczy to już przesada.

5. Sprzeciw wobec @ raviii przyjęcie skargi z w/w karami.

6. Rozmowa na Steam z tego tematu? @matrix1357podłapał, że @ MrWhitenie oglądał całego dema, więc zasłaniając się tym faktem próbował powrócić(lub nie stracić; nie wiem kiedy to było) na stanowisko.

7. Czy @ MrWhitepowinien obejrzeć całe demko? Trochę tak, trochę nie.

W całej tej skardze jedynie @ FerbeRbył wspomniany przez @matrix1357jako osoba, która na TS3 rzekomo mówiła L zamiast R. Czyli technicznie ani autor skargi, ani nikt inny nie wspomniał o nieprawidłowościach w zachowaniu pozostałych adminów na serwerze. 

Dlatego z jednej strony obejrzenie demka do momentu, gdzie zeznania @logo713x13.pngkacperzostały potwierdzone wydaje się być wystarczające. Z drugiej strony przy oglądaniu demka można było zwrócić uwagę, że na serwerze są inni admini i obejrzeć do zakończenia całej sytuacji.

8. Czy skarga na @matrix1357 powinna zostać przyjęta? Zdecydowanie tak.

Jednakże moim zdaniem pouczenie i nadanie muta bez degradacji by wystarczyło. Jeżeli admin wie, kiedy trzeba przeprosić w celu uniknięcia kary, to jest duża szansa, że będzie bardziej uważał ze swoimi zabawami.

@ Major Admin Serwera@ Opiekun SerweraTo że ktoś ma admina nie znaczy, że nie możecie mu dać bana / muta. Przyjęta skarga na admina nie musi się zawsze kończyć degradacją.

9. Czy @Stonapowinien zostać zdegradowany? Nie mam pojęcia, po takim czasie nie ma już demka. Aczkolwiek po braku protestu @ raviimogę przypuszczać, że @Stonarzeczywiście również brał udział w tej "zabawie".

Wówczas sytuacja jest identyczna jak z @matrix1357, a nawet nieco łagodniejsza. Na niego ani nie została złożona skarga, ani nie rozpoczął tej "zabawy", tylko po pewnym czasie do niej dołączył.

10. W takim razie co z tymi degradacjami? Mimo wszystko @ MrWhitemiał podstawy do ich degradacji, więc nie ma co nad tym płakać. Jednakże stanowczo nalegam, aby w przypadku złożenia przez te osoby podania na admina, fakt degradacji był pomijany przy jego rozpatrywaniu. Czyli dajemy czystą kartę.

W dniu 8.04.2020 o 02:20, matrix1357 napisał:

Czekacie by skarga ucichła i każdy o niej zapomniał? Bo troszkę czasu widzę schodzi na wyjaśnienie tej sprawy....

Podobno czas na rozpatrzenie skargi wynosi 7dni więc chyba i kolejna osoba powinna zając się tą która zwleka z werdyktem tej sytuacji....

#teoriaSpisku

@ MrWhite To co wyżej + staraj się dokładniej sprawdzać skargi na adminów. 

Sprawa została wyjaśniona.
  • Lubię to! 5
  • WOW MEGA! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności