ferber Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Link do steam: https://steamcommunity.com/id/tenferber/ Link do steam oskarżonego: https://steamcommunity.com/id/nzipl Nick oskarżonego: naiz Opis sytuacji: Zaczęło się od tego gdy miałem admina i dałem Askowi muta na 30minut gdy rezygnowałem z admina, później raz wbiłem na jb po rezygnacji z obłudnikiem i wyzywałem dostałem za to muta. Następnie było mniej osób na jb w nocy i przy tym był admin @xEasy66gdy feekilowałem 1 gracza o nazwie Meko zabiłem go przez 5 rund specjalnie. Po tej akcji za 30minut napisał do mnie xEasy żebym wszedł na serwer i dał mi ctbana za to ponieważ zrozumiał że freekilowałem tego gracza wszedłem na serwer dostałem od easy ctbana za te freekille ponieważ w regulaminie jest napisane " Jeżeli Strażnik celowo zabije przynajmniej 1 więźnia dostaje on CTBana na 180 minut. Z każdym kolejnym FK kara wzrasta o 180 minut." (Bardzo dobrze postąpił) natomiast naiz zlecił swoim adminom aby dali mi permctbana przez tamte 5 freekili na tym graczu . Dostałem tego permctbana napisałem odwołanie po czym @ naiznapisał "Za mass spec fk jest po prostu perm." porozmawiałem z naizem na Ts3 i zapytałem się go dlaczego dostałem permctbana jak powinienem dostać 180min x 5. Po czym odpowiedział mi że sam odpie*dalałem gdy miałem admina że dawałem Askowi muta za nic 1 raz. I podałem mu przykład (czy jak ktoś zrobi 8fk w jednej rundzie to jest to massfk?, odpowiedział że tak, na pytanie czy 5freekili na 1 osobie przez 5 rund jest massfk, odpowiedział: sam wiesz, rozłączył się) Napisałem do naiza czy dostane skróconego ctbana ponieważ jest to mój pierwszy ctban od 2 lat, nie jestem na blackliscie, nie dostaje mutów ani banów od dłuższego czasu oraz że są na to punkty w regulaminie takie jak: 1. "Specjalne zabijanie większej ilości więźniów przez Strażnika - PermCTBan." 2. " Jeżeli Strażnik celowo zabije przynajmniej 1 więźnia dostaje on CTBana na 180 minut. Z każdym kolejnym FK kara wzrasta o 180 minut." - 1. zabijanie więźniów nie więźnia - 2. powinienem dostać 180minut razy 5 za 5 freekilli na 1 gościu a nie perma naiz nie powinien brać pod uwagę tego że dałem Askowi muta oraz że dostałem muta na 180 (pierwszego od ponad roku) za te fk, myślę że nie powinien tak traktować osoby z którymi jest pokłócony i tylko czeka na odpowiedni moment aby dowartościować się i pokazać że ma wyższe permisje. Odpowiedź naiza na pytanie czy może mi skrócić ctbana (bierze pod uwagę sytuacje przez którą napisał pod odwołaniem "Za mass spec fk jest po prostu perm." Serwer: jb Data i godzina zdarzenia: - Dowody: wyżej 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naiz Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Rozpiska twoich specjalnych freekill`i z demka:https://liveserver.pl/hltv.php?server_id=7327&download=auto0-20211224-004844-1394452943-ba_jail_future_v2a-_PL_____ArenaSkilla____JailBreak__Shop_Modele_Gangi_____ws__knife__LiveServer.pl-0129.zip 2:17 - spec fk na meko 3:34 - spec fk na meko 4:08 - spec fk na meko 13:33 - spec fk na meko 23:14 - spec fk na meko 30:36 - spec fk na meko Było ich łącznie 6 oraz polegały na podchodzeniu do celi jednego gracza i bezpodstawne zabijanie. Widełki za 6-7 fk wynoszą ctbana do 2 dni. Mowa tutaj w przypadku, gdy CT pomyli się z poleceniem, bądź pochodne. Za 6 specjalnych freekill`i, mnożąc to przez 180 dostałbyś ctbana na 1080 minut(18h), co jest parodią.Napisałem Ci 5 minut przed twoją skargą, żebyś napisał po czasie odwołanie. Było tak w przypadku Nitrka, który dostał ub po jakimś miesiącu. Perm`y za mass spec fk dawałem za +5 spec fk z racji iż nie jest to sensownie opisane w regulaminie od jakiej ilości, natomiast w większości przypadków gracze dostawali unctbana po napisaniu odwołania. Wypowiedź Skanera: // Dodatkowo, odnośnie sytuacji z Askiem oraz twoim zachowaniem na serwerze - ma to jedynie wpływ na proces odbanowania Cię, a nie czekanie aż zrobisz coś głupiego na serwerze XD. Także wypowiedź o dowartościowaniu się jest zbędna (pominę w tym twoją wypowiedź o "śmiesznym serwerku"), jako iż mam co robić w życiu, aniżeli kłócić się z osobą twojego pokroju i polować na nią. Powinieneś wiedzieć, jaka jest kara z racji iż miałeś admina, a temat był wałkowany na discordzie wiele razy. Prosiłbym również o wypowiedzenie się @ SK4N3Roraz @ SchMidTz racji ich przeszłości. //edit.@ uSzanowankoonie rozumiem twojej wypowiedzi, w taryfikatorze jest jasno napisane: ▴ Specjalne zabijanie większej ilości więźniów przez Strażnika - PermCTBan. taka sytuacja nastąpiła, dlatego gracz dostał perma. W taryfikatorze nie jest napisane OD JAKIEJ ILOŚCI gracz ma otrzymać perma. Natomiast nie ma w nim nic odnośnie ctbana na 2tyg-2msc, dlatego też zastosowałem karę permamentną, od której można się odwołać po pewnym czasie. Gracz wejdzie na wallhack`u, to nie może dostać perma, ponieważ nie posiadał wcześniejszych banów? Żadnego punktu w regulaminie nie wymyśliłem, mass spec fk=perm. Jeżeli już dołączasz do tego zrzuty ekranu, to mogłeś przytoczyć wszystko: Edytowane 28 Grudnia 2021 przez naiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSzanowankoo Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 10 minut temu, naiz napisał: Widełki za 6-7 fk wynoszą ctbana do 2 dni. Mowa tutaj w przypadku, gdy CT pomyli się z poleceniem, bądź pochodne. Za 6 specjalnych freekill`i, mnożąc to przez 180 dostałbyś ctbana na 1080 minut(18h), co jest parodią. Parodią jest tutaj taryfikator twoim zdaniem czy co? Nie rozumiem twojego rozumowania w danym momencie. Jesteś major adminem, który powinien przestrzegać tego taryfikatora wobec wszystkich graczy, co mam nadzieję wyjaśnię w dalszych wyjaśnieniach.. co mi się tutaj nie zgadza. 12 minut temu, naiz napisał: Napisałem Ci 5 minut przed twoją skargą, żebyś napisał po czasie odwołanie. Było tak w przypadku Nitrka, który dostał ub po jakimś miesiącu. Perm`y za mass spec fk dawałem za +5 spec fk z racji iż nie jest to sensownie opisane w regulaminie od jakiej ilości, natomiast w większości przypadków gracze dostawali unctbana po napisaniu odwołania. Dobrze, jednak wspominany przez Ciebie gracz posiada 48 CTbanów, niektóre są z powodami przenoszę, jednak co nie zmienia faktu, że dany argument jest bardzo nietrafny. @ferberposiada obecnie 2 CTbany, z czego jeden z nich jest tym permamentnym. Dodatkowo tego nie opisuje punkt taryfikatora, który podaje niżej:Jeśli osoba notorycznie dostaje mute/gag/ctban i nie ma żadnej poprawy w jej zachowaniu - perm mute/gag/ctban (w zależności co wcześniej otrzymywał) Spoiler 17 minut temu, naiz napisał: Powinieneś wiedzieć, jaka jest kara z racji iż miałeś admina, a temat był wałkowany na discordzie wiele razy. 1. FreeKill'e : 1 FK - ostrzeżenie nadane przez Admina na serwerze. 2-3 FK - CTBan do 60 minut chyba, że Klawisz, Zastępca, Prowadzący przeprosi graczy. 4-5 FK - CTBan do 720 minut. 6-7 FK - CTBan do 2 dni. 8 i więcej freekilli - CTBan do 1 tygodnia. ▴ Specjalne zabijanie większej ilości więźniów przez Strażnika - PermCTBan. ▴ Jeżeli Strażnik celowo zabije przynajmniej 1 więźnia dostaje on CTBana na 180 minut. Z każdym kolejnym FK kara wzrasta o 180 minut. Dalej taryfikator mówi o x freekillach, które sam tutaj podałeś: 19 minut temu, naiz napisał: Było ich łącznie 6 oraz polegały na podchodzeniu do celi jednego gracza i bezpodstawne zabijanie. Widełki za 6-7 fk wynoszą ctbana do 2 dni. Do PermCTBan nie zalicza się jednak większa ilość więźniów, którą przewiduje taryfikator banów. Sam napisałeś, że gracz powinien otrzymać CTbana do 2dni. Skąd decyzja o permCTbanie?Idziemy dalej: Wypowiedź ta dalej nie przemawia za twoim stanowiskiem bana: Wypowiedź ta przemawia przeciwko Tobie jakby nie patrzeć.. miło że ją dodałeś 25 minut temu, naiz napisał: Dodatkowo, odnośnie sytuacji z Askiem oraz twoim zachowaniem na serwerze Jesteś major adminem, a więc twoim zdaniem jest zarządzanie adminami, a nie wymyślanie nowych punktów regulaminu. Major admin ma prawo zdegradować admina jeśli ten łamie regulamin na serwerze, jednak jeśli ten admin nie ma nic prawie w SB to czemu twoim zdaniem ma dostawać kary "na zawsze" jeśli po tym czasie łamie regulamin. Jest bardzo wiele osób na Arenie, które po degradacji / rezygnacji często łamały regulamin na serwerze. Obowiązkiem adminów jest karanie takich osób zgodny z Taryfikatorem banów. Możliwe, że otrzymam tutaj warna albo chociaż notkę, jednak tyle rzeczy tutaj nie pasuje, że musiałem się wypowiedzieć.Dodatkowo tutaj dodam ten punkt: 1. W przypadku złamania regulaminu przez Gracza, Admin stosuje karę w postaci slaya/kicka/bana, zgodnie z Taryfikatorem Banów. Dobranoc! P.S: Nie bronię tutaj ferbera, gdyż z tego co mi się wydaje to za mną nie przepada:) Wypowiedziałem się tylko na temat nieścisłości, które wylewają się gołym okiem. 1 1 1 Rozumiem, że nie mam tutaj nic ważnego do dodania. Reasumując na tą skargę dalej nie będę odpisywać Przez uSzanowankoo, 28 Grudnia 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freshuu Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asaso Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Od siebie tylko dodam, że skoro to było 6 spec fk, to ludzie czasem dostawali permctbany za 5-6. ( np; kostek), sam wiedziałeś, że to tak działa bo ta informacja na naszym discordzie byla do przeczytania w dowolnym momencie Więc, gdy takie nadajesz, to jest git Jak takie dostajesz to jest płacz i zgrzytanie zębami? Napisz odwołanie za 1,5 miesiąca i wyjdzie na to samo 4 Mogles napisac to na PW ;p Przez SchMidT, 6 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaw Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Witam, bo tomek sie wstydzi to ja sam opowiem sytuacje nie miłą o banie.Ten ban był za HANDEL WALUTĄ wszystko okej powód jest dla mnie zrozumiały ale po rozmowie z chlopakami ten ban wyszedł za to ze jedna osoba napisała do Micza ze tomek sprzedaje ponoć fajki ta osoba nie podesłała ss'ów z dowodem o handel Miczu wysłał do podobno Asko a jezeli nie do niego to do kogos innego tam tez nie było żadnych dowodów i 2 osoba która dostała tą informacje przesłała do naiza informacje ze tomek to mały diler szlugów na jb gdzie i zapytałem osoby którą wymieniłem wyżej czy miał jakis dowód lecz to była po prostu informacja o sprzedawaniu fajek więc o co chodzi że przez je#aną informacje ktos dostaje z bomby banicje i dengu.Jeżeli dostane widocznego ssa Gdzie bedzie rozmowa tomonta z 2 osobą gdzie handluja walutą to zwróce honor ale jak narazie widze tą sytuacje to troche głupie zachowanie. 1 Ta skarga nie tyczy tego. Polecam nową Przez SchMidT, 7 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomonto Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Miałem nie wypowiadać się w skardze, a jedynie napisać odwołanie od bana, ale jak już Gustaw zaczął to coś się wypowiem. Po pierwsze dostałem dengu oraz bana na dwa tygodnie za to, że niby handlowałem fajkami. Nic takiego nie było. Naiz uważa, że posiada dwa dowody na to, że kupiłem. Pierwszy to rzekomy screan, że Nitrek napisał komuś, że sprzedał mi fajki. Nie wiem czy ten screan jest prawdą czy nie. Może tak Nitrek napisał, jak tak to nie wiem dlaczego. Drugi to taki, że nie ma możliwości, żebym wygrał kilka razy z rzędu w kpn z Nitrkiem. Możliwość jest, ale tutaj akurat fajki zwyczajnie dostałem. Później też bawiłem się kpn z Cioskiem najpierw on wygrał ze mną 100k, następnie przegrał ze mną 100k. Idąc wcześniejszą logiką można też stwierdzić, że mogliśmy handlować, ale okej. Tak szczerze po co miałem kupować 80k fajek mając ponad 100k swoich wolnych fajek, a następnie te rzekome 80k kupionych fajek rozdać innym graczom z serwera, na co też są logi, między innymi Wisienka też dostał 50k. Czy ja nie mam co robić z pieniędzmi tylko wydawać na fajki by rozdać innym. Szczerze powiem jak to brzmiało "Tomonto w sumie dam Ci fajki, ponieważ nie raz dawałeś mi netflixa czy tam hbo do oglądania seriali za co nic nigdy nie chciałeś". To, że nie raz komuś pożyczyłem netflixa czy hbo może potwierdzić @ Ciosek @ Australia @Wisieneczka chyba @xdar1uNqq @ Gustaw. Była to zwyczajna forma podziękowania. Dodatkowo boli mnie fakt, że Naiz nie zapytał nawet jak to wyglądało i czy to prawda tylko od buta dał mi dengu i bana. Dodatkowo nawet jeśli by to okazało się prawdą to, że te 80k fajek kupiłem a nie dostałem, a nią nie jest, to wydaję mi się, że dengu dla admina, który nigdy nic nie odwalił oraz ban na okres dwóch tygodni dla osoby, która posiada przez 2 lata grania na arenie 3 comsy, nigdy nie sprawiała żadnych problemów i nigdy nie była na żadnej czarnej liście to trochę za dużo. Podsumowując dostałem bana na 2 tygodnie i dengu za coś czego nie zrobiłem. Chciałbym też poprosić @ SK4N3R, żeby jako osoba bardzo doświadczona wypowiedziała się jak Jego oczami wygląda wyżej opisania sytuacja. Dodatkowo zapytam czy pisać także odwołanie czy wystarczy wpis w tej skardze? Z wyrazami szacunku Tomek S. 2 1 Temat na osobna skarge. SPAM Przez SchMidT, 7 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naiz Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Zakupiłeś 80k waluty za 25zł, kłóciłeś się ze mną na ts, że takie dowody to nie dowody, mam mieć ss z banku? W twoich tłumaczeniach było z 5 teorii, że pożyczył, że wygrałeś, że dał żeby gracze o fajki nie prosili o fajki. Dowody są wystarczające, nitrek nie miałby żadnego powodu, żeby Cię sprzedać, także skończ już pajacować i przyznaj się do błędu. Druga sprawa, po co nitrek miałby pisać, że sprzedał walutę, skoro nawet nie wysłał tego do mnie? Dowody: Spoiler L 01/06/2022 - 00:22:18: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:19: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:22:19: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:28: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:29: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:22:29: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:41: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:42: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:22:42: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:52: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:53: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:22:53: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:22:59: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:00: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:23:00: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:05: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:06: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:23:06: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:12: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:12: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:23:12: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:20: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game started. |Bet: 10000 |Player1: (STEAM_1:0:195126133) [LISKI] Tomonto |Player2: (STEAM_1:0:421205794) [USA] nitrek L 01/06/2022 - 00:23:21: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game won. |Bet: 10000 |Winner: [LISKI] Tomonto L 01/06/2022 - 00:23:21: [Engine/AS_Credits_Games_RPS.smx] [RPS] Game lost. |Bet: 10000 |Loser: [USA] nitrek Edytowane 7 Stycznia 2022 przez naiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomonto Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Naizik bo takie dowody to nie dowody. Tak jak mówiłem przez kpn przechodzą tak duże ilości fajek, że 1/3 serwera można posądzić o handel fajkami. Nie wiem dlaczego Nitrek tak napisał, może nie chciał gadać, że dał mi fajki bo inne osoby męczyły mu też dupę o to, e po daniu 80k to dopiero zaczęło by się gadanie dlaczego jemu. Może chciał kogoś zachęcić do kupna fajek, nie wiem naprawdę. Jedynie wiem tyle, że dostałem bez żadnych transakcji 80k fajek 5 Spam Przez SchMidT, 7 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaw Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiczuMily Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Jak już tu zostałem wspomniany to coś tam mogę napisać, więc no długo jakoś ustalacie te wasze wersje wydarzeń. Następnie sam nitrek może dodać całość rozmowy z steam. Co tam jeszcze no nitrka jako jedynego z waszej grupy uważam za kogoś z kim idzie normalnie pogadać/dogadać. No i samo to co jest wyżej, że gadali na ts i wynika że się wymigiwał/przyznał nw. Wsm to powinna to być osoba skarga ale trzeba czasami myśleć, i samemu pisać a nie za kogoś. No to chyba wszystko bo mi szkoda czasu na to 1 Spam Przez SchMidT, 7 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 CTBan skórocny do 4tyg. Sprawa została wyjaśniona. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi