Skocz do zawartości

[Rozwiązane] Głośniki komputerowe

Udostępnij

Avgariat

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

Muszę sobie kupić głośniki do pokoju. Jako że mam laptop, to bluetooth i regulacja głośności pilotem obowiązkowa. Czy 2.0/2.1 nie robi mi różnicy. Aby były przyzwoite basy i jakość dźwięku.

Póki co znalazłem dobrze wyglądające głośniki 2.1, ale nie wiem jak z dźwiękiem. https://www.morele.net/genesis-genesis-helium-700bt-5625701/ Ma ktoś może takie głośniki?

Inne propozycje najlepiej do 400 zł?

• Zasłużony

• Zasłużony
4 minuty temu, matias napisał:

Nie no, bez przesady. Tak powyżej 200 zł, bo szczerze wątpię, że te tańsze utrzymują jakość dźwięku przy lekko wyższej głośności.

• Lubię to! 1

• Zasłużony
5 minut temu, xBonio napisał:

BT jest, pilot Ci nie potrzebny :v

Bass na full, głośność zmieniasz z laptopa :v

Główna głośność jest regulowana pokrętłem, które ma początkowy i końcowy zakres. Nie można jej zmienić z poziomu laptopa.

• Lubię to! 1

1 minutę temu, Avgariat napisał:

Główna głośność jest regulowana pokrętłem, które ma początkowy i końcowy zakres. Nie można jej zmienić z poziomu laptopa.

Mam ustawioną na połowę, na youtubie filmiki i tak oglądam w 1/4 głośności, jak chce zmienić, powiększam.

W Windowsie również głośność mam 70%,  a nie 100.

• Zasłużony
6 minut temu, Sadystka napisał:

Oprócz tego, że cały zestaw jest gigantycznych rozmiarów, to nie ma połączenia bluetooth. :/ 

• Lubię to! 1

• Zasłużony
2 minuty temu, xBonio napisał:

Mam ustawioną na połowę, na youtubie filmiki i tak oglądam w 1/4 głośności, jak chce zmienić, powiększam.

W Windowsie również głośność mam 70%,  a nie 100.

Jeżeli głośność systemowa nie jest maksymalna, to dźwięk automatycznie traci na jakości.

1 minutę temu, Sadystka napisał:

Szanujmy się. Bez Hama, Tracer, innych tanich producentów. Nawet pomijając kwestię dźwięku, wyobraź sobie te głośniki w swoim pokoju. XD #design

• Zasłużony
16 minut temu, frosztj napisał:

@ Avgariat znajomi mają te genesis helium i nie są jakoś zadowoleni,poszukam w wolnym czasie czegoś fajnego i popytam.

Dzięki za info. I tak bym tego nie wziął, bo szansa, że głośniki "dla graczy" mają dobry dźwięk jest niska. XD Ponadto nigdzie nie znalazłem dobrej opinii o tych głośnikach, a przynajmniej nie w kwestii dźwięku. Były różne typu "spodziewałem się, że dźwięk będzie mega słaby, ale wypadł przeciętnie, więc jestem miło zaskoczony". Jak to czytałem, to miałem takie duże WTF. Ktoś recenzuje głośniki i pisze takie głupoty...

Biorę Edifier ten, co Benio ma. https://www.x-kom.pl/p/461099-glosniki-komputerowe-edifier-21-xm3bt.html

Najwyżej będę się bawić z pokrętłem. :/ 

Sprawa została wyjaśniona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności