Skocz do zawartości

[Przyjęta] Propozycja - Retake 2.0

Udostępnij

raven

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja to: Zmiana czasu "freezetime" na początku rundy, dodanie pluginu na insta-defuse oraz insta-plant, zmiana opisu trybu, dodanie darmowego VIP'a w nocnych godzinach, dodanie Vertigo, usunięcie Aztec, Cobblestone, zwkly Dust, nowe menu !guns, zmiana !awp i !yt oraz powiadomienia o [NINJA DEFUSE], Zmiany w mieszaniu drużyn, ilości rund, ilości rund pistoletowych oraz liczby map, przez które dana mapa będzie w "ostatnio rozegranych", dodanie kolorów graczy, zmiana w powiadomieniu o nowym serwerze. (Wszystkie te propozycje dotyczą oczywiście obydwu serwerów Retake).

Treść: Wszystko opisane poniżej.

• Zmiana freezetime (nie dodano insta planta)- Łączy się to z dodaniem insta-planta, czyli automatycznego plantowania się paki na początku rundy na respie gracza posiadającego bombę, aby przyśpieszyć rozgrywkę i uniknąć niepotrzebnego czekania. Freezetime należy zmienić do 1 sekundy. Bez dodania insta-planta nie ma sensu tego zmieniać.
  • Dodanie Vertigo (zrobione) - Mapa została niedawno dodana do oficjalnej puli map turniejowych, zalecam dodanie jej na serwer, być może zachęci graczy do gry na niej. ;) 
  • Usunięcie Cobblestone (zrobione) - Mapa została ostatnio usunięta z pul map możliwych do zagrania na MM z powodu przyszłych zmian na niej, nie ma sensu jej trzymać na retake'ach.
  • Usunięcie Aztec (zrobione) - Czemu ta mapa jest w ogóle na serwerze? Zalecam jak najbardziej jej usunięcie.
  • Usuniecie Dust (zrobione) - Stara wersja mapy Dust2, kolejna mapa, ktora nie wiem co tutaj robi. Do usuniecia.
  • Nowe menu !guns (odrzucone) - Proponuję, aby usunąć obecne guns, które jest trochę bezsensowne, bo trzeba wybrać pierw bron dla CT, aby potem przejść do wyboru pistoletów do AWP. Proponuję zrobić to tak, aby po wpisaniu !guns wybierało się po prostu pistolet (w zależności w jakim teamie TT czy CT wpiszemy, to do tej drużyny wybieramy pistolet, który mamy we wszystkich rundach obojętnie czy mamy AWP czy m4a4, poza pistoletówkami, które są tylko usp vs glock, bo po co komu osobny pistolet do AWP). Opcja z wyborem czy chcemy grać AWP może zostać pod !awp tylko, bo obecnie to !awp i z !guns się w ogóle nie różni.Wybór m4a4/m4a1-s można zrobić, aby był zależny od klienta (Czyt. zależny od tego, co dana osoba ma "założone" w ekwipunku).
  • Zmiana !awp (odrzucone) - Proponuję, aby zmienić wybór broni po wpisaniu tej komendy tylko do tego, jak często chcemy grać AWP.
  • Usunięcie !yt (zrobione) - I tak nie działa, a zresztą po co to komu na retake'ach, gdzie trzeba słyszeć przeciwnika, nikt tego nie używa, zupełnie niepotrzebny plugin. (Zalecam również usunięcia na każdym innym serwerze, bo jest tak samo nieużywane i nie działa). 
  • Usunięcie powiadomienie na czacie o [NINJA DEFUSE]- Ninja defuse polega na tym, że gracze w większości przypadków nawet nie wiedzą, że ktoś defusuje bombe, jaki jest sens ich o tym powiadamiać? To element rozgrywki.
  • Dodanie darmowego VIP'a (https://forum.arenaskilla.pl/topic/3068-darmowy-nocny-vip-oraz-konkursy-na-martwych-serwerkach-c/) (zrobione) - Na retake'ach mało osób kupuje VIP'a, bo na serwerze gracze zmieniają się jak rękawiczki, nikt nie zostaje praktycznie na dłużej, zalecam dodanie darmowego VIP'a od godziny 22 do 9 rano, by zachęcić więcej ludzi na granie w nocy/rankiem, aby serwer nie stał pustkami. (Tylko nie dodawajcie tego, który jest obecny na każdym serwerze pod postacią losowego VIP'a i po prostu nie działa, a zróbcie to na nowo w wolnym czasie).
  • Zmiana "trybu" (zrobione) - Mała zmiana kosmetyczna, zmiana opisu trybu z "Uproszczony" na "Turniejowy".
  • Zmiana liczby rund na mapie (zrobione)- Zmiana liczby rund na mapie z 25 do 20, aby rozgrywka była bardziej dynamiczna, a mapy zmieniały się więcej razy, łączy się to następną propozycją.
  • Zmiana liczby "ostatnio rozegranych" (zrobione) - Zmiana liczby map, przez które dana mapa będzie w "ostatnio rozegranych" z 1 mapy na 2, aby nie była ciągle rotacja Mirage-Cache-Inferno.
  • Zmiana liczby rund pistoletowych (zrobione) - Zmiana liczby "pistoletówek" z 6 na 4, aby gra nie była tak nużąca, bo większość graczy nudzi się pistoletami i tylko denerwuje po tych 3-4 rundach, jest ich po prostu za dużo.
  • Zmiana w powiadomieniu o nowym serwerze (zrobione) - Na serwerze czasami wyświetla się powiadomienie na środku ekranu o "nowym serwerze retake #2, aby odciążyć #1", proponuję, aby ograniczyć je do wiadomości na czacie i usunięcie tego "nowy", bo serwer już trochę ma.
  • Mieszanie drużyn (zrobione) - Mieszanie drużyn po 3 wygranych rundach pod rząd przez daną drużynę zamiast 4, bo z tego co mi się wydaje, to właśnie dopiero po 4 rundach drużyny się mieszają, co tylko niepotrzebnie utrudnia grę. (Nie sprawdziłem tego, bo przez czas, który ostatnio rozegrałem nie mogłem wygrać więcej niż 2 rund pod rząd, ale @BlackTeam będzie wiedzieć).
  • Insta-plant (odrzucone) - Tak jak powyżej, napisać/dodać plugin na insta-plant, rozwiązanie to występuje na wielu serwerach (zwłaszcza zagranicznych) i jest świetną opcją na przyśpieszenie rozgrywki na retake.
  • Insta-defuse (zrobione) - W przypadku, gdy zostaje 0 TT i kilku/jeden CT wystarczy kliknąć E na bombę która sama się "zdefuse'uje" bez potrzeby czekania niepotrzebnie 5 sekund. Bomba defusuje się tylko w przypadku, gdy starczy nam czasu na to (gdy jest mniej niż 5 sekund do wybuchu wyskakuje powiadomienie o braku szans na rozbrojenie bomby i również gdy uda nam się zdefusować bombę za pomocą insta-defuse wyskakuje wiadomość na czacie o czasie, który pozostał do wybuchu bomby). Tutaj również trzeba napisać/dodać plugin (nawet znalazłem jeden, ale nie wiem czy będzie odpowiednio działać https://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=2558854 lub https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=253744). Poniżej screeny obrazujące działanie tego.

W przypadku, gdy rozbrajamy bombę:

7F9aYZa.jpg

W przypadku, gdy nie mamy wystarczająco czasu na rozbrojenie bomby:

6MHjRYT.jpg

• Dodanie kolorów graczy (zrobione) - Dodanie kolorów graczy, które występują m.in na MM'ach, taka opcja występuję na niektórych serwerach i jest spoko rozwiązaniem do polepszenia komunikacji w drużynie, bo nie trzeba znać nicku "kolegi" z drużyny. Poniżej jak to wygląda: //@edit. Z tego co znalazłem to wystarczy komenda sv_competitive_official_5v5 1 (https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=246352)

Inne serwery: (Te kropki to to, o co mi chodzi, występują również na minimapie)

9Xlo25L.png

Nasz serwer:

qBBfDmk.png

• Lubię to! 3

Raven ładnie się rozpisałeś.

Co do propozycji jestem na tak. Grając przez jakieś 2 tygodnie na pewnym zagranicznym serwerze retake bardzo spodobał mi się instant plan oraz defuse i ogólnie dynamika takiej rozgrywki. 

Co do map, też trzeba je zmienić. Vertigo  stanie się mapą coraz bardziej graną przez community csgo i napewno trening odbijania site'ów na tej mapie bardzo się przyda. Aztec nie powinna nigdy być w tej puli map na serwerze, a cobblestone i tak zostanie odnowiony, więc nie ma co go trenować.

VIP powinnien być trochę krócej za darmo niż podał to raven, gdzieś od 22 do 6 byłoby dobrym wyjściem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności