Skocz do zawartości

[Odrzucona](nie)uszanowanko

Udostępnij

Atrax

Rekomendowane odpowiedzi

Link do steam: -

Link do steam oskarżonego: https://steamcommunity.com/id/uSzanowankoo/

Nick oskarżonego: uSzanowankoo
Opis sytuacji: Łamanie regulaminu:

"10. Unban Team ma prawo zbanować osobę przez SourceBans nie dłużej niż na 2 godziny, pod warunkiem, że nie może się skontaktować z Adminami."

"3.1. Jeżeli gracz odwoła się od takiego bana, to admin ma obowiązek przedstawić dowody w ciągu 24h."

"2. Admin ma obowiązek sprecyzować powód bana tak, aby Gracz, który go otrzymał (oraz inni Gracze/Admini widzący powód) wiedział, za co ten gracz został ukarany."
Serwer: only mirage

Data i godzina zdarzenia: 2021-06-29 17:54 oraz data odwolania: "Napisano Środa o 15:09" 
Dowody:  

https://sourcebans.arenaskilla.pl/index.php?p=commslist&hideinactive=false&searchText=STEAM_1:1:151362915

Odwołanie od bana jest kierowane do major admina serwera, gdyż to on nakazał mi nadać perm gaga twojej osobie, więc pisanie skargi na ten temat jest moim zdaniem bez sensowne.
Pisałem Ci kilku krotnie na czacie, że ja tylko wykonałem swoją pracę jako UBT.

Punkt regulaminu UBT:

Cytat

3. Posiada konto w SourceBans, gdzie może dodawać bany oraz je zdejmować zgodnie z napisanymi skargami, dowodami, które posiada, odwołaniami od bana.

Dowodem była wiadomość od Major Admina serwera, którą tutaj udostępnię:

Spoiler

1304720955_Beznazwy.png.e63e3c21a49ef67319955410e090df5f.png

Jedynym błędem w moim odczuciu, który popełniłem to źle podany powód permgaga, który nie wyjaśnił za wiele rzeczy osobie, której nadałem daną karę za co przepraszam.

// Mała notka dodatkowa: 
Nie nadawałem bana od siebie, więc punkt do 2h bana nie jest tutaj argumentem.
Dodatkowo mówiłem o banie dla Ciebie z konsultując się z major adminem serwera oraz Właścicielem xBonio - ban ten miał na uwadze bawienie się komendami radiowymi oraz obrażanie w nich:

Cytat

★ SVIP ★ ✟AtrakS✟ @ Mieszkania (RADIO): i tak se moge pisac wiec jeb*c cie XD
★ SVIP ★ ✟AtrakS✟ @ Punkt startu T (RADIO): DZIADEK DAWAJ UNGAGA xd

Na temat tego bana Cię ostrzegałem, ale składałeś że mikro mi trzeszczy [może i tak było, ale z tego co pamiętam to tylko ty miałeś problem by mnie zrozumieć] :) 
Finalnie jednak tego bana nie otrzymałeś. 

Edytowane przez uSzanowankoo

W sourcebans znajduje sie twoj nick, wiec ty jestes odpowiedzialny za tego gaga, a najwidoczniej m@ sobie umywa rączki. Jezeli napisze w powodzie bana np. "wróżka mi kazała", to skarge napiszesz na wróżkę, czy na mnie? 

Czy zadaniem UBT jest ślepe wykonywanie polecen m@, czy jednak istnieje jakas oficjalna skarga na mnie, o ktorej nic nie wiem?

A co do mikro, to nie tylko ja o tym pisalem. (poza tym to jest sprawa o gag na CZAT).

• Smutne. 1

21. Zakaz pisania na czerwono, gdy nie jest się adminem.

24. Zakaz używania przekleństw oraz podszywania się pod admin w tagu na chacie.

Podszywanie się pod administracje - Ban od 1 godziny do 1 dnia

Jeśli osoba notorycznie dostaje mute/gag/ctban i nie ma żadnej poprawy w jej zachowaniu - perm mute/gag/ctban (w zależności co wcześniej otrzymywał). - co do notoryczności: https://sjp.pwn.pl/slowniki/notorycznie.html

tymczasem sourcebans atraksa, na którym wcale nie widać tej notoryczności: 

https://sourcebans.arenaskilla.pl/index.php?p=commslist&searchText=Atraks&Submit=Szukaj

"Odwołanie od bana jest kierowane do major admina serwera, gdyż to on nakazał mi nadać perm gaga twojej osobie, więc pisanie skargi na ten temat jest moim zdaniem bez sensowne.
Pisałem Ci kilku krotnie na czacie, że ja tylko wykonałem swoją pracę jako UBT." - Ty nadałeś permgaga z niewłaściwym powodem i Ty będziesz się tłumaczyć, co do majora, który "kazał" Ci nadać mu permgaga, to również jest winny i nie przestrzega regulaminu albo go nie zna, zresztą jak i Ty :)

"Dowodem była wiadomość od Major Admina serwera, którą tutaj udostępnię:" - Według tego screena uznajesz, że kolega Atraks bawi się "komendami"(do których dostępu zresztą nie ma), a biedny tylko na czacie pisze, dodatkowo później dodajesz coś o "komendach radiowych", które wcale nie mają nic wspólnego z czatem.

Jak widać w regulaminie ogólnym jest zakaz podszywania się pod admina w tagu na chacie i pisania na czerwono, gdy się nim nie jest - te dwie rzeczy określają, że jest się adminem. Taryfikator określa, że za te dwie rzeczy admin ma prawo nadać bana od 1 godziny do 1 dnia za coś takiego. Dodatkowo nawet, gdyby określał coś więcej, to i tak bind typu: ADMIN: zbanowano gracza blabla... wydaję się być tylko zwykłym kopiuj/wklej (bo nie określa kto jest tym adminem) i może tylko i wyłącznie podchodzić pod "spam"

jednak: 

Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:

Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.

Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.

Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

Podsumowując:

Major admin mirka i ubt nie znając lub mając w dupie regulaminy nadali bezpodstawnego permgaga, którego nawet nie określa regulamin. Administracja nie jest wstanie zaradzić sobie w inny sposób, niż nadanie bezpodstawnych banów, co świadczy tylko i wyłącznie o Was i tej sieci.

• Zasłużony

Dostałem powiadomienie, to się ustosunkuję do rozprawki napisanej przez @logo713x13.pngIrelia Czemu nie! :ahoj:

12 godzin temu, Irelia napisał:

Jak widać w regulaminie ogólnym jest zakaz podszywania się pod admina w tagu na chacie i pisania na czerwono, gdy się nim nie jest - te dwie rzeczy określają, że jest się adminem.

"4. Zakaz podszywania się pod inną osobę." - szczególnym przypadkiem jest podszywanie się pod inna osobę, która jest adminem i właśnie to określa taryfikator. ;) 

Dodatkowo nawet, gdyby określał coś więcej, to i tak bind typu: ADMIN: zbanowano gracza blabla... wydaję się być tylko zwykłym kopiuj/wklej (bo nie określa kto jest tym adminem) i może tylko i wyłącznie podchodzić pod "spam"

Jeżeli na serwerze jest włączone ukrywanie tożsamości admina, to prawdopodobnie właśnie taka wiadomość jest wyświetlana. Nawet jeżeli nie, to nie każdy musi wiedzieć, jak działają popularne pluginy w csgo. W każdym razie drukowanie takich wiadomości ma na celu wprowadzenie graczy w błąd, tzn. przekonanie graczy, że takiego bana nadał admin naszej sieci. To definitywnie podchodzi pod podszywanie się pod admina.

Major admin mirka i ubt nie znając lub mając w dupie regulaminy nadali bezpodstawnego permgaga, którego nawet nie określa regulamin.

Regulamin nie określa gaga, jednakże uważam, że jest to lżejsza kara niż ban za podszywanie się. Oczywiście, długość gaga jest zdecydowanie zbyt długa i to należy zmodyfikować do powiedzmy tygodnia, czym powinni się zająć Panowie z administracji:@ uSzanowankoo @ NiceOne

Zaznaczam, że ten post został napisany tylko i wyłącznie w celach informacyjnych. W pełni się zgadzam ze stwierdzeniem, że skarga na @ uSzanowankoojest bezpodstawna. Jeżeli już, to sensowna skarga mogłaby zostać złożona na M@, jako że to on zezwolił na ukaranie powodu (gracz wnoszący skargę). ;) 

• WOW MEGA! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności