empi Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Amnestia banów Cześć, Propozycja to: Dokonanie amnestii banów, czyli wyczyszczenie wszystkich kar związanych z wykroczeniami na forum lub na serwerach. Jest to bardzo kontrowersyjny temat, a mam informację, że ostatnia taka czynność była dokonywana w styczniu 2019 roku, więc od tej pory minęło sporo czasu. Proponuję datę 11 listopada 2020 roku lub okres świąteczny. Treść: Chciałbym tutaj poruszyć bardzo kontrowersyjny temat związany z wyczyszczeniem kar na forum, a także na wszystkich serwerach, które są tutaj obecne. Jako, iż jestem zwolennikiem dawania ludziom drugiej szansy liczę, że niektórzy mogą wrócić po takim zabiegu odmienieni, a także w późniejszym czasie nieliczni mogą starać się o rangi na forum czy na serwerach. Znam sieci serwerów, które robiły takie zabiegi i przyjmowały się one pozytywnie, więc warto byłoby spróbować dać graczom tą szansę. Wiadome, że tacy gracze po banie byliby pod większą lupą Administratorów i byliby bardziej kontrolowani, ale jeszcze raz podkreślam, że warto spróbować. Chciałbym, żeby użytkownicy wypowiedzieli się szczerze pod tą propozycją oraz podali swój punkt widzenia na ten pomysł. Pozdrawiam @ empi 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_antek Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) nie poniewaz osoby i tak predziej czy pozniej dostana te blokady Edytowane 10 Października 2020 przez kinderking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosek Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 5 minut temu, empi napisał: Jako, iż jestem zwolennikiem dawania ludziom drugiej szansy https://sourcebans.arenaskilla.pl/index.php?p=commslist&searchText=wdsaxa&Submit=Szukaj Chciałbyś dawać np takim osobom drugą szansę? Nie trzeba usuwać wszystkich kar że ktoś dostał drugą szansę. A jak to widzisz z cheaterami którzy grali na perfidnych cheatach? Dla takich też się należy druga szansa? Jestem na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSzanowankoo Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Temat kontrowersyjny i każdy ma inne zdanie/opinię na temat różnych graczy. Jeśli graczowi by zależało to o takie rzeczy starałby się u major admina danego serwera [chodzi o kary typu mute/gag]. Nie każda osoba zasługuje na takie rzeczy, bo to co odwalali na serwerach liczy się w prawie w setce mutów/gagów od różnych to adminów, skoro ktoś naparzył piwa to musi je wypić. Łamiesz regulamin to dostajesz kary - przecież każdemu zależy na tym by było lepiej na serwerze. Osoby łamiące regulamin często są nieszkodliwe na dłuższą metę jednak kilka osób zrozumie to po 2-3 mutach/gagach a inne dopiero po otrzymaniu całkowitej blokady i dopiero wtedy zaczynają mydlić nam oczy [głównie adminom], że się poprawiają i chcą drugą szansę. Moim zdaniem na nie, skoro łamali regulaminy w każdy możliwy sposób to nie ma potrzeby czyszczenia im kartoteki.@ Ciosekobstawiam że dalej by było na zasadzie resetowania gagów oraz mutów a nie banów. Dodatkowo twój przykład to jest lekki z innymi graczami Osoby łamiące regulamin powinny mieć to w bazie by dla przyszłych UBT / ACT mieć jakie kol wiek podstawy do nadawania przyszłych kar. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Br0wn Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natural Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 10 godzin temu, empi napisał: Jest to bardzo kontrowersyjny temat, a mam informację, że ostatnia taka czynność była dokonywana w styczniu 2019 roku, więc od tej pory minęło sporo czasu. Była bo wtedy powstało nowe forum. 10 godzin temu, Ciosek napisał: A jak to widzisz z cheaterami którzy grali na perfidnych cheatach? Dla takich też się należy druga szansa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karczmi Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Nie To jest kara dla osób po prostu które nie trzymają kultury itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drix Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Fajnie ze chcesz dać komuś druga szansę, a co jeśli taka osoba dostawała dużo szans i dostała długiego bana? Przyjdzie na serwer i będzie dalej tak samo odwalać. Nie Edytowane 11 Października 2020 przez Drix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Forum Tomgra Opublikowano 11 Października 2020 Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 ^ Żal.pl Jak najbardziej na tak. Jest to bardzo popularne rozwiązanie na serwerach np. Minecraft (buuu). Daje się drugą szansę wszystkim, niezależnie od przewinień. Byłby to wielki event, wszędzie by się o nim trąbiło po to, by osoby takie jak większość graczy jb spróbowała od nowa zachować czystą kartotekę, podczas gdy w tym momencie mają na to wy*ebane, bo wszyscy i tak postrzegają ich przez pryzmat ich poprzednich kar. Jak ktoś się nie poprawi i będzie cheatował - trudno, zbanuje się go jeszcze raz. Jak ktoś będzie obrażał, przeklinał dalej - trudno, znowu da mu się mute'a czy Gaga. Ale popatrzmy ile osób skorzysta z tej drugiej szansy! Naprawdę dużo! Naprawdę dużo osób skorzysta z tego, że mogą zacząć od nowa! Jak najbardziej na tak, zarówno co do serwerów sieci jak i forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gniewko Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 11.10.2020 o 11:29, Tomgra napisał: ^ Żal.pl Jak najbardziej na tak. Jest to bardzo popularne rozwiązanie na serwerach np. Minecraft (buuu). Daje się drugą szansę wszystkim, niezależnie od przewinień. Byłby to wielki event, wszędzie by się o nim trąbiło po to, by osoby takie jak większość graczy jb spróbowała od nowa zachować czystą kartotekę, podczas gdy w tym momencie mają na to wy*ebane, bo wszyscy i tak postrzegają ich przez pryzmat ich poprzednich kar. Jak ktoś się nie poprawi i będzie cheatował - trudno, zbanuje się go jeszcze raz. Jak ktoś będzie obrażał, przeklinał dalej - trudno, znowu da mu się mute'a czy Gaga. Ale popatrzmy ile osób skorzysta z tej drugiej szansy! Naprawdę dużo! Naprawdę dużo osób skorzysta z tego, że mogą zacząć od nowa! Jak najbardziej na tak, zarówno co do serwerów sieci jak i forum. Myślę że 2 szansa zawsze na + wkoncu każdy to tylko człowiek po co robić sobie pod górkę oczywiście jestem na tak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UrBaN Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Nie jestem może tu długo ale znam takie przypadki i jestem na TAK ludzie dostaną drugą szanse i ją wykorzystają albo nie jak wykorzystają to można zyskać sporo graczy a ci którzy tej szansy nie wykorzystają dostana po prostu kolejny raz bana i po kłopocie każdy popełnia błędy a na błędach człowiek się uczy żeby stawać się lepszym. Nikt nie jest święty i każdy popełnia jakieś błędy Pozdrawiam i powodzenia 😋 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tetsuya Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Jestem na Nie. Osoby, które dostały bany musiały się same na nie postarać, najprowdopodobniej nikt nie dostał kary przez kogoś, tylko przez własną głupotę, a jeżeli tak było to nie zasługuje na "drugą szansę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrzeleK Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 na tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0M3K Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) Na tak, resety niektórych głupich i nieodpowiednie nadanych blokad się przydadzą. Edytowane 20 Października 2020 przez T0M3K 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inosuke Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Jestem na TAK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B0SSM4N Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Każdy z nas popełnia błędy czy większe czy mniejsze, uważam że druga szansa jest jak najbardziej słuszną decyzją. Myślę że te osoby wykorzystałyby tę szansę i by się zmienili na lepsze, bądź gorsze... nie jest to wielki problem nadać z powrotem kary, jeżeli osoba nie wykorzysta swojej szansy i będzie się nieodpowiednio zachowywać. Ja osobiście jestem na TAK. Edytowane 21 Października 2020 przez B0SSM4N 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackyy Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Propozycja została odrzucona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi