Skocz do zawartości

[Odrzucone] Amnestia banów - czyli druga szansa dla wszystkich

Udostępnij

empi

Rekomendowane odpowiedzi

Amnestia banów

Cześć,

Propozycja to: Dokonanie amnestii banów, czyli wyczyszczenie wszystkich kar związanych z wykroczeniami na forum lub na serwerach.

Jest to bardzo kontrowersyjny temat, a mam informację, że ostatnia taka czynność była dokonywana w styczniu 2019 roku, więc od tej pory minęło sporo czasu.

Proponuję datę 11 listopada 2020 roku lub okres świąteczny.
Treść: Chciałbym tutaj poruszyć bardzo kontrowersyjny temat związany z wyczyszczeniem kar na forum, a także na wszystkich serwerach, które są tutaj obecne. Jako, iż jestem zwolennikiem dawania ludziom drugiej szansy liczę, że niektórzy mogą wrócić po takim zabiegu odmienieni, a także w późniejszym czasie nieliczni mogą starać się o rangi na forum czy na serwerach.

Znam sieci serwerów, które robiły takie zabiegi i przyjmowały się one pozytywnie, więc warto byłoby spróbować dać graczom tą szansę.

Wiadome, że tacy gracze po banie byliby pod większą lupą Administratorów i byliby bardziej kontrolowani, ale jeszcze raz podkreślam, że warto spróbować.

Chciałbym, żeby użytkownicy wypowiedzieli się szczerze pod tą propozycją oraz podali swój punkt widzenia na ten pomysł.

Pozdrawiam

@ empi

• Lubię to! 3

5 minut temu, empi napisał:

Jako, iż jestem zwolennikiem dawania ludziom drugiej szansy 

https://sourcebans.arenaskilla.pl/index.php?p=commslist&searchText=wdsaxa&Submit=Szukaj

Chciałbyś dawać np takim osobom drugą szansę?

Nie trzeba usuwać wszystkich kar że ktoś dostał drugą szansę. 

A jak to widzisz z cheaterami którzy grali na perfidnych cheatach? Dla takich też się należy druga szansa? 

Jestem na nie. 

Temat kontrowersyjny i każdy ma inne zdanie/opinię na temat różnych graczy. Jeśli graczowi by zależało to o takie rzeczy starałby się u major admina danego serwera [chodzi o kary typu mute/gag].
Nie każda osoba zasługuje na takie rzeczy, bo to co odwalali na serwerach liczy się w prawie w setce mutów/gagów od różnych to adminów, skoro ktoś naparzył piwa to musi je wypić.
Łamiesz regulamin to dostajesz kary - przecież każdemu zależy na tym by było lepiej na serwerze. Osoby łamiące regulamin często są nieszkodliwe na dłuższą metę jednak kilka osób zrozumie to po 2-3 mutach/gagach a inne dopiero po otrzymaniu całkowitej blokady i dopiero wtedy zaczynają mydlić nam oczy [głównie adminom], że się poprawiają i chcą drugą szansę.

Moim zdaniem na nie, skoro łamali regulaminy w każdy możliwy sposób to nie ma potrzeby czyszczenia im kartoteki.
@ Ciosekobstawiam że dalej by było na zasadzie resetowania gagów oraz mutów a nie banów. Dodatkowo twój przykład to jest lekki z innymi graczami ;)

Osoby łamiące regulamin powinny mieć to w bazie by dla przyszłych UBT / ACT mieć jakie kol wiek podstawy do nadawania przyszłych kar.

• Lubię to! 1

10 godzin temu, empi napisał:

Jest to bardzo kontrowersyjny temat, a mam informację, że ostatnia taka czynność była dokonywana w styczniu 2019 roku, więc od tej pory minęło sporo czasu.

Była bo wtedy powstało nowe forum.

10 godzin temu, Ciosek napisał:

A jak to widzisz z cheaterami którzy grali na perfidnych cheatach? Dla takich też się należy druga szansa? 

:no: 

• Administrator Forum

^ Żal.pl

Jak najbardziej na tak. Jest to bardzo popularne rozwiązanie na serwerach np. Minecraft (buuu). Daje się drugą szansę wszystkim, niezależnie od przewinień. Byłby to wielki event, wszędzie by się o nim trąbiło po to, by osoby takie jak większość graczy jb spróbowała od nowa zachować czystą kartotekę, podczas gdy w tym momencie mają na to wy*ebane, bo wszyscy i tak postrzegają ich przez pryzmat ich poprzednich kar.

Jak ktoś się nie poprawi i będzie cheatował - trudno, zbanuje się go jeszcze raz. Jak ktoś będzie obrażał, przeklinał dalej - trudno, znowu da mu się mute'a czy Gaga. Ale popatrzmy ile osób skorzysta z tej drugiej szansy! Naprawdę dużo! Naprawdę dużo osób skorzysta z tego, że mogą zacząć od nowa!

Jak najbardziej na tak, zarówno co do serwerów sieci jak i forum.

• Lubię to! 1

W dniu 11.10.2020 o 11:29, Tomgra napisał:

^ Żal.pl

Jak najbardziej na tak. Jest to bardzo popularne rozwiązanie na serwerach np. Minecraft (buuu). Daje się drugą szansę wszystkim, niezależnie od przewinień. Byłby to wielki event, wszędzie by się o nim trąbiło po to, by osoby takie jak większość graczy jb spróbowała od nowa zachować czystą kartotekę, podczas gdy w tym momencie mają na to wy*ebane, bo wszyscy i tak postrzegają ich przez pryzmat ich poprzednich kar.

Jak ktoś się nie poprawi i będzie cheatował - trudno, zbanuje się go jeszcze raz. Jak ktoś będzie obrażał, przeklinał dalej - trudno, znowu da mu się mute'a czy Gaga. Ale popatrzmy ile osób skorzysta z tej drugiej szansy! Naprawdę dużo! Naprawdę dużo osób skorzysta z tego, że mogą zacząć od nowa!

Jak najbardziej na tak, zarówno co do serwerów sieci jak i forum.

Myślę że 2 szansa zawsze na + wkoncu każdy to tylko człowiek po co robić sobie pod górkę oczywiście jestem na tak;)

Nie jestem może tu długo ale znam takie przypadki i jestem na TAK ludzie dostaną drugą szanse i ją wykorzystają albo nie jak wykorzystają to można zyskać sporo graczy a ci którzy tej szansy nie wykorzystają dostana po prostu kolejny raz bana i po kłopocie każdy popełnia błędy a na błędach człowiek się uczy żeby stawać się lepszym. Nikt nie jest święty i każdy popełnia jakieś błędy

Pozdrawiam i powodzenia 😋 

• Lubię to! 1

Każdy z nas popełnia błędy czy większe czy mniejsze, uważam że druga szansa jest jak najbardziej słuszną decyzją.
Myślę że te osoby wykorzystałyby tę szansę i by się zmienili na lepsze, bądź gorsze... nie jest to wielki problem nadać z powrotem kary,
jeżeli osoba nie wykorzysta swojej szansy i będzie się nieodpowiednio zachowywać.
Ja osobiście jestem na TAK.

Edytowane przez B0SSM4N
  • Lubię to! 1

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności