Skocz do zawartości

Poradnik dla nowych na forum

Udostępnij

Gawron

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Areno!

Piszę poradnik dla nowych osób które pierwszy raz mają styczność z forum i mają problem z zarejestrowaniem się.

1. Jeśli dostałeś link od admina na forum i widzisz ten poradnik to pierwsze co musisz się zarejestrować 

unknown.png 

2. Możesz lecz nie musisz wypełnić ten "formularz" lecz ja pokażę ci na jego przykładzie

unknown.png

3. Kiedy wypełnisz taki formularz wyskoczy ci coś takiego  to jest powiadomienie o potwierdzeniu rejestracji na e-mail'u

unknown.png

4. Jeśli natomiast chciałbyś później połączyć konta znajdź to 

unknown.png znajduje się to w prawym górnym rogu 

5.Po odnalezieniu klikasz w tą małą strzałkę i wyskoczy ci coś takiego unknown.png klikasz tutaj "Ustawienia konta"

6. Po kliknięciu przekierowuje cie to do tego 

unknown.png

Ja tutaj mam połączonego steam'a lecz możesz kliknąć na dowolne konto na "skonfiguruj" 

6. Po kliknięciu "skonfiguruj" na steam przekierowuje cie do strony gdzie musisz wpisać dane swojego konta czyli Login i hasło (tu ss'a brak) 

7. Jeśli skonfigurowałeś konto forum z kontem steam i chciałbyś avatar ze steam'a na forum klikasz ponownie "skonfiguruj"unknown.png i tu należy wybrać opcję którą się chce i zaktualizować ustawienia :)

To tyle w tym poradniku, myślę że nowym osobom się przyda. Krytyka mile widziana :) 

9 godzin temu, Dawzombie napisał:

ty byqu a wiesz ze jak nie masz zajerestrowanego konta to nie mozesz zobaczyć tematów

Pokaż ukrytą zawartość

osoby które nie posiadają konta na stronie to mają wgląd na niektóre tematy, m.in. na poradniki

co do poradnika, formularz rejestracyjny jest na tyle szczegółowo opisany że nawet nie zbyt ogarnięta osoba by się połapała jak zrobić konto

wygląda i prezentuje się to miarę spoko, wygląda dobrze i da się przeczytać ale co do samego poradnika to ode mnie minus  bo jest kompletnie niepotrzebny

• Lubię to! 1

• 2 tygodnie później...
  • NiceOne zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności