Destinakjednorozec Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Link do steam : https://steamcommunity.com/profiles/76561198966232157 Link do steam oskarżonego : Nick oskarżonego : T0M3K Opis sytuacji : Został nadany szereg banów dla osób bugujących mapę dr_darkside. Ok. godziny 21:30 dnia minionego został nadany ban w związku z tą sytuacją. Kary które zostały nadane, są nie zgodne z taryfikatorem zamieszczonym na forum, zgodnie z taryfikatorem banów kara, która powinna zostać nadana to maksymalnie 4 godziny... Jednakże jak się okazało, wchodząc w sourcebans'a widniał szereg banów za podobne przewinienia do mojego w zakresie od 1 dnia do 2/3 dni , tym czasem robiąc to jednorazowo dostałem bana na 24 godziny, zdarzenie miało miejsce w godzinach porannych tj. 10/12 na powyżej wymienionej mapie Serwer: Deathrun V2 Dowody: Bany zamieszczone na sourcebans'ie, oraz demo z mapy dr_darkside 1 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToTenZiomek Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) destiny powinien dostać bana na 12 godzin a nie na 24h Edytowane 21 Lutego 2020 przez Killerek 1 1 Nic nie wnosisz do skargi, SPAM Przez SK4N3R, 21 Lutego 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelly Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Gracz destiny otrzymał zbyt długiego bana 1 1 Nic nie wnosisz do tematu skargi, SPAM. Przez SK4N3R, 21 Lutego 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamer Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Byłem przy nadawaniu tych banów i są one słuszne. Dzień po usunięciu WR zrobionych poprzez bugowanie robicie to samo aby wbić pierwsze WR. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hope Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 W Taryfikatorze jest napisane, że za bugowanie jest ban do max 1godziny, więc jest to zbyt długi ban 1 1 Nic nie wnosisz do tematu skargi, SPAM. Przez SK4N3R, 21 Lutego 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destinakjednorozec Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Nie mówię że ban jest nie słuszny ale chodzi tutaj o czas który jest o wiele zbyt wypompowany :), zacznijmy od tego, że major admin powinien raczej stosować się do zasad/TARYFIKATORA... Jeśli są ogólnie przyjęte zasady co do czasu kary to powinno się ich trzymać a nie samodzielnie ustalać czas kary, dodatkowo prawdopodobnie bez uzgodnienia tego z osobami wyższymi rangą, które mogą wpłynąć na długość bana 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizo Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Ban jak najbardziej słuszny, gracze mimo ostrzeżeń nadal to robili czyli bugowali+skracali+używali teleportu w celu zrobienia niemożliwej wr na mapie darkside Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0M3K Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 3 godziny temu, Hope napisał: W Taryfikatorze jest napisane, że za bugowanie jest ban do max 1godziny, więc jest to zbyt długi ban 3 godziny temu, k3lly napisał: Gracz destiny otrzymał zbyt długiego bana Koledzy widzę że nie są w temacie Dzień przed zrobieniem tych niemożliwych rekordów, usuwałem pozostałe 25, zrobionych tak samo, jak te 6 osób które wyleciało z banami na 1 dzien Chyba mi nie powiecie, że to normalne, bugować całe rundy, tzn. tt wchodzi do ct, jest brak tt, ct przechodzi mape, i wtedy tt wskakuje w respa w ścianę, i robią rekord 0.01 Serio nie ośmieszajcie się, jeżeli dalibyście za to bany na 1 godzinę, bo taryfikator wam tak mówi, to powodzenia dla mnie jest to "bugowanie/teleport (skracanie) w celu zrobienia niemożliwego rekordu, i tyle mam w tym temacie do wypowiedzenia, czekam na Benia, bo UBT raczej tu nic nie zrobi, a jak ktoś by chciał wiedzieć, czemu 1 wyleciał na 2 dni, to dostał za ucieczke, bo gdy ja wbiłem, to on wyszedł, (zapomniałem do powodu dopisać), więc to tyle, czekam na górę ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 To tak: 1. Taryfikator banów, przynajmniej w moim odczuciu jest tylko dużą sugestią dla admina na jaką długość banować graczy. 2. Jeśli bany przez Majora (tyczy się w ogóle adminów) zostały nadane o tak za duży czas, niż jest w taryfikatorze, powinien to ustalić z którymś z właścicieli, czego jednak nie zrobił. 3. Wnioskując z wypowiedzi w temacie, jest to klasyczne bugowanie, wykorzystywane przez graczy nagminie, więc zgadzam się w pełni z długością tych banów. Jednakże, wracając do punktu drugiego, Major Admin powinnien ustalić to z właścicielem. Skarga zostaje w jakimś stopniu przyjęta i prosze Major Admina w następnym przypadku zgłosić to do właściciela (najlepiej do mnie) i ustalić razem długość kary. Też rozumiem, że nie jestem zawsze online i mogło to być niewykonalne, akurat w momencie banowania byłem na pewno offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBonio Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Skarga została przyjęta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi