Skocz do zawartości

[Rozwiązane] Pytanie odnośnie modeli postaci. [JB]

Udostępnij

raven

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo na serwerze domyślnymi modelami TT (aka więźniów) są modele osadzonych z jakiejś tam paczki JB, pytanie moje brzmi: Czy byłaby opcja taka, że jeżeli dana osoba kupiła sobie model postaci (terrorysty) na rynku Steam (niedawno wprowadzeni do gry "Agenci") i ma go ustawiony to czy dałoby się zrobić, aby zamiast tego domyślnego modelu więźnia pokazywany był zakupiony model? Z chęcią napisałbym taką propozycję, w końcu ludzie za coś płacą i być może chcieliby skorzystać z tego modelu również na tym serwerze (bo na każdym innym serwerze areny można) i byłoby to w sumie dobrym rozwiązaniem, ale nie jestem pewny czy jest to możliwe, więc wysyłam zapytanie. (Jeżeli jest to możliwe wnoszę również o włączenie czegoś takiego w życie, myślę, że nie potrzeba zbędnej propozycji).  

Pytanie te skierowane jest do Opiekuna/Właścicieli Sieci, a więc proszę o nie komentowanie tego wątku bezsensownie w stylu "Jestem na tak" czy też "nie wiem", jeżeli nie ma rzeczywiście ktoś na ten temat pojęcia.

Taktyczny ping @ xBonio @ Avgariat @ Pawel

• Lubię to! 2

• Zasłużony
15 godzin temu, raveN napisał:

chcieliby skorzystać z tego modelu również na tym serwerze (bo na każdym innym serwerze areny można)

Rozumiem, że ten model działa jako domyślny(brak modelu). W takim razie udostępnienie takiej opcji na JB oznacza:

1. Wyłączenie losowych modeli więźniów
  2. Dodanie do modeli możliwości zmiany domyślnego modelu - domyślny model csgo lub model więźnia

W powyższych przypadkach wystąpią następujące skutki:

1. Większość nowych graczy będzie miała model terrorysty; Możliwe będzie ustawienie: modelu "Agenta" / modelu terrorysty / modelu płatnego
  2. Każdy będzie mógł ustawić: model "Agenta" / model terrorysty / model więźnia / model płatny

Czy w takim wypadku to na pewno dobry pomysł?

Ps

Nie pamiętam na jaki czas jest ustawiany model. Jeżeli do śmierci, to ok. Jeżeli na rundę, to ujdzie, bo zmiana z Custom modelu na domyślny nastąpi dopiero w nowej rundzie(zmiana z custom na custom przy każdym respawn). Jeżeli na dłużej, to mamy problem. ;/

41 minut temu, Avgariat napisał:
  • Wyłączenie losowych modeli więźniów
  • Dodanie do modeli możliwości zmiany domyślnego modelu - domyślny model csgo lub model więźnia

Kolejne pytanie moje brzmi, czy jeśli da się ustawić "set" domyślnych modeli terrorystów jaki będzie wymuszany na każdej mapie, wiesz, że np. tak jak na de_nuke jest Phoenix:

Spoiler

phoenix_blog_large.jpg

Na office Anarchy:

Spoiler

?imw=637&imh=358&ima=fit&impolicy=Letter

To czy dałoby się wymusić dany set na mapie i ustawić go po prostu jako domyślny model terrorysty? Jeżeli tak to można wymusić jako domyślny set anarchistów (ten od razu nad tym tekstem) lub set "piratów" dostępny na mapach do demolki:

Spoiler

latest?cbu003d20121231142534

Jestem pewien, że gracze w takim przypadku nie za bardzo by narzekali na zmianę. :forsenE:

1. Większość nowych graczy będzie miała model terrorysty; Możliwe będzie ustawienie: modelu "Agenta" / modelu terrorysty / modelu płatnego
  2. Każdy będzie mógł ustawić: model "Agenta" / model terrorysty / model więźnia / model płatny

Czy w takim wypadku to na pewno dobry pomysł?

Myślę, że tak. Gracze lubią mieć wybór i z pewnością każdy będzie wybierał model, który mu najbardziej odpowiada. Jeżeli nie da się ustawić setu (a się raczej da, bo na każdej mapie domyślnym modelem był set Phoenix, gdy jeszcze nie było customowych modeli terrorystów) to i tak nie za bardzo przeszkadza.

Nie pamiętam na jaki czas jest ustawiany model. Jeżeli do śmierci, to ok. Jeżeli na rundę, to ujdzie, bo zmiana z Custom modelu na domyślny nastąpi dopiero w nowej rundzie(zmiana z custom na custom przy każdym respawn). Jeżeli na dłużej, to mamy problem. ;/

Model ustawiony jest do śmierci / na rundę, sprawdzałem przed chwilą, że w następnej rundzie zawsze gracz ma inny model (lub ten sam, ale w każdym razie model losuje się co rundę/śmierć).

• Zasłużony
1 godzinę temu, raveN napisał:

Model ustawiony jest do śmierci / na rundę, sprawdzałem przed chwilą, że w następnej rundzie zawsze gracz ma inny model (lub ten sam, ale w każdym razie model losuje się co rundę/śmierć).

Jak jest teraz, to ja wiem, bo model jest ustawiany przy każdym respawn'ie. XD Chodziło mi o samą komendę. tzn. Ustawiam na początku rundy przy respawn'ie i tylko ten raz. Wtedy kiedy zmieni się na normalny?

1 godzinę temu, raveN napisał:

To czy dałoby się wymusić dany set na mapie i ustawić go po prostu jako domyślny model terrorysty?

Idąc tą drogą, to teoretycznie dałoby się ustawić modele "Agentów". Problem jest w tym, że jeżeli chcemy, aby gracze mogli sobie zmieniać w csgo modele na "Agentów", to plugin nie może nic ustawiać, żeby pozostawiał model bez zmian. Dlatego to da możliwość na modele TT. No niby mógłbym to wykrywać, ale musiałbym znaleźć ścieżki do wszystkich domyślnych modeli csgo, bo domyślne modele zależą od twórcy mapy i praktycznie może wybrać dowolny z dostępnych. Ewentualnie ścieżki do wszystkich modeli "Agentów". Tak chyba byłoby łatwiej.

No dobra, zobaczę w wolnym czasie, co da się zrobić. W tej chwili testowane są nowe kredyty i dodatki do nich(modele, gry, itp.).

Nie zamykam tematu, to będę go widział w statystykach.

• 5 tygodni później...
  • Zasłużony

Zrobiłem w nowych kredytach.

Zasada działania:

!shop => menu1: Ustaw domyślny model / Zmień domyślny model => menu2: Czy na pewno chcesz zmienić model na domyślny?

1. Tak

2. Nie

3. Ustawienia domyślnego modelu;

Jeżeli 3, to => menu3: Wybierz jaki chcesz mieć domyślny model

1. Model losowy serwera => powrót do menu2

2. Model CSGO Agenta(jeżeli dostępny) => powrót do menu2

Póki co ustawienie rodzaju domyślnego modelu działa na sesję, ale zrobię ciasteczka niedługo. W tej chwili nowe kredyty są tylko na JB.

// edit 2020-02-13

Ciasteczka zostały dodane.

Sprawa została wyjaśniona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności