raven Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1. Wywalenie svipa, jak juz wczesniej mowa byla o tym na discordzie as, jest to zdecydowanie zbyt op i zostawienie tylko i wylacznie vipa byloby dobra opcja, gdyz vip jest na akceptowalnym poziomie. Tym co kupili svipa mozna przedluzyc okres vipa 2x czy cos, jak tam chcecie. 2. Wszystkie kosy do wyboru dla wszystkich, zamiast kilku zarezerwowanych tylko dla vipa, a vipowi dodac mozliwosc kupna broni z przeciwnej druzyny, pod komendami typu /m4a4 /m4a1 /ak47 /mac /mp9 /fiveseven pod warunkiem ze maja na to pieniadze lub po prostu jakies menu wyboru eksluzywnych broni przeciwnej druzyny zamiast takowych komend, mysle ze git opcja. (Opcjonalnie) Jak kogos bardzo bolą te kosy dla wszystkich to mozna dac mozliwosc wyboru agentów najwyzszej klasy (Master Agents) dla vipa: ale jak bez bólu to można zostawić. 3. Dodanie wiadomosci na czacie po smierci informujacej gracza o tym kto go zabil i ile hp przeciwnikowi zostalo. 4. Zmiana koloru czatu na bialy, zeby np fakt o tym, ze gracz nie zyje byl wyswietlany na bialo, ladniej to wyglada i latwiej rozczytac ten chat, zamiast wszystkiego w jednym kolorze tak jak jest to teraz. (Jak potraficie, bo ja sie nie znam) przyklad: as: 5. Poprawic wiadomosc o kims kto zostal zbanowany (chyba) bo jakos pokracznie to wyglada teraz, ale to raczej bug czy cos. 6. Ograniczenie możliwości rozmowy przez osoby, które już nie żyją do jakichś 10 sekund na podanie info, bo bez bindu na voice_enable 0 to nie da się tu grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktooor Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1. Okej a co z tymi co mają na zawsze svipa czyli prawie wszyscy 2. Nie 3. Tak 4.Tak 5.Tak 6.Nie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 51 minut temu, ToruT napisał: 1. Okej a co z tymi co mają na zawsze svipa czyli prawie wszyscy 2. Nie 3. Tak 4.Tak 5.Tak 6.Nie vip na stale lol, svip na takim serwerze totalnie jest bez sensu, bo co runde leci rush i wyciaga mase fragow przez to ze ma tak wielkiego speeda xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczek Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) 1. Tak, no ale co z tymi osobami które mają go na zawsze? 2. Tak 3. Tak 4. Ta 5. Ta 6. No to wtedy miało by sens Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez ponczek Edit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Godzinę temu, raven napisał: 6. Ograniczenie możliwości rozmowy przez osoby, które już nie żyją do jakichś 10 sekund na podanie info, bo bez bindu na voice_enable 0 to nie da się tu grać. z tym ograniczeniem mozliwosci to mialem na mysli to, zeby zmarli gracze mogli rozmawiac miedzy soba, ale zeby zyjacy ich nie slyszeli, bo chyba wiele osob nie rozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkalpeR Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1. Spoko opcja 2. Na Tak (Można oddać/dodać vipowi coś nowego zamiast tych kos) 3. Zbędne wystarczy kliknąć konsole i widzimy ile mu zadaliśmy obrażeń 4. Tak 5. Proste że na + 6. Serwery to gra dla zabawy nie dla tryhardu wystarczy sobie komendę zbindowac.. Wiele razy słyszałem jak ktoś komuś pomagał bo nie słyszał Dodam od siebie mała propozycje. NP (Pkt 2 jak i 4) można połączyć razem. Zrobić dla Vipa żeby się wyróżniał na czacie możliwość wybrania nicku na jakiś kolor. Również to samo z wysyłanymi wiadomościami Taka luźna rekompensata za te bolące stracone kosy dla vipow xD 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1. Tak, bede jedynym SVIP'em 😈 2. Wywalic skiny, na kazdym serwie to jest, ich brak bedzie czyms wyjatkowym [dodac tylko dropanie kosy pod g] 3. Ok 4. Tak sobie wyglada ten bialy, lepiej to zostawic. 5. Ok 6. Nie, taki klimat serwerow. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1 minutę temu, SkalpeR napisał: 3. Zbędne wystarczy kliknąć konsole i widzimy ile mu zadaliśmy obrażeń no niby zbedne ale casualowi ludzie z non prime to czesto nie wiedza o takich rzeczach, a dodanie takiego czegos to raczej nie duzy problem wiec why not 1 minutę temu, SkalpeR napisał: 6. Serwery to gra dla zabawy nie dla tryhardu wystarczy sobie komendę zbindowac.. Wiele razy słyszałem jak ktoś komuś pomagał bo nie słyszał zgadzam sie, ale czesto jest tak, ze ludzie ktorzy nie zyja gadaja 24/7 i nie wiadomo kiedy ich zmutowac czy odmutowac, bo w kazdej chwili moze pojawic sie jakies info, a jednak jak masz voice_enable 1 caly czas to samemu nic nie slyszysz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkalpeR Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Teraz, raven napisał: no niby zbedne ale casualowi ludzie z non prime to czesto nie wiedza o takich rzeczach, a dodanie takiego czegos to raczej nie duzy problem wiec why not No w sumie nie przemyślałem tego Może pomoże akurat osobom więcej się nawet odzywać na czacie żeby nawet podać ilość HP. (Na tak!) Teraz, raven napisał: zgadzam sie, ale czesto jest tak, ze ludzie ktorzy nie zyja gadaja 24/7 i nie wiadomo kiedy ich zmutowac czy odmutowac, bo w kazdej chwili moze pojawic sie jakies info, a jednak jak masz voice_enable 1 caly czas to samemu nic nie slyszysz Tutaj ludzie będą mega się kłócić bo jedni lubią tą opcję że po śmierci możesz pomagać innym którzy mają np słabsze słuchawki czegoś nie zobaczą itp itd. A jedni tak jak np. Ty wolą ciszę i spokój jak nikt nie gada jak masz tam jakieś sniki biki xD Nadal jestem na nie ponieważ lubię pomagać innym jak czegoś nie zauważa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrobel Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 1 nie, co z tym co mają svipa kupionego na zawsze, nie chce żadnego vipa na 2x tylko na zawsze lub zwrot pieniędzy bo nie po to kupowalem svipa na zawsze żeby go 2msc puzniej stracić 2 tak 3 tak 4 ta 5 tak 6 nie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 1. jak wyobrażacie sobie zrekompensować zakup svipa na zawsze? przecież można go zmienić tak, żeby dalej był mocny, ale w innym zakresie. -temat wielokrotnie wałkowany, lecz zawsze odrzucany. 6. od kiedy gram na mirku, rzadko kiedy miałem taką sytuację, żeby gracze przeszadzali. są to raczej pojedyncze jednostki, które można zmutować. A niejednokrotnie info pomagało. Reszta OK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naiz Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 2 godziny temu, SK4N3R napisał: 1. jak wyobrażacie sobie zrekompensować zakup svipa na zawsze? przecież można go zmienić tak, żeby dalej był mocny, ale w innym zakresie. -temat wielokrotnie wałkowany, lecz zawsze odrzucany. Usunięcie vip`a oraz znerfienie svipa. Cena zostaje jaka była. We wszelakich grach były nerfy co jest normalną rzeczą. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Tomgra Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zamieńmy usługi na zawsze na usługi na 365 dni, dawne svipy na zawsze otrzymają vipa na 500 dni i po problemie. A tak na poważnie to: - usuńmy dodatkowego speeda vipa i svipa; - usuńmy dodatkowe życie vipa i svipa. W zamian: - vip'owi zwiększamy regenerację życia za zabójstwo, co rundę dajemy pełen zestaw granatów, dostaje Kevlar + hełm. - svip'owi dajemy koło broni od trzeciej rundy, od drugiej z pm'ami (i oczywiście wszystkie granaty co rundę). Dodatkowo obniżenie ceny svipa na miesiąc i podwyższenie ceny svipa na zawsze/rok. 2. Wszyscy agenci tylko dla vip'ów (i tak ty jako gracz modelu nie widzisz), a kosy vipa udostępnić dla osób z tagiem arenaskilla (ewentualnie agentów również udostępnić dla osób z tagiem). 3. Jest w konsoli ale rozumiem, przyzwyczajenia z faceita. Jestem za dodaniem tego tylko z możliwością wyłączenia (preferencje gracza). 4. Na tak. 5. Jakiś bug, może typ nie miał nicku? 6. Na nie. Chat głosowy rozdzielony między żywych i martwych jest słabym pomysłem po prostu, od razu byłyby propozycje wyłączenia tego + z perspektywy moda po prostu nie ma to sensu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIJO Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Wszystko na..... Spoiler TAK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novu Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Wszystko na tak, dodalbym rowniez mozliwosc wlaczenia stattraka do broni, wgl po co to dla vipow tylko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 5 godzin temu, SK4N3R napisał: 1. jak wyobrażacie sobie zrekompensować zakup svipa na zawsze? przecież można go zmienić tak, żeby dalej był mocny, ale w innym zakresie. -temat wielokrotnie wałkowany, lecz zawsze odrzucany. 6. od kiedy gram na mirku, rzadko kiedy miałem taką sytuację, żeby gracze przeszadzali. są to raczej pojedyncze jednostki, które można zmutować. A niejednokrotnie info pomagało. Reszta OK 1. Jak juz zostawiac (chociaz wolalbym nie, ale jak juz trzeba) to proponuje zmniejszyc speeda do speedu vipa, bo obecne 12% to jest istna wyścigówka (polecam zagrac bez svipa na druzyne pelna svipow w enemy) i dodac wieksze np leczenie za killa i headshota niz te co jest obecnie, tak samo te wspomniane menu/komendy kupna broni druzyny przeciwnej dac tylko dla svipa / agentów, mi to tam rybka, ale najwazniejsze zeby tego speeda wywalic. Wgl zmniejszylbym HP to HP vipa na rzecz tego wlasnie wiekszego leczenia sie za zabojstwa, bo ma to wiekszy sens, ale to up to yall. 6. No jak kto woli, z tego co widze to wiekszosc osob woli sobie pogadać no to mi tam rybka, można nie dodawać. 2 godziny temu, Tomgra napisał: Zamieńmy usługi na zawsze na usługi na 365 dni, dawne svipy na zawsze otrzymają vipa na 500 dni i po problemie. A tak na poważnie to: - usuńmy dodatkowego speeda vipa i svipa; - usuńmy dodatkowe życie vipa i svipa. W zamian: - vip'owi zwiększamy regenerację życia za zabójstwo, co rundę dajemy pełen zestaw granatów, dostaje Kevlar + hełm. - svip'owi dajemy koło broni od trzeciej rundy, od drugiej z pm'ami (i oczywiście wszystkie granaty co rundę). Dodatkowo obniżenie ceny svipa na miesiąc i podwyższenie ceny svipa na zawsze/rok. 2. Wszyscy agenci tylko dla vip'ów (i tak ty jako gracz modelu nie widzisz), a kosy vipa udostępnić dla osób z tagiem arenaskilla (ewentualnie agentów również udostępnić dla osób z tagiem). 3. Jest w konsoli ale rozumiem, przyzwyczajenia z faceita. Jestem za dodaniem tego tylko z możliwością wyłączenia (preferencje gracza). 4. Na tak. 5. Jakiś bug, może typ nie miał nicku? 6. Na nie. Chat głosowy rozdzielony między żywych i martwych jest słabym pomysłem po prostu, od razu byłyby propozycje wyłączenia tego + z perspektywy moda po prostu nie ma to sensu. 1. Nie wiem o co chodzi ci z kolem wyboru, ale jesli chodzi o ta mozliwosc kupna broni druzyny przeciwnej, to jestem w stanie sie zgodzic, ponownie, jak juz zostawiac svipa, bo widze ze wspomniales wyzej o jego usunieciu, a ponizej zeby dac mu benefity xD 2. Jestem w stanie sie zgodzic, ale zeby po prostu wystarczylo byc w grupie, to, ze gracze maja tag nic nie zmieni, a bedzie dzialac tak samo i gracze beda mieli wieksza swobode jesli chodzi o swoj nick itd. (Jak juz trzeba, bo imo jak napisalem na poczatku jest git) 3. Ta informacja i tak by zajmowala z 2 linijki to nie wiem po co z mozliwoscia wylaczenia, ale whatever, jestem w stanie sie zgodzic. 5. Nie wiem, pierwszy raz od x wiekow widzialem ze sie to tak rozkraczylo i nie wiem czy to bug czy po prostu typ mial taki nick. 6. Jak wyzej, widzę, ze ludzie wola sobie pogadac to jestem w stanie sie zgodzic, mi tam rybka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Tomgra Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 26 minut temu, raven napisał: Nie wiem o co chodzi ci z kolem wyboru, ale jesli chodzi o ta mozliwosc kupna broni druzyny przeciwnej, to jestem w stanie sie zgodzic, Koło broni - svipowi otwiera się na początku rundy menu z którego może sobie wybrać za darmo broń (np. M4, AK, AUG itp., może też AWP - wszystko zależy od konfiguracji). 26 minut temu, raven napisał: wspomniales wyzej o jego usunieciu, a ponizej zeby dac mu benefity Podałem 2 przykładowe rozwiązania, osobiście jestem za tym drugim, aczkolwiek zamiana usług na zawsze na usługi na rok również wchodzi w grę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karczmi Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 1. Tak, ale trzeba to dobrze rozwiązać, aby gracze, którzy zakupili wcześniej svipa nie byli poszkodowani. 2. Twój pomysł z "eksluzywnym sklepem" jest dość ciekawy, ale jeżeli chodzi o dostępność każdego rodzaju noża dla każdego to nie. Jeżeli chodzi o agentów dla vipów, też ciekawy pomysł i jestem na tak. 3. Jestem na tak, ale tylko wtedy, kiedy taki komunikat pojawiałby się wyłącznie osobie, która zginęła, a nie każdemu. 4. Tak. 5. Tak, raczej jest to bug i powinno być to naprawione. 6. Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudabi1 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 1. SVIP raczej zostanie wywalony a VIP będzie kosztował 23.37 zł SMSem (inflacja - nie no, tak naprawdę to bramka płatności nie ma możliwości zapłaty za 17.22 zł i z tego względu jesteśmy zmuszeni zwiększyć cenę VIPa). Oraz VIP otrzyma kilka dodatków. 2. Skiny kosy rękawiczki, agenci - wszystko będzie za darmo. Tracimy w ten sposób graczy, ponieważ wystarczy wejść na konkurencyjny serwer i tam wszystkie itemy są za darmo. 3. Przemyślę 4. Raczej zbędne, moim zdaniem wtedy będzie ciężko zachować estetykę czatu. 5. +1 6. Dodane 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 6 godzin temu, abudabi1 napisał: 1. SVIP raczej zostanie wywalony Strasznie nie podoba mi się podejście nowej ekipy Areny Skilla do stałych bywalców sieci, którzy są na niej od kilku miesięcy, a nawet lat. Decyzje o serwerach podejmowane są w bardzo wąskim gronie, głównie ekipy z discorda, gdzie zdanie reszty w ogóle się nie liczy- wystarczy zobaczyć bieżący temat. Sprawę miałem przemilczeć , ale jeśli coś dotyka mnie bezpośrednio, nie pozwolę sobie na to. Na OnlyMirage mam zakupionego SVIPa na zawsze. Usunięcie SVIPa i zastąpienie go VIPem to dalej różnica w kwocie, jaka została wydana na zakup usługi. SVIP na innych serwerach mnie nie interesuje. Pytanie czy jesteście gotowi zwrócić pieniądze każdemu, kto wydał je na zakup tej usługi? Straszyć nie zamierzam, ale chyba zdajecie sobie sprawę, że jesteście LEGALNIE zarejestrowaną "firmą" i wszelkie niekorzystne dla nas- "konsumentów/ usługobiorców" zmiany- możemy kierować do UOKIK? Mam nadzieję, że tak i że nie będzie takiej konieczności. Na koniec apel do zwykłych graczy, aby zastanowili się, czy warto "inwestować" w tą sieć, skoro ich zdanie jest w głębokim poważaniu. PS. To, czy mam mieć dalej przywileje admina na OM i JB, zdecydujcie sobie sami, bo rozumiem, że przez tą wypowiedzieć będę dla Was niewygodnym areniakiem. 1 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolasek Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 7 godzin temu, abudabi1 napisał: SVIP raczej zostanie wywalony @ SK4N3R czytamy ze zrozumieniem, na pewno zostanie on zmieniony, ponieważ w obecnej formie serwer działa na zasadzie P2W (Kto widział żeby na serwerze typu FFA VIP/SVIP miał większego speeda, double jump to już taka granica dobrego smaku, a tu ziomek może rushować co chce i jak chce). 30 minut temu, SK4N3R napisał: Strasznie nie podoba mi się podejście nowej ekipy Areny Skilla do stałych bywalców sieci, którzy są na niej od kilku miesięcy, a nawet lat. Decyzje o serwerach podejmowane są w bardzo wąskim gronie, głównie ekipy z discorda, gdzie zdanie reszty w ogóle się nie liczy- wystarczy zobaczyć bieżący temat. Wydaje mi się, że na poprzedniej kadencji dużo rzeczy też było rozwiązywane w kuluarach, ale zmiana właścicieli to trzeba ponarzekać. Liczymy się z każdym zdaniem każdego gracza na sieci (chyba że jest totalnie bezsensowne), prostym przykładem jest stworzony specjalny serwer discord na który zostali zaproszeni wszyscy chętni gracze którzy chcą pomóc Pawłowi w tworzeniu nowego silnika JailBreak gdzie w większości to oni decydują o tym jak ma wyglądać cały nowy serwer. Wiem że zmiany na arenie to dla was nowość, ale trochę otwartej głowy i czytania ze zrozumieniem naprawdę nie zaszkodzi. O wszystkich zaplanowanych nowościach / zmianach będziemy was na bieżąco informować z możliwością wyrażenia własnego zdania na dany temat, także stay tuned. 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#$Monster$# Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @ Biolasek tak samo ciagly noblock jest bez sensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudabi1 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 50 minut temu, #$Monster$# napisał: @ Biolasek tak samo ciagly noblock jest bez sensu A może jakiś argument(y) dlaczego jest bez sensu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#$Monster$# Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @ abudabi1 a na zwykłym mm/faceit masz noblocka? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) 9 minut temu, #$Monster$# napisał: @ abudabi1 a na zwykłym mm/faceit masz noblocka? a czy na zwykłym faceit/mm jest 15 vs 15 graczy czy 5v5 Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez raven balls in yo mouth 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi