Skocz do zawartości

[Przyjęta] Wyłączenie mute'ów od Valve

Udostępnij

Tomgra

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator Forum

Propozycja to: Jak w tytule, wyłączenie na serwerze mute'ów nakładanych przez Valve

Treść: Na JB, osoby które posiadają mute'a od Valve nie mogą prowadzić, bo są domyślnie wyciszeni. Z tego powodu niektórzy podobno tworzą multikonta, by obejść tą blokadę. Proponuję więc zastanowić się, czy być może nie warto by wyłączyć na serwerze wyciszenia od Valve przy użyciu sv_mute_players_with_social_penalties 0 (server/gamemode). Dzięki temu, osoby które otrzymały mute'a od Valve, na serwerze nie będą go miały i nic nie będzie im stało na przeszkodzie w normalnym graniu.

Oczywiście dużym minusem byłby wzrost ilości toksycznych osób, których musieli by normalnie karać admini. Jest to oczywiście tylko propozycja, samemu na jb nie gram, ale być może część osób byłaby zainteresowana wprowadzeniem tego (a nie wiedziała, że się da).

P.S. Na mirku nie spotkałem się z "niesprawiedliwie" nadanymi mute'ami od Valve, takie osoby zazwyczaj są toksyczne.

Edytowane przez Tomgra
  • Lubię to! 1

• Moderator

Moim zdaniem powinno zostać jak jest. Nie spotkałem się z normalną osobą, która posiada takiego mute. Za głupote i błędy się płaci. Można było się zachowywać jak człowiek. Nie dokładajmy pracy adminom, skoro sama gra ich zamyka w klatce. 

na WIELKIE NIE

• Smutne. 1

4 godziny temu, xdar1uNqq napisał:

Moim zdaniem powinno zostać jak jest. Nie spotkałem się z normalną osobą, która posiada takiego mute. Za głupote i błędy się płaci. Można było się zachowywać jak człowiek. Nie dokładajmy pracy adminom, skoro sama gra ich zamyka w klatce. 

na WIELKIE NIE

XD ale wiesz że wystarczy że dostajesz zgłoszenia nawet za nic i i tak dostaniesz tego mute 

Na tak

• Haha! 1

Niby propozycja fajna bo wydaję się że ułatwia pracę adminów (nie trzeba banować każdego kto go posiada) jednak nie wszystko jest piękne i kolorowe jak nam się wydaje. Nie można dostać kary za nic więc bezsensu pozwalać wylać się tej toksyczności z graczy którzy dostali takiego muta. Usunięcie tego = więcej commsów, więcej skarg (czyli więcej pracy dla adminów). 
Na nie

Edytowane przez Kokonek

16 godzin temu, Mikus napisał:
19 godzin temu, xdar1uNqq napisał:

Nie spotkałem się z normalną osobą, która posiada takiego mute. Za głupote i błędy się płaci.

ale wiesz ze tego muta jest za latwo dostac

Jak można dostać takiego muta bo ja nie rozumiem? Mam CSGO od 2014 roku i jakoś żadnej kary nie mam a na pewno byłem zgłaszany przez ten okres czasu.

Takie muty dostają osoby, które w jakiś sposób na niego zarobiły. Nie moja wina, że wielu graczy jest toksycznych wobec innych [wyzywanie itd] więc otrzymują swojego commsa od producenta gry.
Admini i tak mają obowiązek takiego gracza odmutować u siebie by nie łamał regulaminu i tak i tak [przynajmniej my tak robimy na HnS].

Na nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności