wiesiu_HACKER Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Propozycja to: Zoptymalizowanie forum Treść: Chyba każdy widzi jak długo ostatnio ładuje się forum , wiec moją propozycją było zoptymalizowanie treści / grafik aby ładowało się troszkę szybciej bo przy wolnym łączu trwa to za długo. Bonio mógłbyś dodać jakieś wtyczki które stopniowo ładują rozdzielczość grafiki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiboo91 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 NA TAK ostatnio czekałem 5min zanim mnie wrzuciło na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natural Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Avgariat Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, wiesiu_HACKER napisał: Chyba każdy widzi jak długo ostatnio ładuje się forum Chyba każdy z przepustowością poniżej 10 Mb... Niczego nie zmieniłem oprócz dodania loadera, który zasłania stronę do czasu jej pełnego załadowania. 1 godzinę temu, wiesiu_HACKER napisał: Bonio mógłbyś dodać jakieś wtyczki które stopniowo ładują rozdzielczość grafiki itp. Nie ma czegoś takiego. Możesz najpierw załadować grafikę z gorszą rozdzielczością, a później ją podmienić na lepszą. Ale IPS czegoś takiego nie wspiera. W wersji 4.4 jest tzw. lazy loading, aczkolwiek my mamy starszą wersję. Czy mogę zaktualizować? Nie bez drastycznej przebudowy motywu forum, więc w chwili obecnej nie. Czy mogę zrobić lazy loading? Pewnie tak, ale to nie o to chodzi, żebym sam wszystko implementował w płatnym forum. Sprawa została wyjaśniona. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi