Prutak Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) Nick: Prutak, serwer JB Nick oskarżonego: Kopus, admin Opis sytuacji: Przy wyborze mapy (z rtv, tak więc mapa zmieniała się za nieznacznie długi czas - to ważne), ktoś zaczął mówić, że powinniśmy wybrać cloudsy, zdecydowanie się nie zgadzam z tym faktem gdyż uważam, że ta mapa jest słaba a przy okazji dosyć często występuje na serwerze i powiedziałem cytuje: "wszystko byle nie clodusy". Po czym nastąpiła kłótnia i trochę zacząłem się przekrzykiwać z tą drugą i trzecią osobą za co dostałem muta na 60 minut (reszta osób nadużywająca mikrofonu też, nie pamiętam nicków). I teraz tak: - Dostaliśmy muta bez ostrzeżenia - Punkt 7 powinności w regulaminie adminów: Cytat 7. Admin powinien ostrzegać Gracza przed daniem bana, który jest krótszy niż 3 godziny, na say, HUD lub przez kick z powodem. Szczególnie, gdy widzi danego gracza pierwszy raz na serwerze. Co prawda nie jest to nakaz, ale miło by było dla stałego gracza który już trochę pograł na serwerze trochę wyrozumiałości, szczególnie, że runda nie była prowadzona, siedzieliśmy w celach i czekaliśmy na zmianę mapy. - Osobiście trochę mi żal 60 minutowego muta ponieważ, na serwer głównie wchodzę porozmawiać z innymi graczami i wychillować się - brak mikrofonu mi to uniemożliwia. Oprócz tego często jestem w ct i prowadzę i jak poprzednio - brak mikrofonu mi to uniemożliwia. Serwer: JailBreak Dowody: sytuacja wydarzyła się chyba na mapie jb_moon, w każdym razie ok godziny 17:30 (nie znam dokładnej daty, no ale po dacie banu bardzo łatwo będzie do tego wrócić, w axm bans jeszcze nie znalazłem swojego muta) Wnoszę albo o unmuta, albo chociaż skrócenie go do 30 minut i może przekazanie adminowi Kopus, że często upomnienie wystarczy, nie trzeba się od razu rozpędzać, chyba nie po to jest instytucja admina, żeby banować na lewo i prawo. PS: Kopuś jako admin był święcie przekonany, że nie musi dawać ostrzeżenia przed banem/mutem na mniej niż 3h co jest prawdą, ale to chyba nie znaczy, że musi czyhać i banować od razu za każde przewinienie. edit: poprawiłem z ban na mute i literówkę:). Edytowane 30 Maja 2019 przez Prutak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu12338 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 To ja byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopek Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 dobrze może byłem przekonany ze nie musze ale Mucik i tak słuszny bo nadużywałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu12338 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) 3 minuty temu, KopuS napisał: dobrze może byłem przekonany ze nie musze ale Mucik i tak słuszny bo nadużywałeś Bo się zapytałeś Skanera . Ty sam powinieneś wiedzieć Poogers . Edytowane 30 Maja 2019 przez krzychu12338 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravii Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Admin przyznał się do błędu Lecz i tak wszystko zależy od @ SK4N3R 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prutak Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 14 minut temu, KopuS napisał: dobrze może byłem przekonany ze nie musze ale Mucik i tak słuszny bo nadużywałeś Nigdzie nie napisałem, że nie zasłużyłem na muta, ładnie wszystko opisałem zgodnie z prawdą: Cytat (...)ktoś zaczął mówić, że powinniśmy wybrać cloudsy, zdecydowanie się nie zgadzam z tym faktem gdyż uważam, że ta mapa jest słaba a przy okazji dosyć często występuje na serwerze i powiedziałem cytuje: "wszystko byle nie clodusy". Po czym nastąpiła kłótnia i trochę zacząłem się przekrzykiwać z tą drugą i trzecią osobą(...) Tu bardziej chodzi o wymiar kary, brak ostrzeżenia i cały obraz sytuacji. Osobiście lubię spędzać czas na serwerze, jest to serwer 4fun i mi też zależy, żeby na serwerze był względny porządek bo to sprawia i sprawi, że więcej graczy będzie przychodziło na serwer, ale 5 sekund niewinnej dyskusji nie powinna być powodem godzinnego muta, szczególnie biorąc pod uwagę okoliczności - rtv, czekamy w celach na zmianę mapy, nikt nie prowadzi, każdy śmieszkuje. I jak też wspomniałem wyżej - teraz albo muszę się męczyć - bo gra bez mikrofonu średnio sprawia przyjemność szczególnie na takim serwerze jak JB, albo przestać grać - co też opcją jest mierną bo jak wspominałem lubię tu grać i chyba nie ma konkurencyjnego serwera jb. A za mało istotne przewinienia dawanie wysokich banów zniechęci ludzi do grania co też spowoduje spadek jakości rozgrywki na serwerze. Ty jako admin posiadający władze na klawiaturze powinieneś zwracać na to uwagę i nie podchodzić to tego w sposób: "może powinienem upomnieć, może nie, nie ważne, ważny jest nadany mucik". Nie chce być niemiły i pisać z czym mi się to kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 proszę adminów Jailbreak'a, aby przy drobnych incydentach ostrzegali graczy przed możliwą karą, a dopiero w przypadku braku poprawy zachowania nakładali bany/muty/gagi. btw. mute był słuszny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Sprawa została wyjaśniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi