Skocz do zawartości

[Przyjęta]SKARGA

Udostępnij

Kopek

Rekomendowane odpowiedzi

Link do steam: nie będzie potrzebny

Link do steam oskarżonego: https://steamcommunity.com/id/wiesiu_HACKER/

Nick oskarżonego: Wiesiu
Opis sytuacji: otóż przyszedłem sobie z moimi kolegami na serwer   posmiac się i pograć   zaczelismy sobie dogryzać słowami typu banan (oczywiście żaden z nas nie czuje się urażony wszyscy w 3 się lubimy)    o gagu pisać nie będę bo słuszny natomiast dostałem bana za kampienie na 60 minut( gdzie ravi  tez kampil  a nie dostał zadnego upomnienia)  bez zadnego upomnienia .  zabiłem szanownego wiesia  z awp na respie po czym mowi ze dostane bana za kampienie po chwilce   zostałem zbanowany generalnie admin nie radził sobie z chaosem  chciałbym dodac ze również zostałem zwyzywnany przez innego gracza a admin nic z tym nie zrobił
Serwer: Arenki 1v1
Dowody:  demko  tak gdzies w połowie mapy am_banana

Data i godzina zdarzenia: jakos o 11

Dokładny czas zdarzenia: dogryzanie sobie od początku ,  sytuacja z banem gdzieś w połowie , końcówce

Edytowane przez Kopek
  • Lubię to! 1

Pierwsza sytuacja ban za kampienie jest niesłuszny mapa am_bananna jest cechowana na jednym picku czyli od jednej do drugiej strony. Runda nie trwała nawet 15/20s więc to nie jest kampienie. 

Przezwisko bycie banan to oznacza bycie osobą bogatą czyli to nie jest w żadnym stopniu obraza lecz powiedzenie (kolejna rzecz niesłuszna). 

Zagrałem jedną rundę na Wiesia gdzie zagrałem dosłownie identyczną rundę do poszkodowanego. Admin nie dał żadnego upomnienia/niczego. 

Na mapie był również Kopek obrażany od "szmat" admin zareagował ostrzeżeniem co w tym przypadku jest to troszkę dziwne że po słowach banan dostajesz muta+bana. 

Gag słuszny w 100% bo były na czacie słowa od Kopka typu szmata itp. 

Moim zdanie zachowanie admina jest nieco dziwne w tym przypadku faworyzujące bo mimo tego że na mapie można zobaczyć gracza o nicku Nitruś kampił on typowo 3/4 mapy dostał tylko slapy. (Był on zgłaszany)

• Lubię to! 1
  • Haha! 1

Ogólnie ostrzegałem każdego jeśli coś przeoczyłem to przepraszam. Lecz nie zmienia to faktu że specjalnie się zachowywaliście tak by jak najbardziej utrudnić mi prace. Gdy będzie demo dokładnie je rozpisze.

Ogólnie sytuacja wygląda tak że nie za samego banana dostawaliście upomnienie wbiliście sobie grupą i robiliście nie potrzebny hałas.
@ raViijako ACT powinieneś przestrzegać regulaminu a bardzo lubiłeś prowokować oraz kampić

Spoiler

L 11/24/2020 - 11:03:53: Chat         | (STEAM_1:1:148983566)Kopek: multi to nob cn
L 11/24/2020 - 11:03:58: Chat         | (STEAM_1:0:16737971) chakra: no w huj
L 11/24/2020 - 11:10:39: Chat         | (STEAM_1:1:148983566)Kopek: KURWO

Bana dostałeś za kampienie oraz prowokowanie mnie na admin chacie co widać na LOGACH.
L 11/24/2020 - 11:11:10: Team_Chat    | (STEAM_1:1:148983566)Kopek: @ ale jestes mad
L 11/24/2020 - 11:11:26: Team_Chat    | (STEAM_1:1:148983566)Kopek: @ POCWICZ
L 11/24/2020 - 11:11:28: Team_Chat    | (STEAM_1:1:148983566)Kopek: @ NOBIE

26 minut temu, raVii napisał:

można zobaczyć gracza o nicku Nitruś kampił on typowo 3/4 mapy dostał tylko slapy

Dlaczego kłamiesz ? Nie dostałem żadnego zgłoszenia. Nie mówiliście mi że kampił na respie a ja też tego nie widziałem jak zauważyłem to go ostrzegłem i slapłem. A co do tego że 3/4 mapy kampił na respie skąd miałem wiedzieć jeśli nie dostałem żadnego zgłodzenia? Jak pamiętam dostałem tylko 1 lecz wtedy własnie upomniałem gracza
   To samo widać w zgłoszeniach na sb KLIK

Ogólnie ostrzegałem każdego jeśli coś przeoczyłem to przepraszam. Lecz nie zmienia to faktu że specjalnie się zachowywaliście tak by jak najbardziej utrudnić mi prace. Gdy będzie demo dokładnie je rozpisze.

26 minut temu, raVii napisał:

nieco dziwne w tym przypadku faworyzujące

Dlaczego miałbym faworyzować osobę której nawet nie znam? Poza tym jest to nawet gracz który dzisiaj 1 raz wbił na ten serwer

Edytowane przez wiesiu_HACKER

9 minut temu, wiesiu_HACKER napisał:

Dlaczego kłamiesz ?

Nie, nie kłamię na demku będzie można zobaczyć. Na dodatek Kopek mówił. 

9 minut temu, wiesiu_HACKER napisał:

@ raViijako ACT powinieneś przestrzegać regulaminu a bardzo lubiłeś prowokować oraz kampić

Znam regulamin i wiem co się działo i patrząc na słowa typu banan nie ma żadnej prowokacji. Jeśli według ciebie mój gameplay to było kampienie nie powinieneś sprawować żadnej władzy. 

Rozpiszę do ci demko za kilka godzin żebyś zobaczył runda po rudzie co oznacza kampienie/granie tylko po swojej połowię bo z mojej strony nie było kampienia. Więcej nie mam dopowiedzenia aktualnie poczekam na demko rozpiszę je tutaj runda po rudzie.

edit// 

Nie wiem nie pytam tak wygląda z perspektywy osoby trzeciej. 

kolejny edit bo kopek to jednak ehhh// 

nie kampiłem ale okey nie rozumiem jego rozumowania jedna runda naśladowaniem (grając z tobą) to nie jest cały gameplay mapy. 

edit// nie znasz pojecia kampienie wiec dlatego to zrobie xd.

Edytowane przez raVii

43 minuty temu, Kopek napisał:

bana za kampienie na 60 minut( gdzie ravi  tez kampil  a nie dostał zadnego upomnienia)  bez zadnego upomnienia .

To dlaczego twój kolega pisze że kampiłeś skoro tego nie robiłeś?

Sprawa dotyczy mnie wiec dam sobie radę z rozpisaniem dema.

EDIT////

Własnie to powiedz co ja mam zrobić w takiej sytuacji jeśli jest skarga a połowa zdarzeń sie nie zgadza?

Edytowane przez wiesiu_HACKER

1 Runda mapy 

Charka vs Ja 

ja skróciłem maksymalnie do prawej strony dla terrorysty, chakra wychylony cały czas. 

2 Runda 

Ja vs Milo 

wychylam w pierwsze tempo dając przeciwnikowi głowę z usp'a (przeciwnik przeżywa) po czym stoje max 2s za drewnem i pickuje dalej. (przeciwnik nie kampił w miejscu z drzewkiem sprzędził od 5 do 7s. 

Runda 3 

Ja vs Makku 

Cały czas walka na który zabije pierwszy z AWP (zero momentu na kampienie z obu stron) 

W tej rundzie przychodzi osoba poszkodowana na serwer. 

Runda 4 

Ja vs Niturś 

Pierwsze 5s walka na tapy z obu stron, zakończyła się fiaskiem. Następnie Nitruś o którym wcześniej wspomniałem zaczął kampić. Skróciłem go po czym stał przy cegłówkach na prawo od strony terrorysty. (Pierwsza sytuacja gdzie przeciwnik kampił)   

Runda 5 

Charka vs Ja na challengu do zapomnienia walka trwała 2s (nie ma możliwości kampienia) 

W tym czasie oskarżony rozmawia z Makkiem na temat mmów (bezsensowny spam na mikrofonie) 

Runda 6 

Admin zwraca uwagę Kopkowi (chyba za czat potrzebował bym logów a chce to rozpisać jak najszybciej) 

Moje słowa dotyczące tamtejszej rundy, czyli twoich pogaduszek z Makiem. Cytując "zamknij się dziadku".

Moja runda z przeciwnikiem czyli chakrą okraszona w cały czas pickowanie. (nie ma mowy o kampieniu) 

Runda 7 

Ja vs Makku 

kolejna runda do zapomnienia bo oponent zabił w przeciągu 3/4 sekund. 

nic się w rudzie nie wydarzyło. 

Runda 8 

tak samo jak wyżej 

Na koniec Kopek mówi słowa "jesteś psem do szczania" 

Admin mówi "chłopie" jeśli traktujesz takie słowa jako ostrzeżenie zrobienie czegoś w kierunku ogarnięcia serwera. Jesteś w ogromnym błędzie. 

Kopek walczył na Nitursia kopek go dojechał Nitruś kampił znów. 

Runda 9 

Ja vs Nitruś 

Przeciwnik kampi całą rundę wystawała mu bark został zabity. 

Kopek przeprosił za tamte słowa 

cytując. "Przepraszam poniosło mnie". 

Runda 10

I tu się zaczyna cyrk zgłosiłem gracza (Tak nie ma nic w sourcebansie zdążyłem przejrzeć). Po czym twoje słowa "NAPISZ DOKŁADNIEJ na U@" czyli gdzie kłamię? Bo z dupy sobie tego nie wyciągnąłem. Tutaj też nie ma mowy o kapmieniu więc tutaj też nic nie możesz powiedzieć bo przeciwnika dojechałem dla ciekawości. 

Kopek rozmawia z osobą kampiącą 

"ja też nie wyjdę bo wiem że kampisz" - Kopek 

po czym mu odpowiada  "Ja też nie wyjdę" - Nitruś 

Kopek już zaczął pickować dałeś mu slapy (nie musiałeś). 

oboje kampili nie musiałeś tego widzieć. 

Runda któraś tam. 

dojechałem przeciwnika nie możesz mówić o kampieniu. 

Następna runda.

to tylko walka na kto którego zabije (nie ma mowy o kampieniu). 

Kolejna runda to samo. 

Kolejna to samo. 

Następna runda. 

Komentujesz zachowanie jednego z graczy słowami "bardziej tam stój" więc wnioskując go możesz go sprowokować. 

Moja odpowiedź to po raz kolejny "zamknij się dziadku" 

Kopek mówi do mnie - cześć ravii kolego 

Ja odpowiadam - Cześć Kopuś 

Następna runda. 

Makku dostaje ode mnie headshota po czym mówi sram na takie granie (wulgarne słownictwo). 

Ja odpowiadam - "ale spłakany" 

Kopek dopowiada - "ale mad" 

Makku mówi że jesteśmy szmatami (ja oraz Kopek) wyzywanie tutaj już powinien polecieć mute. 

Ty mówisz ogarnijcie się czyli tak naprawdę reakcja nieprawidłowa bo to jest obraza. 

W następnej rundzie zwracam ci uwagę że wyzywa moich kumpli (myślałem wtedy że to też dotyczy chakry). 

Jeszcze szybko napiszę kolorem żeby to było widać 

ANI JA ANI KopeK w tych rundach nie kampiliśmy. Piszę to dlatego że wyżej nie dopisywałem. 

Do jednego z przeciwników powiedziałem. Ale jesteś bananem - oznajmia to że dana osoba jest bogata, to nie ma ŻADNEGO charakteru obrazy 

Chakra mówi do mnie "ale jesteś bananem ravii". (czyli jeśli banujesz kopka to powinieneś mnie oraz Chakre również). 

Kopek mówi żeby chciał kęsa

Po czym go pytam czemu tak mówisz on odpowiada "BO CIĘ KOCHAM" czyli tutaj nie było żadnego przekazu ataku czy nie wiadomo czego. 

Mówię do Kopka "ale jesteś bananem" 

Słyszę słowa nie prowokuj. 

Powiedziałem ci że banan to nie jest prowokacja. 

Następnie tłumaczę ci kto to jest "banan". 

Słysząc słowa "super poziom masz". Sugerujesz wtedy że jestem głupi czy co bo tak można wnioskować po twoich słowach. 

Jest jedna runda gdzie któryś z nas kampi (po dłuższym czasie i jest to KopeK). 

Zwracasz mu uwagę gdzie gracz kampił. 

10:05 kopek dostaje bana.  

Następna runda czyli 10:15

Gram prawię podobną rundę do Kopka (pierwszy raz kampiłem) chociaż w sumie 2 sekundy to X_D. Ale ja nie dostałem żadnego ostrzeżenia.  

Kilka słów na koniec.

Wpajasz mi że nie znam regulaminu a sam go łamałeś (prowokacja) nadużywałeś praw admina (slapy Kopka) Obrażałeś mnie ze słowami super masz poziom (wjazd na moją ambicję/inteligencję) oraz wpajałeś mi że kłamię dotycząc zgłoszenia gracza. W dodatku groziłeś mi że stracę ACT na grupie adminów JB oraz mnie obrażałeś (mam świadków) . Prosiłbym żeby nie tylko Domcia zobaczyła sprawę ale również @ xBoniobo zachowanie podopiecznego jest śmieszne. (jeśli ktoś potrzeba screenów dostarczę je. 

Aktualnie zostawiam sprawę osobą wyżej. 

Strzałka 

• Smutne. 3
  • WOW MEGA! 3

No to tak po obejrzeniu demka uważam, że mute i gag dla Kopka słuszny także ban. Stwierdzam, iż patrząc na pryzmat tego ile trwają rundy na arenkach należy się ban dla Nitrusia [więcej na discordzie co do niego]. Natomiast co do @ wiesiu_HACKER: myślę, że nie powinieneś tak nadużywać, spróbuj najpierw ostrzec na voicie/text chacie dopiero później zeslayowac, nie ma co slapować niepotrzebny spam robi się na chacie. W przypadku braku poprawy Ban. Nie wiem również po co dałeś muta Kopkowi aż na 60 skoro on obraził raz/dwa podczas tej mapy, a banan to nie prowokacja. Oprócz tego żadna ze stron nie poczuła się urażona, a na nadużywanie to nie wyglądało. Co do obrażania na discordzie czy na jakiej innej platformie to radzę się opanować. Jako admin musisz zachowywać się poprawnie. Ode mnie na obecną chwilę otrzymujesz upomnienie. Z mojej strony to tyle.
Skargę zostawiam jeszcze otwartą na prośbę ravii'ego.

Skarga została przyjęta.
Edytowane przez Domcia
  • WOW MEGA! 3
  • Haha! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności