Skocz do zawartości

Poradnik fps

Udostępnij

hatu14

Rekomendowane odpowiedzi

W tym krótkim poradniku dowiesz się jaka jest komenda na FPS w CS:GO oraz jak włączyć wyświetlanie FPS w CS:GO na dwa różne sposoby.

Komendy na Więcej FPS:

mat_queue_mode 2 - Jeśli spowoduje spadki FPS koniecznie ustaw -1. Warto dopisać do parametrów startowych.
r_dynamic 0
gameinstructor_enable 0

Poniższe komendy należy używać  z bindami:

r_cleardecals
cl_draw_only_deathnotices 0/1
net_graph 0/1

Pierwszym sposobem na wyświetlanie fps jest komenda "cl_showfps 1"  którą wpisujemy w konsoli którą mamy pod klawiszem "~".

Po wpisaniu tej komendy nad radarem pokaże nam się licznik FPS.

obraz.png.c8e4542749e2e25af02fc37f6b76ed00.png

Jeśli w przyszłości będziemy chcieli pozbyć się wyświetlania FPS ponownie otwieramy konsole i wpisujemy cl_showfps 0.

Drugą komendą na wyświetlanie FPS w CS:GO jest net_graph 1. Wygląda to następująco:

obraz.png.552d58ce82d748e5830d1d3ade8f8686.png

Jak można  zauważyć oprócz licznika FPS otrzymujemy również informacje o naszym pingu czy też tickrate serwera. Możemy również dostosować wielkość tego napisu komendą net_graphproportionalfont 0.5 lub 1.0.

jeśli chcemy wyłączyć licznik FPS wpisujemy komende net_graph 0

• Lubię to! 1

Mogłeś wyjaśnić kilka komend np.

31 minut temu, hatu14 napisał:

r_dynamic 0

wyłącza rozbłysk flesza.

31 minut temu, hatu14 napisał:

gameinstructor_enable 0

itd.

Tych komend jest wiele i mogłeś się na ten temat trochę rozpisać co by lepiej wpłynęło na przydatność tego poradnika. 

Jak dla mnie +

Moim zdaniem poradnik bezsensowny, bo nawet nie ma w nim 1/3 tego co można zrobićz aby większych fps w cs go. Są to same podstawowe komendy, więc nie rozumiem pozytywnych ocen. Wpisując frazę "jak zwiększyć fps w cs go" w google, wyskakuje multum poradników w którym jest wszystko opisane a nie tylko 3 komendy ma krzyż. Zbędne. 

Edytowane przez xKolorowy

Ja, gdy miałem starego laptopa próbowałem wszystkich sposobów i nic nie pomagało ;) Więc nie można powiedzieć, że to daje boosta do fpsów masz słabego kompa/lapka z bad specyfikacjami to nic Ci nie pomoże :D 

Poza tym można powiedzieć, że poradnik to kopiuj wklej, ale i tak masz tego + za chęci :0 

• SK4N3R zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności