Matiees Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Powstaną tu jakieś serwery czy to na dobre upadlo ? - 1.6 drki pamietamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Forum Tomgra Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Przenoszę temat z działu Pytania/Problemy do Dyskusje. Odpowiedź @ Pawel na podobne pytanie na Chatboxie: Od siebie mogę dodać, że ja nad niczym nie pracuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiees Opublikowano 13 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2025 Jeśli nie bedzie zadnych serwerow to na cholere oplacac ten hosting i ts3, a nie po prostu przenieść sie na dsc xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Forum Tomgra Opublikowano 13 Kwietnia 2025 Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2025 Powrót serwerów w przyszłości nie jest wykluczony - po prostu na ten moment takich planów nie ma. Dłuższe wyjaśnienie w spoilerze poniżej: Spoiler Nie znam dokładnej logiki Pawła, natomiast forum pod względem aktywności jest martwe, więc nie ma nawet czego przenosić na Discorda (a użytkownicy TS3 platformy nie zmienią). Za utrzymywaniem hostingu mogą przemawiać względy archiwalne (największa wartość forum); przyszłościowe trzymanie zniżki w hostingu czy pozycjonowania w wyszukiwarkach. Może też być tak, że na wykupionym serwerze trzymane są usługi/strony inne niż forum. Nie wiem jak u nas to wygląda, ale 32 slotowy serwer TS3 można postawić na VPSie bez konieczności płacenia za licencję, więc koszt jest niski (TS3 nie jest tak zasobożerny) albo nawet zerowy (jak ktoś już ma VPS, z odrobiną wolnych zasobów, w innym celu). tl;dr Przenosiny na Discorda to jakieś nieporozumienie; Roczny koszt utrzymania pewnie jest w okolicach taniej kosy; Wykupione usługi mogą być wykorzystywane również w innym celu. Pieniądze Pawła, może z nimi robić co chce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Pawel Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2025 W dniu 13.04.2025 o 07:50, Matiees napisał: Jeśli nie bedzie zadnych serwerow to na cholere oplacac ten hosting i ts3, a nie po prostu przenieść sie na dsc xd Forum nie zżera dużo zasobów i stoi na tym samym hostingu, na którym stawiam swoje aplikacje webowe, więc nie widzę problemu w tym, żeby sobie stało. Koszt utrzymania ts3 to jakieś 10zł/msc 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperk49 Opublikowano 12 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2025 @ Pawel Nie gadaj mi tu głupot bo jb jest do stawiania 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Pawel Opublikowano 21 Maja 2025 Właściciel Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2025 W dniu 12.05.2025 o 21:26, kacperk49 napisał: @ Pawel Nie pierdol mi tu głupot bo jb jest do stawiania 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realfejmior Opublikowano 21 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2025 nie zesrajcie sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkaw Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca W dniu 12.04.2025 o 23:21, Matiees napisał: Powstaną tu jakieś serwery czy to na dobre upadlo ? - 1.6 drki pamietamy Moim ogromnym marzeniem była elektryczna deska do pływania po lokalnych zbiornikach w pobliżu Sosnowca, lecz cena była po prostu zbyt wysoka. Przeglądając fora internetowe, przeczytałem o hot hot fruit game rules i odważyłem się zagrać. Po chwili niespodziewanie rozbiłem ogromny bank. Natychmiast zamówiłem moją wymarzoną deskę na nadchodzący sezon wakacyjny Oj tak, klasyczne DR-y w 1.6 to były piękne czasy <3 Niestety scena 1.6 mocno się skurczyła, ale dopóki są tacy gracze jak my, zawsze jest szansa, że ktoś z sentymentu odpali jakiś nowy projekt. Trzeba trzymać kciuki i śledzić forum! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperk49 Opublikowano 14 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia W dniu 12.03.2026 o 15:35, monkaw napisał: Oj tak, klasyczne DR-y w 1.6 to były piękne czasy Niestety scena 1.6 mocno się skurczyła, ale dopóki są tacy gracze jak my, zawsze jest szansa, że ktoś z sentymentu odpali jakiś nowy projekt. Trzeba trzymać kciuki i śledzić forum! są aktualnie sieci które radzą sobie nie najgorzej pod względem graczy 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi