Matiees Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Powstaną tu jakieś serwery czy to na dobre upadlo ? - 1.6 drki pamietamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Tomgra Opublikowano 12 Kwietnia Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Przenoszę temat z działu Pytania/Problemy do Dyskusje. Odpowiedź @ Pawel na podobne pytanie na Chatboxie: Od siebie mogę dodać, że ja nad niczym nie pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiees Opublikowano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Jeśli nie bedzie zadnych serwerow to na cholere oplacac ten hosting i ts3, a nie po prostu przenieść sie na dsc xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Tomgra Opublikowano 13 Kwietnia Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Powrót serwerów w przyszłości nie jest wykluczony - po prostu na ten moment takich planów nie ma. Dłuższe wyjaśnienie w spoilerze poniżej: Spoiler Nie znam dokładnej logiki Pawła, natomiast forum pod względem aktywności jest martwe, więc nie ma nawet czego przenosić na Discorda (a użytkownicy TS3 platformy nie zmienią). Za utrzymywaniem hostingu mogą przemawiać względy archiwalne (największa wartość forum); przyszłościowe trzymanie zniżki w hostingu czy pozycjonowania w wyszukiwarkach. Może też być tak, że na wykupionym serwerze trzymane są usługi/strony inne niż forum. Nie wiem jak u nas to wygląda, ale 32 slotowy serwer TS3 można postawić na VPSie bez konieczności płacenia za licencję, więc koszt jest niski (TS3 nie jest tak zasobożerny) albo nawet zerowy (jak ktoś już ma VPS, z odrobiną wolnych zasobów, w innym celu). tl;dr Przenosiny na Discorda to jakieś nieporozumienie; Roczny koszt utrzymania pewnie jest w okolicach taniej kosy; Wykupione usługi mogą być wykorzystywane również w innym celu. Pieniądze Pawła, może z nimi robić co chce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Pawel Opublikowano 14 Kwietnia Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia W dniu 13.04.2025 o 07:50, Matiees napisał: Jeśli nie bedzie zadnych serwerow to na cholere oplacac ten hosting i ts3, a nie po prostu przenieść sie na dsc xd Forum nie zżera dużo zasobów i stoi na tym samym hostingu, na którym stawiam swoje aplikacje webowe, więc nie widzę problemu w tym, żeby sobie stało. Koszt utrzymania ts3 to jakieś 10zł/msc 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperk49 Opublikowano 12 Maja Udostępnij Opublikowano 12 Maja @ Pawel Nie gadaj mi tu głupot bo jb jest do stawiania 😆 Cytuj kRAKOWSKI użytkowniku, na forum obowiązuje względna kultura. Przez xdar1uNqq, 23 Maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Pawel Opublikowano 21 Maja Właściciel Udostępnij Opublikowano 21 Maja W dniu 12.05.2025 o 21:26, kacperk49 napisał: @ Pawel Nie pierdol mi tu głupot bo jb jest do stawiania 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realfejmior Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja nie zesrajcie sie Cytuj Zachowaj kulturę w wypowiedziach na forum Przez Tomgra, 22 Maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi