Skocz do zawartości

(Jailbreak) Aktualizacja serwera

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Areniacy!

Chciałbym Was poinformować, że od dwóch tygodni intensywnie pracuję nad aktualizacją wszystkich modyfikacji na naszym serwerze. Celem tych prac jest poprawa jakości rozgrywki oraz zapewnienie Wam najlepszych możliwych doświadczeń podczas grania na naszym serwerze. Jailbreak ma już swoje lata i wprowadzanie aktualizacji na nim jest bardzo uciążliwe z powodu starego kodu niektórych modyfikacji. Części z nich nie jestem w stanie nawet skompilować. Na Trello opiekunowie wypisali mi bardzo dużo propozycji, których między innymi przez to nie jestem w stanie wprowadzić.

Jak zapewne wiecie, od początku serwera nie było żadnego resetu fajek, modeli, gangów itd. Chciałbym się od Was dowiedzieć, jakie macie zdanie na temat ewentualnego resetu tych rzeczy. Jeśli większość osób będzie negatywnie nastawiona do takiej zmiany, oczywiście nic takiego nie zostanie wprowadzone. Jednakże uważam, że taka zmiana ułatwiłaby nam planowanie ekonomii serwera oraz spowodowałaby, że więcej osób zechciałoby grać na naszym serwerze.

Podzielcie się swoją opinią w tym temacie.

• Lubię to! 5
  • Kocham to! 1

ludzie nie po to sie zapisywali na eventy aktywny jailbreak itp itd lub kupywali fajki zeby  je zdobyc na modele zeby pozniej je stracic to jest slabe ale  gangi lub fajki to tak 

Edytowane przez F3JMIOR
  • Lubię to! 1
  • Wrr! 1
  • WTF 1
  • Haha! 1

Modele zawsze możemy przenieść. Głównie chodzi tutaj o fajki i gangi.

Przez Pawel,

Jeśli to ma poprowadzić serwer do lepszej optymalizacji i łatwiejszego zarządzania przez nowego właściciela to ja bym nie widział problemu. Pamiętajmy, że takie rozwiązania są przyszłościowe - jeśli będzie negatywna opinia to serwer będzie stał w miejscu - jeśli administracja ma pomysł by go jak kol wiek udoskonalić.

Tak ... tak.. nie gram na JB tylko patrzę na to z innej perspektywy.

• Lubię to! 2

pisałem wielokrortonie do majorów z prośbami o reset wszystkiego i jestem totalnie za !
jest to plusowe z wielu stron 
1. Nowych graczy będzie coraz więcej
2. Gracze którzy grają od lat mają już modeli ,fajek itd od chu..
3. jak już pisałeś zmieni to troche rozgrywke poniewaz dla niektorych moze byc to nudne 
OGOLNIE JESTEM TOTALNIE ZA

Edytowane przez PoProstuKsawery
  • Lubię to! 2

Odpowiem jako notka, żeby nie spamić; 

Pisałeś, aczkolwiek jak w.w poście widać nie można tego zrobić od tak tj. opinia paru osób na ten temat nie jest rzetelna. Dla Ciebie git, a dla innych graczy z takimi rzeczami może być problem. 

Przez xdar1uNqq,

Chciałbym tylko napisać że patrząc jakie ludzie mają podejście to nie zmienisz tego z na na dzień 

Przykład-South co wydał kilkaset złoty na fajki i mu zależy na tym 

Jasne jest ze trzeba zrobić coś większego z jb bo aktualnie to nie prowadzi do nikąd 

Dla mnie wszytko powinno być resetowane co jakiś czas ale to są słowa gracza który jedyne pieniądze na tą serwerownie wydawał na robienie eventow, nigdy sam nie kupywalem se fajek 

No ja rozmawiałem z dużą ilością osób o tym i za każdym razem stoi problem którego nie ominiesz czyli ludzi którymi kupywanie fajek codziennie stanie w miejscu i 0 zabawy sprawia przyjemność 

• Lubię to! 3

Ludzie - wydałem 1000zł na serwer HnS i nawet (prawdopodobnie) nie odzyskałem svipa na zawsze pomimo konsultacji z właścicielem.
Kredyty które zainwestowałem nie zostały nawet w 1% mi zwrócone. Nie mam o to bólu - serwer ma się rozwijać i tyle.
Gadanie tutaj o tym że ktoś straci kasę pomimo zmian jest dla mnie dziwne. Skoro serwer ma szansę się rozwijać to ja bym w to brnął.

Ogólnie wydałem około 1500zł na Arenę i chętnie dalej pomogę w jej rozwoju (liczę usługi + nagrody za eventy)
Mam nadzieję, że Paweł będzie chętny na powrót pewnej serii, którą reklamowaliśmy na YT - mała nagroda ale za zwykłą grę :) 

• Lubię to! 1
  • Kocham to! 2

Gangi zdecydowanie do usunięcia, a w przyszłości wszystkie ulepszenia powinny być na jakiś czas (np. 6 miesięcy) - tak, jak na HNS. Zostawiłbym jedynie możliwość "zarezerwowania" sobie nazwy gangu na przyszłą edycję, by jakieś cwaniaczki sobie nie przywłaszczyły nazw legendarnych gangów.

W kwestii fajek już się wypowiadałem.

Jeśli chodzi o usługi na zawsze (VIP/SVIP) to po prostu zwrociłbym środki do portfela w sklepie.

• Lubię to! 1

Moim zdaniem fajnie by było robić co jakiś dłuższy czas reset gangów przykładowo 3-4 miesiące bo myślę że w ten sposób ludzie by chcieli mieć jak najlepszy gang na serwerze co wiązało by się z większą aktywnościa. Ale obawiam się że to nie możliwe przez wydane pieniądze na fajki +jak widać większość graczy płacze na samą myśl o resecie.

Pozdrawiam cieplutko

• Lubię to! 1

Jestem za resetem, czy gdzieś jest napisanę, że zakupione fajki są do końca życia?

Gram na serwerze dość długo i od początku mojej gry było sporo gangów ulepszonych na full, myślę ze reset fajek raz na 2 lata nie bylby najgorszym pomyslem ponieważ gracze musieliby wspolpracować by ulepszyć swoj gang, tak zwany wipe serwera powoduje zawsze wiekszą aktywność na serwerach"zbieranie, zaangazowanie, wspołpraca, grind" co bedzie pozytywne dla tych co fajki kupili/kupują bo zwyczajnie beda mogli sie pobawić tymi fajkami a nie siedzieć samemu na serwerze z najlepszym skinem. 

Ci ktorzy fajki kupili nie stracą ich lada dzień ponieważ do mozliwego resetu jest jeszcze X czasu, nawet jesli, to gdy kupią znowu fajki jako jedyni bedą posiadać wiekszą ilosc i bedą mieli wiekszą satysfakcje z ich posiadania.

Moim zdaniem bez sensu jest robienie "gangi tak a modele nie lub podobne" poniewaz gracze nie poczują resetu i bedzie to glownie odebranie fajek z gangow. To samo rekompensaty itd itp. Mieliscie 2 lata na bawienie sie zakupionymi fajkami, rozwój serwera jest blokowany przez ludzi ktorzy te fajki i tak juz bardzo dawno temu przegrali.

Vipy powinny zostac, bylo by to nie fair.

Prosze o zwracanie uwagi na trolli i prowokatorow w tym temacie.

• Lubię to! 1

Reset fajek uzbieranych na serwerze, czyli znakomita większość (które zostały przeznaczone m.in. na gangi i modele)- TAK, fajki kupione jako usługa- zdecydowanie NIE.

Jeżeli Paweł ma bazę zakupionych usług (fajek) nic nie stoi na przeszkodzie resetu i przelania tych fajek.

Argumenty, że zakupione usługi powinno się resetować, są po prostu z dupy. Nie wyobrażam sobie zabierać czegoś, za co ktoś wcześniej wydał prawdziwe pieniądze. Postawcie się po stronie osób, które wydały na serwer kilka stówek i teraz nic z tego nie mają- dodam, że dla jednego 1000 zł to nic, a dla drugiego 50 zł będzie wysoką kwotą. Z resztą- jak lubicie wydawać pieniądze na nic to zapraszam PW, podam numer swojego konta bankowego do przelewów.

PS. żeby nie było: nie wydałem żadnych pieniędzy na arenę 

Dodam jeszcze, że głównym problemem serwera nie są wymaxowane gangi czy modele, a niedziałające pluginy i słaba aktywność opiekunów. Moje spostrzeżenia, mój punkt widzenia:
1. od kiedy JB został zaatakowany (...) na serwerze został zorganizowany tylko jeden event (odgrzewany kotlet- #aktywnyJB)

2. GT dariunka oraz inatimera nie powala: 1-2 dni aktywności (chyba, że niewłaściwe GT sprawdzałem :/)

3. reset gangów można zrobić poprzez "wojny gangów" czyli zbiór eventów, w których będzie niszczyło się ulepszenia innych gangów. (nie sugerować się nazwą "wojny gangów- jako !zabawa na serwie lub eventy, które były już kiedyś organizowane na serwerze)

4. serwerowe bugi/ propozycje powinny mieć jakąś hierarchiczność (coś ważnego robimy tu i teraz, mniej istotne sprawy zostawiamy na później). jak to jest, że na serwerze nie ma automatycznego otwierania cel a pojawia się możliwość zrobienia jakiegoś okręgu?

5. czy reset modeli zmieni coś na serwerze w znaczący sposób? wydaje mi się, że nie, bo większość graczy kupi raczej te ładniejsze modele i później ewentualnie dokupi nowe, "wchodzące" na serwer.

Edytowane przez SK4N3R
  • Kocham to! 3

Jako naczelny sponsor JB, po przeczytaniu komentarzy, jestem nawet za resetem gangów, modeli, vip/svip i fajek nabytych na serwerze, ale nie resetować fajek kupionych za pieniądze (wiadomo, że Ci co nie płacili, nie mają obiekcji, żeby i je zresetować). Kolejna rzecz, to plugin/mod FBI, który sprawdza aktywność. Dobrze wiem, czemu został wprowadzony, ale czasami przeszkadza w rozgrywce i nawet gdy jest ponad 10 graczy w środku dnia, potrafi się odpalić. Jego aktywowanie, pasowało by przedłużyć do 4-5min oprócz tych, które już są. Oraz popieram zmiany, o których napisał Paweł w powyższym poście. 

• WTF 1