Skocz do zawartości

Kara - Nabijanie punktów

Udostępnij

VexSo

Rekomendowane odpowiedzi

Wraz z pojawieniem się na serwerze nowego systemu rang, pojawił się także pewien problem. Gracze celowo "są ze sobą w zmowie" by nabijać sobie punkty w top'ce.

Proponuję jasno zaznaczyć w regulaminie serwera jak i taryfikatorze kar, informacje odnośnie celowego nabijania punktów/topki/rankingu.

Ranking i TOP'ka jest fajnym urozmaiceniem serwera lecz, nie powinna być nadużywana, lecz odzwierciedlać realia i prawdziwe punkty.

Nie jest to raczej sprawa pierwszorzędna, ale dajcie znać co o tym myślicie.

(proponuję też wyłączyć możliwość zdobywania punktów, w momencie gdy na serwerze nie ma przynajmniej 3/4 osób.)

(jeśli info na ten temat znajduje się już w regulaminie i taryfikatorze, to z góry proszę o zamknięcie posta, lecz ja nic nie znalazłem)

Edytowane przez ToruT

uhh jestem na tak ale imo ten temat to w sprawach serwera powinien byc jak juz, bo to troche logiczne, z drugiej strony patrzac to ten system nigdy nie mial byc fair z tego co widze, bo dzisiaj sie osoby z vipami przechwalaly, ze dostaja np 4 punkty za wygrana runde, a nie 1 jak cala reszta, tak wiec tak czy siak ten ranking bedzie nieuczciwy lmao

• Lubię to! 2

• Administrator Forum

Według mnie można to podciągnąć pod bugowanie (systemu rankingowego)

Spoiler

image.png

44 minuty temu, raven napisał:

dzisiaj sie osoby z vipami przechwalaly, ze dostaja np 4 punkty za wygrana runde, a nie 1 jak cala reszta

Organizowanie konkursów z nagrodami traci przez to sens, skoro vip/svip poza pośrednią przewagą (perki/kevlar) mają też bezpośrednią przewagę w konkursie nad "darmowymi" graczami (dodatkowe punkty).

Uprzejmie proszę o usunięcie dodatkowych punktów vipa/svipa (niszczy to sens systemu rankingowego)

• Lubię to! 2

Również jestem za tym, aby VIP/SVIP dostawał tyle samo punktów za wszystko co gracze bez. To kompletnie nie ma sensu, a co gorsza przez to nawet byly osoby, co powiedziały, że na naszym serwerze już ich nie zobaczymy i faktycznie ich nie widzę odkąd został wprowadzony ten nowy system rang...

Dla sprostowania...

Ranking punktów działa razem tylko i wyłącznie systemem rang. Czyli np. SVIP i VIP szybciej wbiją wyższą rangę niż zwykły gracz. To jest tylko dodatek by bardziej wyrównać cenę SVIPa i VIPa z oferowanymi dodatkami.

Ranking punktów nigdy nie będzie brany pod uwagę w różnego rodzaju eventach, czy też konkursach (a jeśli kiedykolwiek to nastąpi to będą podejmowane kroki tak, aby każdy miał równe szanse).

A jeśli chcecie koniecznie, aby każdy dostawał tyle samo punktów to dajcie znać w tym temacie.  

Jeśli chodzi o karę za nabijanie punktów jak napisał @ Tomgra pod chodzi to pod bugowanie i możecie dawać bany zgodnie z taryfikatorem. Jeśli chodzi o punkty to została wgrana nowa punktację gdzie SVIP/VIP dostają tyle samo punktów co zwykły gracz

Rozwiązane

Sprawa została wyjaśniona.

Edytowane przez ToruT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności