Skocz do zawartości

[Przyjęta][Skarga] NiceOne, ACforever

Udostępnij

pdk

Rekomendowane odpowiedzi

Link do steam: nawet nie mam steama, pozdro

Link do steam oskarżonego: https://steamcommunity.com/id/najslan/ , acforever nie moge znaleźć 

Nick oskarżonego: Niceone, ACforever
Opis sytuacji: Zacznijmy od tego ,że nie chciałbym aby osoby postronne brały udział w dyskusji bo i tak tutaj panuje nieziemska wazelina. Postaram się chronologicznie wpisać w to, co sie działo. Po pierwsze, radziłbym o zapoznanie sie z poniższymi znaczeniami tych słów. Zapewne duża większość z was która miała ze mną styczność, zbyt dosadnie wiele rzeczy brała do siebie dlatego:

Satyra (z łac. satura)[1] – gatunek literacki lub publicystyczny łączący w sobie epikę, lirykę i dramat (także inne formy wypowiedzi) wywodzący się ze starożytności (pisał je m.in. Horacy), który ośmiesza i piętnuje ukazywane w niej zjawiska, obyczaje, politykę, grupy lub stosunki społeczne[2]. Prezentuje świat poprzez komiczne wyolbrzymienie, ale nie proponuje żadnych rozwiązań pozytywnych. Cechą charakterystyczną satyry jest karykaturalne ukazanie postaci. Istotą satyry jest krytyczna postawa autora wobec rzeczywistości, ukazywanie jej w krzywym zwierciadle.

Graliśmy sobie elegancko, w godzinach wieczornych z ekipą którą mimo początkowych uprzedzeń w stosunku do mojej osoby finalnie mnie zaakceptowała. Spędzałem miło czas na serwerze, zazwyczaj po pracy - traktując gre, jak grę. Rozumiem ,że dla wielu osób bardzo ciężko odróżnić te dwa aspekty, no ale cóż.  Wracając, przechodziliśmy sobie kilka map pod rząd - nie było żadnego plucia jadem, żadnych toksycznych zachowań do czasu wejścia na serwer  użytkownika ACforever. Miałem dać sie dla jednej z osób z którą graliśmy w tym czasie, niestety ac wbiegł i go zabił zamiast poczekać aż ja mu sie dam. Podsumowałem to krótko, słowami ALE ŁEB czy ale gościu. Coś w ten deseń. Ten nagle zaczął krzyk, ofensywę w stosunku do większości graczy. Pod wpływem impulsu, mogło polecieć sporo słów obraźliwych w jego kierunku ode mnie i vice versa. Koleś ewidentnie wszedł w te wyzwiska, ja jak głupi dałem sie w to wciągnąć. Już była cisza, graliśmy sobie dalej do momentu kiedy ac wezwał na serwer NiceOne'a. Nagle zaczął sie odzywać, prowokować wręcz mnie słowami /co pdk?/ /powtórz, co ty tam mówiłeś?/. Administrator NiceOne dał mi reprymende, czy go przeprosze. Tłumacząc mu ,że nie mam za co go przepraszać dodałem wiele przecinków w postaci słów wulgarnych, niceone zaczął zachowywać sie jak nadczłowiek. Tłumaczyłem mu nadal używając wulgaryzmów (nie w jego strone) żeby zachowywał sie normalnie, a nie jak jakiś bóg. Kiedy ktoś sie odzywał w tym celu aby mnie obronić, niceone wstrzelił mu bana za mutacje chociaż wczoraj czy przedwczoraj z tą osobą grał i nic mu nie przeszkadzało XD Generalnie posypały sie chyba z trzy, bądź cztery bany. Skarge w głównej mierze kieruje na administratora, który z polecenia swojego kolegi wszedł na serwer i ślepo wierzył w jego słowa, nie pytając się reszty użytkowników o przyczyny tego całego konfliktu. Ten kto mnie zna, wie ,że ze mną można sie dogadać. Według mnie administrator powinien być osobą odpowiedzialną, przede wszystkim obiektywną. Nie powinna to być osoba która kieruje się na osobę /jestem ******* adminem, moja racja i tylko moja, musisz mnie słuchać i w ogóle najlepiej do mnie sie nie odzywaj bo jesteś tylko graczem/. Nie dodam o tym kolesiostwie które sie wydarzyło, bo to ewidentne kolesiostwo. Tak jak wyżej napisałem, administrator powinien być przede wszystkim zrównoważony, opanowany. Mogłeś mnie zmutować chociażby gościu, dlaczego czterech użytkowników poleciało z banami a twój przydupas ac sobie śmiga nadal? Nawet próbowaliście już umyć rączki, twój ziomo pisał abyś mu też wklepał bana i myśleliście ,że na tym sie skończy i odpuszcze sobie tą skarge.  Dziękuje, pozdrawiam, miłęj nocy.                               

pdk

Serwer: dr2
Dowody: Wszystko działo sie w przedziale czasowym 23:45 aż do czasu mojego bana, moge sie mylić o jakieś plus minus 5 minut.

• Lubię to! 1
  • Haha! 1

To teraz tak wbiłem na serwer zabiłem ciebie zacząłeś mnie wyzywać w next rundzie zacząłeś mi najeżdżać na matkę wiec powiedziałem ci ze jesteś dzieciakiem bo robisz najazd na rodziców, wiec napisałem do NiceOne czy wejdzie na serwer bo jest młyn,n1 wbił na serwer zacząłeś mnie dalej wyzywać i do niego zacząłeś się sapać z mojej strony tyle :]

Zapomniałem dodać ze tez mowiłeś ze mozesz mi podac fb i adres ze mnie najeb****

Edytowane przez ACforever

Nie zabiłeś mnie, tylko kogoś komu miałem sie dać.

Najechałem na Ciebie coś w stylu /łeb/, czy coś. Ty mnie zacząłeś cisnąć od małolatów. Jeżeli tutaj jest dostęp do logów to logi to potwierdzą, albo masz schizofrenie wariacie albo po prostu chcesz sie wybielić.

Najazd od matek zaczął sie od Ciebie, jak Ci powiedziałem ,że daj mi facebooka to załatwimy to inczej skoro mnie za takiego małolata uważasz. Twoje słowa w moim kierunku: Wystarczy ,że twoją matke mam w znajomych. Kto to rozpoczął facet? No ty.

1 minutę temu, pdk napisał:

że twoją matke mam w znajomych.

tego nie powiedziałem teraz sobie to uroiłeś 

2 minuty temu, pdk napisał:

Najechałem na Ciebie coś w stylu /łeb/, czy coś.

zacząłeś mnie odrazu wyzywać od co za jeban** łeb ale kur** z ciebie itp nie bd tutaj wymieniał jak mnie wyzywałeś dalej bo szkoda mi czasu pisać :]

• Lubię to! 1

Z dupy sobie tego wszystkiego nie wziąłem, zresztą co miałem powiedzieć to powiedziałem i z góry wiem ,że jestem na pozycji przegranej jeżeli chodzi o walke z wami (przydupasami administracji). Dalej żyj sobie ac w tym swoim matrixie. Jak już jesteś na tyle odważny ,że wchodzisz w dyskusje polegającą na wyzwiskach ze mną dlaczego nie jesteś aż taki odważny aby przyznać sie gdzie leży wina? Przekręć zdanie jeszcze z pięć razy i będzie si kala fo. Ja sie przyznałem, tak - wyzywałem Cie, będąc do tego sprowokowany. Obiecuje Ci to ,że jak tylko dostane unbana na dr to ogarne świadków tamtejszej sytuacji którzy sie wypowiedzą jak to wyglądało, bo ty chyba serio masz problem z pamięcią bądź działałeś pod takim impulsem

Edytowane przez pdk
  • Haha! 1

okej, więc ja coś również od siebie dodam i od razu napiszę że więcej na ten temat nie odpowiem bo wszystko zostanie wyjaśnione w 1 odopwiedzi

równo o godzinie 00:00 napisał do mnie @logo713x13.pngACforeverz wiadomością że na serwerze coś się dzieje, jak to ja reaguje szybko więc wbiłem po sekundzie i faktycznie była lekka zadymka. Dlaczego również zareagowałem tak szybko? AC jest osobą która spędziła wiele godzin na tym serwerze i wielokrotnie była adminem na tym serwerze. Owszem nie uważam że jest święty bo czasami zachowuje się jak kretyn ale zaufanie jakieś jest zbudowane.

1. Gracz o nicku "Klul Macius" nie zachowywał kultury - został zbanowany
  2. Gracz o nicku "kij" rozmawiał przez mikrofon bez mutacji, ostrzegałem na sayu admina ale dalej to robił więc dostał bana
  • 29 minut temu, pdk napisał:

Kiedy ktoś sie odzywał w tym celu aby mnie obronić, niceone wstrzelił mu bana za mutacje chociaż wczoraj czy przedwczoraj z tą osobą grał i nic mu nie przeszkadzało XD

z tego co DOKŁADNIE pamiętam to on nie wnosił nic do tematu związanego ze sprawą tylko sobie mówił, dodatkowo taki FunFact, przedwczoraj nie grałem ani z tym gościem ani z Tobą na serwerze a tak dokładnie to byłem tylko przez chwilę o godzinie 18:45 więc superancka bajka z Twojej strony, fajnie że nie do końca mówisz prawdę ;)

wracając do tematu, po zbanowaniu tych 2 osób wyżej zwróciłem się do Ciebie kulturalnie "czy przeprosisz AC za wyzwiska?" a Ty zamiast normalnie mi odpowiedzieć zacząłeś rzucać ostro bluzgami na prawo i lewo w moją stronę

29 minut temu, pdk napisał:

Tłumacząc mu ,że nie mam za co go przepraszać dodałem wiele przecinków w postaci słów wulgarnych, niceone zaczął zachowywać sie jak nadczłowiek. Tłumaczyłem mu nadal używając wulgaryzmów (nie w jego strone) żeby zachowywał sie normalnie, a nie jak jakiś bóg.

odpowiadając na moje pytanie w Twoją stronę to wszystko co powiedziałeś mówiłeś do mnie więc jak używałeś wulgaryzmów nie kierując ich do mnie?

29 minut temu, pdk napisał:

Nagle zaczął sie odzywać, prowokować wręcz mnie słowami /co pdk?/ /powtórz, co ty tam mówiłeś?/

wchodziłem w tym momencie na serwer, jeżeli osobę masz w znajomych na steamie to widzisz już ją na spect gdy wchodzi do gry - nie słyszałem tych słów, jeżeli tak by było to również bym odniósł się w stronę AC

Podsumowując moją całą rozpiskę: chciałem podejść do sprawy łagodnie jak to zazwyczaj robię po każdym zgłoszeniu do mnie napisanym. Ty zamiast normalnie mi odpowiedzieć zacząłeś zachowywać się niestosowanie przeklinając ostro w moją stronę, ja bym podszedł na spokojnie do tego co się wydarzyło jakiś czas temu gdybyś normalnie mi odpowiedział ale niestety było na odwrót. Napisałeś że zachowuję się jak bóg wnioskując z 1 sytuacji, z 1 pytania? Również napisałeś o tym że z mojej strony panuje kolesiostwo, otóż nie. Na tym serwerze gram od dobrych 6 lat z przerwami, każdy kto kiedyś grał oraz wszyscy aktualni gracze wiedzą doskonale że ja z ludźmi się nie cackam, twierdzisz że nie cackanie się z innymi to nie jest "odpowiednie działanie admina", według mnie nie. Nikt nigdy nie narzekał na to jak wykonuję swoje obowiązki jako admin, banowałem zarówno nowych graczy jak i starych, kolegów, każdego kto nie stosował się do regulaminu. Z mojej strony NIGDY w mojej karierze tutaj nie było i nigdy nie będzie ponieważ to nie jest w moim stylu. 

• Lubię to! 2
  • Haha! 1

Dobra, ja i tak wyjde z tego przegrany bo z tego co wyczytałem mikrofonu nie sprawdzą. Dalej żyjcie sobie w tym jebanym matrixie klepiąc sie po plecach, nie mam więcej nic do dodania - może sie ktoś tym zainteresuje, i w miare obiektywnie postara sie to rozpatrzyć.

dzieki

• Haha! 1
Nie pisz wiadomości, które nic nie wnoszą do skargi.

Przez SK4N3R,

@ UnBan Teamdzięki za rozpiskę, prosiłem się przez cały tydzień

@pdkjako iż dostałeś już bana to dla Ciebie to będzie na tyle ze strony kar za tą sytuację, staraj się unikać konfliktów z graczami bo różnie to potem wychodzi, jeżeli jesteś chętny do pilnowania porządku na serverze to zapraszam do napisania podania :pepeOK:

@logo713x13.pngACforeverwiem, że lubisz się powyzywać i prowokować innych ale nie musisz specjalnie robić innym na złość, prowokacja/obraza/brak kultury - ban 6h (nadam przez amxbansa zaraz)

@ NiceOnestaraj się być obiektywny w każdej sytuacji i nie wierzyć ślepo w zgłoszenia od graczy

Skarga została przyjęta.
  • Lubię to! 2
  • Haha! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności