SK4N3R Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Rodzaj: Modyfikacja istniejącej rzeczy Opis: ustawienie czasu markera (paint) na 5/10/15 minut lub całą rundę (proponowałbym dodać kilka opcji); obecnie najdłuższy czas markera to chyba 30 sekund Dlaczego uważasz, że to dobry pomysł?: możliwość tworzenia nowych zabaw oraz eventów np. krzyżówek Rodzaj: Modyfikacja istniejącej rzeczy Opis: możliwość udziału w zabawach (!zabawa) przez TT i CT. Dlaczego uważasz, że to dobry pomysł?: CT nie miałoby nudnej rundy, a też nie przeszkadzaliby TTkom. (kiedyś był bug, że po zabiciu wszystkich CT runda się kończyła. być może da się to obejść skoro przy włączeniu komendy !setff i zabiciu CTków runda się nie kończy) Rodzaj: Nowa rzecz / Modyfikacja istniejącej rzeczy Opis: dodanie !kd, !vampire i tej trzeciej zabawy co się odbija po strzeleniu w powierzchnię do menu !zabawa Dlaczego uważasz, że to dobry pomysł?: dlaczego nie. samo to, że nie znam nazwy trzeciej zabawy Strzałeczka 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIJO Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 1. "ustawienie czasu markera (paint) na 5/10/15 minut lub całą rundę", jeżeli chodzi o te propozycje czasów na widoczność markera jestem na nie, moim zdaniem 10-15 minut to za długo ale takie 1-4 min było by okej 2. na nie 3. na tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asaso Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 1. 15min to zdecydowanie za długo. Dałbym opcje 15s;30s;1min;2min;5min 2. Tak, ale pewnie byłoby to trudne do ogarnięcia - we'll see 3. Tak, już dawno powinuny być... Edit: Moment moment, a co z zabawami, które kończą się życzeniem? Przecież w większości jednak CT byłoby zabite przed ostatnim żywym. Co jeśli tylko CT przeżyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Godzinę temu, asaso napisał: Edit: Moment moment, a co z zabawami, które kończą się życzeniem? Przecież w większości jednak CT byłoby zabite przed ostatnim żywym. Co jeśli tylko CT przeżyje? Zabawy można zakończyć zdobyciem fajek lub otrzymaniem freedaya. Obecne ustawienie w zabawach (tj ostatnie życzenie więźnia) prowadzi do wybierania zabaw po zabawie (lub zabawy po jednej, normalnie prowadzonej rundzie), co zdecydowanie nie jest założeniem tego trybu ... nie wspominając o CT, które nudzi się podczas większości tych zabaw. Ja natomiast chciałem zapytać, czemu uważacie że 5-15 minutowy marker to za długo? Staram się znaleźć argumenty przeciw i jedyne co wpada mi do głowy to rysowanie nim gdzie popadnie i długo trwający ślad. Wydaję mi się, że jest na to kilka sposobów: - dłuższy czas markera tylko dla adminów - menu markera dla wardena (wybór osoby, która może użyć markera oraz czas trwania markera) - czyszczenie mapy z markerów (o ile da się coś takiego zrobić) A dłuższy czas markera to możliwość zabawy w: - kalambury z szubienicą - mam talent* - tworzenie słów ze słowa - quizz ala familiada gdzie nie zawsze te 5 minut wystarczy. Oczywiście zabaw jest dużo więcej, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Jak zawsze trochę roboty dla Pawła natomiast byłaby możliwość tworzenia nowych, ciekawych eventów bez odgrzewania starych kotletów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haqu Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 1. Moim zdaniem znaczne przedłuzenie czasu markera jest dobrym pomyslem, lecz troche bezużytecznym co za tym idzie nie wiem jakby serwer wytrzymał trollujących ludzi spamującym markerem bez obecnosci admina. 2. Na tak poźniej i tak Ct bije sie z TT albo TT ma życzenie na zabawie i bierze kolejną zabawe (częsta praktyka) 3 Na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inatimer Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 1. Jestem na tak ale jedyna opcja to dodanie dla (wardena,admina) opcji usunięcia całego markeru z mapy. 2. Git pomysł ale tylko na niektórych zabawach np. (cowboy,noscope itp) 3. Zabawy się przyjęły więc tak. Propozycja przyjęta Zmiany niedługo zostaną wprowadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi