Skocz do zawartości

Powrót Global Admina?

Udostępnij

Tomgra

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator Forum

Propozycja to: Przywrócić rangę Global Admin

Treść: Proponuję przywrócić rangę Global Admin. Miałby on uprawnienia admina na wszystkich serwerach i mógł reagować na zgłoszenia. Mógłby nadawać kary pod warunkiem znajomości regulaminu danego serwera (tj. nie nadajemy ctbanów na jb, jeśli nie znamy regulaminu jb, ale możemy np. dać mute'a). Rangę można by otrzymać na 4 sposoby: 

1. Przyjęte podanie na Global Admina (dział Rekrutacja na forum) - osoby wobec których nie ma wątpliwości co do bycia ogarniętymi i godnymi zaufania i które aktywnie grają na więcej niż 1 serwerze AS.
  2. Przyjęte podanie na UBT/Moderatora - UBT i tak ma dostęp do SB i może nadawać kary, ale niestety kary w ten sposób nadane działają z opóźnieniem (przy zmianie mapy). Moderatorzy też mają dostęp do SB + łączą się z następnym sposobem.
  3. Nadanie przez Właściciela Sieci tzw. osobom zaufanym - tj. osobom, które w przeszłości pełniły wysokie stanowiska, a aktualnie wciąż okazjonalnie grają na serwerach (ale już podania na admina nie napiszą) i można im zaufać w kwestii pilnowania regulaminu. Do tej kategorii można również zaliczyć Moderatorów forum.
  4. Opiekunowie Serwerów - również posiadają dostęp do SB, są osobami zaufanymi, więc czemu nie dać im możliwości natychmiastowej reakcji na łamanie regulaminu na innych serwerach?

Oczywiście przy drugim oraz czwartym (i być może również trzecim) sposobie otrzymywałoby się jedynie uprawnienia Global Admina, a niekoniecznie rangę na forum. 

Wiem również, że w przeszłości ranga nie cieszyła się specjalną popularnością, a przede wszystkim rzadko kiedy rzeczywiście osoby z nią reagowały na zgłoszenia, jednakże w mojej propozycji chodzi głównie o to, by godne zaufania osoby mogły pomóc serwerom, na których grają, pod nieobecność admina.

• Lubię to! 4
  • Smutne. 1
  • WTF 1
  • WOW MEGA! 1
  • Kocham to! 1

Myślałem, że zaproponujemy to w węższym gronie, ale jednocześnie cieszę się, że taka propozycja wyszła na forum. 

1,2,3 na tak

Co do czwartego bym się zastanowił, czy opiekun dajmy na to cod moda, powinien mieć admina na jb Bez podania 

Szersze moje zdanie na ten temat już znacie (tzn. Paweł i tomek) więc nie będę się rozpisywał

3 mi troche nie siada, bo przyjdzie jakis chlop co nie bylo go tu troche i sie upomni o to majac kiedys jakas wyzsza range i bedzie lekki zamet a ogol to tak

• WTF 1

W 3. chodzi o osoby wybrane przez właściciela z jego własnej inicjatywy, np. Skaner

Przez Tomgra, , edytowane

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności