Matysiak Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Propozycja to: Zmiana punktu 5.2 w regulaminie Treść: Proponuję zrobić możliwość "Wyjątków" w zasadzie 5.2. Jak wiemy zasada brzmi Spoiler "§5.2 . Jeżeli dowodem jest demo z GOTV, należy podać dokładny czas zdarzenia, to znaczy: rundy zdarzenia, albo przedział czasowy opisanej sytuacj." No i na pierwszy rzut oka, sprawdza się to świetnie, jednakże po dłuższym zastanowieniu, jest to tylko wygodne dla UBT'ków, a czasem nawet i nie. Przykładowa sytuacja, akcja rozgrywa się na serwerze JailBreak. (Gracz X) składa skargę na więcej niż jedną osobę. Te X osób całą mapę utrudniało rozgrywkę, przez co gra była niemożliwa, a sam serwer był wylęgarnią małp. Jeśli na serwerze syf dział się całą mapę, to uważam, że bezsensem jest aby gracz wypisywał rundy, bo nie widzi mi się, aby przeciętny Kowalski zapamiętał wszystkie sytuacje w których gracze łamali regulamin i wypisywał po kolei rundy, w których ktokolwiek złamał regulamin, a tym bardziej nikt nie będzie poświęcał swojego prywatnego czasu, żeby oglądać demko i to wypisywać. Rozumiem też stronę UBT, więc zaproponuję kompromis, który powinien zadowolić każdego. Jak wiemy, skarga skardze nie równa i w równych sytuacjach będzie potrzeba różnych rozwiązań, więc przychodzę z moim pomysłem na ten oto punkt w regulaminie. Propozycja to: Modyfikacja punktu 2.3 w regulaminie skarg. Treść: Zacznijmy od treści punktu : Spoiler §2.3. Skarga może zostać nierozpatrzona, jeśli: nie było możliwości złapania Gracza na serwerze, na którego złożono skargę (nie pojawiał się od czasu popełnienia wykroczenia) Czyli jak mam rozumieć, od kary mogę uciec? Przykładowa sytuacja. Zostaję ukarany ctbanem na 720 minut. Przez 14 dni(Okres przedawnienia skargi) nie wchodzę na serwer, dzięki czemu skarga ulega przedawnieniu a kara już dawno poszła w nie pamięć i liczę, że już nikt o tym nie pamięta? No jak dla mnie punkt jest bez sensu, a jako iż macie na discordzie zakładkę z karami, to mam lepszą propozycję. Kary które nie zostały nadane w ciągu 7 dni po prostu powinny być nadawane zdalnie. Z tego co pamiętam, do nadania takiej skargi potrzebny był SteamID, więc uważam, że wystarczy dodać wymóg podawania SteamID w skardze, chociaż jak asaso mówi "Dzisiaj technologia się rozwinęła", więc liczę, że obejdzie się bez tego. Jeśli jednak nie da rady nadać jej bez SteamID, to będę skłonny dodawać tą jedną linijkę do mojej skargi, w zamian, żeby osoba została ukarana, i żeby sprawiedliwości stało się zadość :>. Jeśli coś pokręciłem, to niech mnie ktoś poprawi, a tak to czekam na odzew 😆 Szczęśliwego nowego roku EDIT: Jak zawsze coś pokręciłem, na szczęście dariun był na posterunku, już wszystko poprawione(Błąd z przykładem w propozycji pierwszej, jak i niepotrzebne wplątanie tutaj ACT) 1 Zmieniam na prośbę. Przez xdar1uNqq, 1 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asaso Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 1. Na Tak, pomimo, że sam dałem dzisiaj notkę o rundy w takiej skardze, to po przemyśleniu zgodzę się z tym. Nie w każdej skardze da się jednoznacznie podać rundy. 2. Na tak, apropos tego SID'u, to wystarczy wpisać w google "sid finder" i wkleić link do steama osoby oskarżonej. Niby jest punkt o przedawnieniu, ale czy ktoś się do niego stosuje? Wątpię! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realfejmior Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 1 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inatimer Opublikowano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 na Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Forum Tomgra Opublikowano 14 Stycznia 2023 Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 W dniu 31.12.2022 o 19:10, Matysiak napisał: Propozycja to: Modyfikacja punktu 2.3 w regulaminie skarg. Treść: Zacznijmy od treści punktu : Ukryj zawartość §2.3. Skarga może zostać nierozpatrzona, jeśli: nie było możliwości złapania Gracza na serwerze, na którego złożono skargę (nie pojawiał się od czasu popełnienia wykroczenia) Czyli jak mam rozumieć, od kary mogę uciec? Przykładowa sytuacja. Zostaję ukarany ctbanem na 720 minut. Przez 14 dni(Okres przedawnienia skargi) nie wchodzę na serwer, dzięki czemu skarga ulega przedawnieniu a kara już dawno poszła w nie pamięć i liczę, że już nikt o tym nie pamięta? No jak dla mnie punkt jest bez sensu, a jako iż macie na discordzie zakładkę z karami, to mam lepszą propozycję. Kary które nie zostały nadane w ciągu 7 dni po prostu powinny być nadawane zdalnie. Z tego co pamiętam, do nadania takiej skargi potrzebny był SteamID, więc uważam, że wystarczy dodać wymóg podawania SteamID w skardze, chociaż jak asaso mówi "Dzisiaj technologia się rozwinęła", więc liczę, że obejdzie się bez tego. Jeśli jednak nie da rady nadać jej bez SteamID, to będę skłonny dodawać tą jedną linijkę do mojej skargi, w zamian, żeby osoba została ukarana, i żeby sprawiedliwości stało się zadość :>. Ja proponowałbym po prostu automatyczne nadawanie kar ze skarg, tj. po rozpatrzeniu skargi, UBT lub Opiekun dodawali by karę do kolejki i kiedy gracz pojawiłby się na serwerze, kara byłaby automatycznie nadawana. Jak kara byłaby dodawana do kolejki? Fajnie gdyby dało się dodać przez specjalną stronę w SB/forum, ale w ostateczności wystarczyłaby komenda na serwerze. Dzięki temu nie byłoby problemów z nadawaniem kar ze skarg. 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator xdar1uNqq Opublikowano 27 Marca 2023 Moderator Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 1. Na nie, rundy>>> 2. Na tak, bo teoretycznie się przedawnia, ale prawda jest inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoProstuKsawery Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 1. Wypowiem się ze strony ,że tak to ujmę od strony kuchni . Osobiście nie jest to dla mnie ważne , i nawet na to nie patrzę jakie rundy były podawane w skardze i tak oglądam całe demko wcinając top chipsy z biedronki. Więc rundy mogłyby być podawane albo i nie . NA NIE 2. Na tak , bardzo dobrze wyjaśnione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7days Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 1. Przyjęte: §5.2. Jeżeli dowodem jest demo z GOTV, należy podać dokładny wynik w rundach, to znaczy: rundy zdarzenia i wynik np. 14:10. > §5.2. Jeżeli dowodem jest demo z GOTV, należy podać przybliżony czas zdarzenia w rundach. 2. Można byłoby zamienić krótkie kary na jakąś dłuższą, bo nadawanie 60m mute przez sb mija się z celem. "Kolejka" by @ Tomgra też bardzo spoko pomysł, @ Pawel daj status jak to wygląda technicznie z edycją SB i ewentualne wdrożenie takiej łatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi