Skocz do zawartości

[Poradnik]Wgranie pluginu + opis.

Udostępnij

Irelia

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Areno!

Dziś przedstawię wam, jak wgrac plugin na serwer i ustawic tak, aby działał!

Co należy najpierw zrobić?

Powinieneś mieć wpierw gotowy serwer + Klienta FTP, by móc połączyć się z owym serwerem - aby wgrać pliki. Tutaj znajdziecie klientów, do wyboru do koloru - KLIKNIJ MNIE

Mam ftp, gotowy serwer + możliwość połączenia się z nim przez ftp, co teraz?

Wchodzimy na stronę amxx.pl, szukamy pluginu, który Ci odpowiada na twój serwer i go ściągamy. Skoro mamy już plugin, to czas na połączenie się z serwerem przez ftp, zazwyczaj dane są podane przez emaila albo w przypadku mojeserwery.pl - na stronie. Wklepujemy dane do ftp i czekamy, aż się połączy.

Połączyło się z serwerem przez ftp i co teraz?

Zapewne miałeś problem, który plik ściągnąć, .amxx czy .sma? Otóż najlepiej jak ściągniesz oba pliki, będzie Ci wtedy wygodnie. Teraz kopiujesz plugin.amxx: "cstrike/addons/amxmodx/plugins", a plugin.sma: "cstrike/addons/amxmodx/scripting". Skopiowałeś? Dobrze, więc jeszcze trzeba je dopisac, wchodzimy: "Cstrike/addons/amxmodx/configs", szukamy "plugins.ini" i przechodzimy do tego pliku. Na końcu dopisujemy nazwę twojego pluginu, czyli w tym przypadku: "plugin.amxx", zapisujemy, włączamy lub restartujemy serwer i cieszymy się pluginem.

Czym różni się amxx od sma?

Zacznijmy najpierw od .sma, który musi najpierw powstac, aby mógł zaistnieć plik amxx(który zwie się pluginem). Plik .sma nie jest pluginem, lecz plikiem tekstowym, który znajduje się kod pluginu, tylko stąd mamy możliwość edytowania go, a później go możemy kompilować na postać amxx - czyli postać, którą czyta serwer. Jak z kompilujemy go na amxx, który jest już pluginem, nie będziemy mogli go odczytać, więc uważajcie na swoje pliki tekstowe.

Gdzie mogę taki plik tekstowy z kompilowac i jakim programem najlepiej odtworzyć ten plik tekstowy?

Tutaj: KLIKNIJ MNIE.

Zakaz kopiowania!, poradnik by BR2/Tomb Raider :*

Edytowane przez Tomb Raider :*

• Pawel zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności