Irelia Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witajcie gracze Areny!Chcę wam przybliżyc komendy związane z cs'em, więc zaczynamy!Gdzie wpisywac komendy?Komendy wpisujecie w konsoli. Jeśli nie wiecie jak uruchomic konsolę, to musicie wejsc do gry i naciśnąc klawisz "~", po tym powinno pojawic się to:Na samym dole wpisujecie komendę i zatwierdzacie ją enterem albo naciskacie Sumbit.Czy wszystkie komendy są legalne?Nie, otóż przykładowo komenda "cl_bob 0" - wyłącza ruszanie się broni w biegu, na ESL jest zakazana. Podałem tylko przykład, bo jest ich wiele więcej.Czy grafika Software jest dozwolona?Nie, jest ona zakazana, a dlaczego? Ponieważ w trybie Software można zobaczyc przez ścianę gracza, tak jak na wallhacku.Jakie komendy możemy znalezc w cs 1.6?1. cl_allowdownload "0/1" - wyłącza lub włącza nam ściąganie z serwera. Polecam ustawic to na 1, gdyż może Cię wywalac z gry za to, że nie masz modeli/dźwięków itp.2. hud_fastswitch "0/1" - wyłącza lub włącza akceptowanie broni po zmianie.3. cl_minmodels "0/1" - wyłącza/włącza standardowe modele. Chodzi tutaj bardziej, że jeśli jesteś w CT, a terrorysta ma model kury, to jeśli masz włączone standardowe modele, to będziesz widział go jako zwykłego terroryste, a nie kurę. Ta komenda jest nie dozwolona.4. cl_showfps "0/1" - wyłącza/włącza wyświetlanie fpsów w lewym górnym rogu ekranu.5. clear - czyści konsolę.6. exit - wychodzi z gry.7. setinfo _pw "hasło" - Jeśli macie zarezerwowany nick, macie admina na nick i hasło, to musicie wpierw wpisac tą komende ze swoim hasłem, aby wejsc na dany serwer.8. connect "wpisujecie tutaj ip danego serwera" - jak sama nazwa wskazuje, że przy tej komendzie możecie połączyc się z serwerem.9. MP3Volume "wartosc" - Ustawia głosnosc mp3. Wartosc 0 wycisza.10. record "nazwa_demka" - Jeśli chcesz nagrac czitera, to możesz dzięki tej komendzie nagrywac go.11. stop - komenda zatrzymuje nagrywanie, zapisując w folderze cstrike/cstrike_polish demko z tą nazwą, którą sobie ustawiliscie.Więcej komend możecie znalezc tutaj: Kliknij mniePoradnik zrobiony jest przeze mnie (czyt. BR2/Tomb Raider ). Zakaz kopiowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joski Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Tez poradnik też jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vic Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Fajny poradniczek, przyda się nowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dank Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Przyda się nowym graczom 1.6 Dobry poradnik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deriv Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Całkiem dobry poradnik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyy Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Postarałeś się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi