Skocz do zawartości

[Poradnik]Ogólnie o komendach w cs 1.6

Udostępnij

Irelia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie gracze Areny!

Chcę wam przybliżyc komendy związane z cs'em, więc zaczynamy!

Gdzie wpisywac komendy?

Komendy wpisujecie w konsoli. Jeśli nie wiecie jak uruchomic konsolę, to musicie wejsc do gry i naciśnąc klawisz "~", po tym powinno pojawic się to:

[Obrazek: konsola.png]
Na samym dole wpisujecie komendę i zatwierdzacie ją enterem albo naciskacie Sumbit.

Czy wszystkie komendy są legalne?

Nie, otóż przykładowo komenda "cl_bob 0" - wyłącza ruszanie się broni w biegu, na ESL jest zakazana. Podałem tylko przykład, bo jest ich wiele więcej.

Czy grafika Software jest dozwolona?

Nie, jest ona zakazana, a dlaczego? Ponieważ w trybie Software można zobaczyc przez ścianę gracza, tak jak na wallhacku.

Jakie komendy możemy znalezc w cs 1.6?

1. cl_allowdownload "0/1" - wyłącza lub włącza nam ściąganie z serwera. Polecam ustawic to na 1, gdyż może Cię wywalac z gry za to, że nie masz modeli/dźwięków itp.
2. hud_fastswitch "0/1" - wyłącza lub włącza akceptowanie broni po zmianie.
3. cl_minmodels "0/1" - wyłącza/włącza standardowe modele. Chodzi tutaj bardziej, że jeśli jesteś w CT, a terrorysta ma model kury, to jeśli masz włączone standardowe modele, to będziesz widział go jako zwykłego terroryste, a nie kurę. Ta komenda jest nie dozwolona.
4. cl_showfps "0/1" - wyłącza/włącza wyświetlanie fpsów w lewym górnym rogu ekranu.
5. clear - czyści konsolę.
6. exit - wychodzi z gry.
7. setinfo _pw "hasło" - Jeśli macie zarezerwowany nick, macie admina na nick i hasło, to musicie wpierw wpisac tą komende ze swoim hasłem, aby wejsc na dany serwer.
8. connect "wpisujecie tutaj ip danego serwera" - jak sama nazwa wskazuje, że przy tej komendzie możecie połączyc się z serwerem.
9. MP3Volume "wartosc" - Ustawia głosnosc mp3. Wartosc 0 wycisza.
10. record "nazwa_demka" - Jeśli chcesz nagrac czitera, to możesz dzięki tej komendzie nagrywac go.
11. stop - komenda zatrzymuje nagrywanie, zapisując w folderze cstrike/cstrike_polish demko z tą nazwą, którą sobie ustawiliscie.

Więcej komend możecie znalezc tutaj: Kliknij mnie

Poradnik zrobiony jest przeze mnie (czyt. BR2/Tomb Raider :*). Zakaz kopiowania!

• Pawel zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności