Administrator Forum Tomgra Opublikowano 10 Listopada 2021 Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Cześć! Przychodzę do was z pluginem mojego autorstwa, dodającym na serwer levele i powiązane z nimi ulepszenia. Jest to dokładne odwzorowanie moich propozycji na, nieistniejący już, serwer OnlyAWP >klik<. Inspirację czerpałem z tego >klik< pluginu, jednak napisałem całość od zera. Dodam jeszcze, że jest to mój pierwszy plugin. Opis pluginu: Spoiler Plugin dodaje na serwer ulepszenia, które kupuje się za punkty umiejętność. Punkty umiejętności otrzymuje się za awansowanie na kolejne poziomy, za każdy awans 3. Kolejne poziomy wbija się przez zdobywanie PD za wykonywanie różnych akcji (lista dostępnych akcji wypisana jest w trzecim punkcie). Dostępne ulepszenia to: Spoiler Zmniejszenie grawitacji Zwiększenie szybkości Zmniejszenie obrażeń od upadku Zwiększenie życia Regeneracja życia Zwiększenie zadawanych obrażeń. Plugin posiada również opcję ustawienia minimalnej liczby graczy wymaganych na serwerze do włączenia zdobywania PD. Do zmiany wartości minimalnej liczby graczy służy cvar lvl_min_players. Domyślna wartość to 4. Komendy: Spoiler Komendy gracza: Główne menu pluginu: !lvl, ! level, !poziom,!toplvl Lista poziomów: !lvls, !levels, !poziomy Komendy admina (wymagają flagi ROOT): Dodawanie PD: !addpd <ilość> Dodawanie punktów umiejętności: !addpoints <ilość> Resetowanie danych gracza: !reset Zdobywanie PD: Spoiler Za zabójstwo Za zabójstwo z noża Za NoScope Za HeadShot Za WallBang Za zabójstwo na Flashu Za zabójstwo przez Smoke'a Za MVP Za wygranie rundy Za podłożenie bomby Za rozbrojenie bomby Za podniesienie zakładnika Za uratowanie zakładnika Za zabicie gracza niosącego zakładnika Lista poziomów: Spoiler Lvl 0 – 0pd Lvl 1 – 1pd Lvl 2 – 750pd Lvl 3 – 2500pd Lvl 4 – 7500pd Lvl 5 – 15000pd Lvl 6 – 30000pd Lvl 7 – 50000pd Lvl 8 – 75000pd Lvl 9 – 105000pd Lvl 10 – 140000pd Lvl 11 – 180000pd Lvl 12 – 225000pd Lvl 13 – 275000pd Lvl 14 – 330000pd Lvl 15 – 390000pd Lvl 16 – 455000pd Lvl 17 – 525000pd Lvl 18 – 600000pd Lvl 19 – 680000pd Lvl 20 – 765000pd Lvl 21 – 855000pd Lvl 22 – 950000pd Lvl 23 – 1050000pd Lvl 24 – 1150000pd ScreenShoty: Spoiler Dziękuje za pomoc @ TomSoneK Główne menu: Menu ulepszeń: Ulepszanie: Menu zdobywania PD: Menu poziomów: TOP10 graczy: Resetowanie danych gracza: HUD (HintText): Otrzymywanie punktów: Level Up: Runda z wyłączonym PD: Prefix na chacie: Instalacja: Spoiler Plik .sp wrzucamy do addons/sourcemod/scripting Plik .smx wrzucamy do addons/sourcemod/plugins Podłączenie do bazy danych: Spoiler W addons/sourcemod/configs/database.cfg dodajemy: "DB_LVL" { "driver" "mysql" "host" "adres bazy" "database" "nazwa bazy" "user" "nazwa użytkownika" "pass" "hasło" "port" "port hosta" } Zapraszam do korzystania z pluginu, w przypadku wystąpienia błędów polecam skontaktować się ze mną przez forum lub steam. Chętnie przeczytam również co mógłbym dodać/poprawić. tomgra.sp tomgra.smx tg_LVL-2.1.zip 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsonek Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Polecam testowałem! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Forum Tomgra Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Aktualizacja - wersja 1.1 Spoiler Dodałem: zdobywanie PD za pierwszą krew, zdobywanie PD za wygranie meczu, informację na chacie o komendzie !lvl tg_LVL.sp tg_LVL.smx Edytowane 11 Listopada 2021 przez Tomgra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Forum Tomgra Opublikowano 13 Listopada 2021 Autor Administrator Forum Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Aktualizacja - wersja 1.2 Spoiler Zmiany: HintText opiera się teraz na timerze globalnym, 3 sekundowym, sm_lvls wyświetla się teraz w oparciu o tablicę lvl_requirements, nie da się już nickiem wybombić bazy. tg_LVL.sp tg_LVL.smx Edytowane 13 Listopada 2021 przez Tomgra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi