Skocz do zawartości

[Przyjęta]Skarga na /rdr/ i admina /Han/

Udostępnij

Armaf

Rekomendowane odpowiedzi

Link do steam oskarżyciela: https://steamcommunity.com/profiles/76561199197564480/

Link do steam oskarżonych:

rdrhttp://steamcommunity.com/profiles/76561198394931253/

Slowmo

Nick oskarżonych:

rdr

Slowmo
Opis sytuacji:

Dzień dobry,

chciałbym zacząć od tego, iż postaram się jak najbardziej streścić, ponieważ domyślam się, że nikt - zarówno ekipa, jak i sama społeczność serwera - nie będą chcieli czytać, aż nadto rozwiniętych wywodów, które dotyczą patologicznego zachowania na serwerze w grze komputerowej, co jednak jest coraz częstszym zjawiskiem, które obserwuje się u osób w wieku nastoletnim, ale nie tylko (w Polsce, aż około 12% społeczeństwa, było ofiarami cyberbullyingu w ostatnim roku, a tendencja jest wzrostowa - https://www.comparitech.com/internet-providers/cyberbullying-statistics/).

Nie roztrząsając jednak samego tła, a przechodząc do meritum. Dołączyłem dzisiaj na serwer JB ArenySkilla, aby ostatniego dnia wolnego od pracy w przyjaznej atmosferze pograć sobie przedpołudniem. Nie czekając jednak długo, usłyszałem oznajmienie gracza rdr(który od dłuższego czasu bywa regularnie mutowany i banowany - https://sourcebans.arenaskilla.pl/index.php?p=banlist&searchText=rdr&Submit=Szukaj), które zmroziło mi krew w żyłach, mianowicie stwierdzenie typu, że /chciałby gazować Żydów/. 

Ponieważ sam w połowie jestem Izraelczykiem (jeżeli któryś członek ekipy serwerowni jest z Poznania i chciałby potwierdzić tę informację, to zapraszam na Jeżyce, gdzie z chęcią pokażę mój paszport), bardzo się zirytowałem i działając w afekcie - zacząłem użytkownika o nicku rdr także wyzywać. Co prawda, przyznaje się, że trochę przesadziłem - słowa, które wypowiedziałem - nie powinny nigdy zostać wypowiedziane z ust dorosłego człowieka, za co przepraszam. Nie zmienia to faktu, że jakiekolwiek przejawy antysemityzmu - powinny być, jak najszybciej ukrócane, tym bardziej, że takie zachowania przejawia gracz rdr, który definitywnie jest osobą młodą, a jego wiek mieści się w widełkach 8-14 lat. Uczenie dzieci, że rasizm jest zły - powinno zostać wdrążane niezwłocznie w jak najmłodszym wieku - https://www.iyi.org/children-and-racism-the-importance-of-age-appropriate-listening-and-support/.

Zbulwersowało mnie jednak to, że pomimo tego, iż to nie ja byłem prowodyrem, to jako jedyny poniosłem karę - mianowicie mute na 10080 minut, tj. tydzień. Rozumiem fakt, że powinienem także ponieść karę moich czynów, ale osoba, która tak naprawdę obrażając mnie, śmiała się ze śmierci moich przodków i wyprowadziła mnie z równowagi - nie została w żaden sposób ukarana, potem jeszcze bezczelnie mnie pytając, /co tam?/. Domagałem się na czacie /u@/ kary dla rdr i podania nicku admina, który jest bardzo przewlekły w swoich działaniach, podczas pełnienia funkcji admina. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Członek ekipy, zastosował najdłuższą możliwą karę w kierunku wyłącznie mojej osoby, która nigdy nie była karana, została zaatakowana i wyprowadzona z równowagi, a szkodnik rdr nie odczuł żadnych konsekwencji swoich czynów - pomimo tego, iż to on zaczął całą aferę i jest regularnie banowany. Kary powinny być stopniowane do tła karanych, dlatego też ja, będąc niekaranym i otrzymując karę w postaci mute'a na tydzień -  uważam, iż rdr, powinien co najmniej otrzymać karę siedmiu dni bezwzględnego bana.

Kończąc - domyślam się, że ani gracz, a tym bardziej admin - nie otrzymają żadnej kary ze względu na powszechne kolesiostwo (samo motto serwerowni, to "coś więcej niż rodzina"), panujące na większości serwerów CS:GO, CS 1.6, etc.

Apeluję jednak o wymierzenie sprawiedliwej kary obu oskarżonym:

rdr- za rasizm i obrażanie, tj. o pkt 7 i 19 "Regulamin Serwerów - ZAKAZY"

Han - za faworyzowanie, brak obiektywności i przewlekłość w wykonywaniu funkcji admina, tj. o pkt 4 "Regulamin Adminów - ZAKAZY" i pkt 5 "Regulamin Adminów - POWINNOŚCI"

Z wyrazami szacunku,

Armaf

Serwer: JB CS:GO

Data i godzina zdarzenia: Dzisiaj, tj. 11.08.2021 r., około godziny 11:15
Dowody: Z tego, co widzę, to /demko/ nie zostało jeszcze udostępnione przez GOTV, jednak data jw.

Screenshoty - https://imgur.com/a/VNCtRBu

• Lubię to! 2
  • Wrr! 1

Witam serdecznie
po 1: jeśli nie wiesz jaki admin ci nadał karę to czemu piszesz na niego skargę i go bezpodstawnie oskarżasz
po 2: nie wypowiedziałem słów (cytuje) ze chciałbym gazować żydów , tylko powiedziałem ze pojdżmy na zabawe palenie żydów w żadnym stopniu to nie było obrazą a to ze ty masz 20 lat i nie umiesz utrzymać emocji to nie mój problem i wypraszam sobie mówienie mi ze jestem rasista
pozdrawiam rdr

po 3: na sam koniec przed mutem dodałes słowa j**** matke boską i jezusa

30407004.229999993_rdr.png

12 minut temu, rdr napisał:

Witam serdecznie
po 1: jeśli nie wiesz jaki admin ci nadał karę to czemu piszesz na niego skargę i go bezpodstawnie zgłaszasz
po 2: nie wypowiedziałem słów (cytuje) ze chciałbym gazować żydów , tylko powiedziałem ze pojdżmy na zabawe palenie żydów w żadnym stopniu to nie było obrazą a to ze ty masz 20 lat i nie umiesz utrzymać emocji to nie mój problem i wypraszam sobie mówienie mi ze jestem rasista
pozdrawiam

Dzień dobry,

Ad. 1 Jeżeli przejrzałbyś screenshoty, które umieściłem w stopce - zauważyłbyś, że jeden z graczy, poinformował mnie, która osoba na serwerze pełniła funkcję admina i podał mi jej nick - potem przejrzałem forum i jak się domyślasz - Han jest nie tylko adminem, ale adminem, który w tamtym momencie nagiął zaufanie ekipy serwerowni, czyniąc to, co zrobił.

Ad. 2 Nie wkładaj do moich ust słów, których nie wypowiedziałem. Widać dokładnie, że przed /cytatem/, użyłem słowa "typu". Nie oszukujmy się jednak, że mówiąc "pójdźmy na zabawę", wyrażałeś swoją chęć, więc i tak ten /cytat/, nie był, aż tak niecelny. I tak, było to rasistowskie stwierdzenie, którym uderzyłeś prosto w moje uczucia - domyślam się, że jeżeli ktoś zamiast Żydów, wstawiłby Chrześcijan i powiedziałby "pójdźmy na zabawę pod nazwą sranie w całun turyński i oglądanie Pana Jezusa, który na krzyżu spuszcza z krzyża", nie miałby takiej karty przetargowej, jak Ty - o czym ja się przekonałem, po prostu odpowiadając Tobie na serwerze. I jeszcze raz, przepraszam Cię za to, jeżeli zostałeś urażony - takie słowa nie powinny paść z moich ust. Zgodzisz się jednak, że jeżeli ktoś z naszej dwójki powinien ponieść konsekwencje, to na pewno powinieneś być to Ty, a nie ja - jako pierwszy użyłeś impertynencji w kierunku moim i moich przodków, ja po prostu zostałem wyprowadzony z równowagi.

Ad. 3 Ponieważ ten punkt dodałeś później, odniosłem się do niego wyżej, tj. w "Ad. 2".

Edytowane przez Armaf

Teraz, Armaf napisał:

Dzień dobry,

Ad. 1 Jeżeli przejrzałbyś screenshoty, które umieściłem w stopce - zauważyłbyś, że jeden z graczy, poinformował mnie, która osoba na serwerze pełniła funkcję admina i podał mi jej nick - potem przejrzałem forum i jak się domyślasz - Han jest nie tylko adminem, ale adminem, który w tamtym momencie nagiął zaufanie ekipy serwerowni, czyniąc to, co zrobił.

Ad. 2 Nie wkładaj do moich ust słów, których nie wypowiedziałem. Widać dokładnie, że przed /cytatem/, użyłem słowa "typu". Nie oszukujmy się jednak, że mówiąc "pójdźmy na zabawę", wyrażałeś swoją chęć, więc i tak ten /cytat/, nie był, aż tak niecelny. I tak, było to rasistowskie stwierdzenie, którym uderzyłeś prosto w moje uczucia - domyślam się, że jeżeli ktoś zamiast Żydów, wstawiłby Chrześcijan i powiedziałby "pójdźmy na zabawę pod nazwą sranie w całun turyński i oglądanie Pana Jezusa, który na krzyżu spuszcza z krzyża", nie miałby takiej karty przetargowej, jak Ty. O czym ja się przekonałem, po prostu odpowiadając Tobie na serwerze. I jeszcze raz, przepraszam Cię za to, jeżeli zostałeś urażony - takie słowa nie powinny paść z moich ust. Zgodzisz się jednak, że jeżeli ktoś z naszej dwójki powinien ponieść konsekwencje, to na pewno powinieneś być to Ty, a nie ja - jako pierwszy użyłeś impertynencji w kierunku moim i moich przodków, ja po prostu zostałem wyprowadzony z równowagi.

Ad. 3 Ponieważ ten punkt dodałeś później, odniosłem się do niego wcześniej wyżej, tj. w "Ad. 2".

Ad. 1 przejrzałęm sobie SB co ty też powinieneś zrobić i widać tam jasno ze muta nadał @ SLOWMO

10 minut temu, rdr napisał:

Ad. 1 przejrzałęm sobie SB co ty też powinieneś zrobić i widać tam jasno ze muta nadał @ SLOWMO

Przepraszam, ale nie widzę. Mógłbyś podać dokładny adres (nieważne, znalazłem już)? Jeżeli jednak na serwerze byli inni admini (prosiłbym o dokładne zweryfikowanie kogoś z ekipy), to modyfikuję skargę i oskarżam także innych członków ekipy o złamanie punktów regulaminu, zawartych w końcowej części "Opisu sytuacji", którzy w tamtym momencie znajdowali się na serwerze i nie ukarali gracza /rdr/.

Edytowane przez Armaf

Cześć, więc
Ad. 1 Jak sam piszesz jesteś również winny, więc również otrzymałeś karę. Po czasie jednak stwierdzam, że trochę przesadziłem - Kara będzie zmniejszona.
Ad. 2 Przyznaje również, że nie słyszałem słów RDRa, bo ledwo co wbiłem i słyszałem tylko Twoje piękne słowa w jego stronę, więc zażalenia możesz składać do w.w Hana. W późniejszym czasie RDR przyznał mi się do tego co powiedział, więc dałem mu dzisiaj karę.

Za przesadzonego mute przepraszam, ale Twoje słowa obraziły moje uczucia religijne, więc trochę przesadziłem.

Z wyrazami szacunku,
SLOWMO

• Haha! 1

3 godziny temu, rdr napisał:

Witam serdecznie

Wracając jeszcze - dlaczego kłamiesz w skardze? Myślisz, że nikt nie sprawdzi dowodów? Przejrzałem /demko/ i powiedziałeś dokładnie "A ja chciałem palić Żydów".

2 godziny temu, SLOWMO napisał:

Cześć, więc
Ad. 1 Jak sam piszesz jesteś również winny, więc również otrzymałeś karę. Po czasie jednak stwierdzam, że trochę przesadziłem - Kara będzie zmniejszona.
Ad. 2 Przyznaje również, że nie słyszałem słów RDRa, bo ledwo co wbiłem i słyszałem tylko Twoje piękne słowa w jego stronę, więc zażalenia możesz składać do w.w Hana. W późniejszym czasie RDR przyznał mi się do tego co powiedział, więc dałem mu dzisiaj karę.

Za przesadzonego mute przepraszam, ale Twoje słowa obraziły moje uczucia religijne, więc trochę przesadziłem.

Z wyrazami szacunku,
SLOWMO

Ad. 1 Oczywiście, że jestem winny, nigdzie tego nie negowałem i dziękuję za chęć rozważenia zmniejszenia długości kary.

Ad. 2 Naprawdę? Rozumiem jeszcze rdr, który mógł próbować oszukiwać społeczność serwera, ale członek ekipy? Nie "ledwo co wbiłeś", ponieważ na serwerze byłeś jeszcze przed moim przyjściem; wymieniłem z Tobą chyba nawet dwa słowa. Oczywiście, że mogłeś przesadzić z karą, ale jeżeli Ty, jako admin, który ma jakiekolwiek narzędzia do "obrony" przesadziłeś, to dlaczego nie działa to w drugą stronę i na słowa rdr, nie mogłem zareagować w afekcie? Rdr obraża mnie i moich przodków -> zostaję wyprowadzony z równowagi -> obrażam go w afekcie -> admin zostaje wyprowadzony z równowagi -> otrzymuję karę, a szkodnik nie -> piszę skargę na forum -> rdr otrzymuje karę, która jest 42 razy krótsza od mojej, pomimo tego, iż jest regularnie banowany i mutowany -> oskarżony admin i gracz, kłamią w ww. skardze, nawet pomimo tego, że są dowody.

Ze względu na prowokacje, rasizm, obrażanie, oszustwa w tym temacie (tj. "Skarga na /rdr/ i admina /Han/"), a także wcześniejsze przewinienia gracza - wnioskuję o karę banicji na okres jednego tygodnia dla gracza rdr.

Ze względu na faworyzowanie, brak obiektywności, oszustwa w tym temacie (tj. "Skarga na /rdr/ i admina /Han/"), a także przewlekłość w wykonywaniu funkcji admina - wnioskuję o karę zgodną z taryfikatorem dla admina SLOWMO.

Odnośnie admina /Han/, pozwolę sobie jeszcze raz modyfikować zarzuty tej skargi i usunąć go, jako jednego z oskarżonych.

Z wyrazami szacunku,

Armaf

• WOW MEGA! 1

admini na serwerze: slowmo, han

mute zostało zmniejszone do 8h po rozmowie ze slowmo
mute dla rdr za prowokacje również został już nadany na 4h

Rozumiem twoje oburzenie, natomiast staramy się na serwerze nie karać za jedną obrazę, która nawet nie była celowana do Ciebie. Wystarczyło na spokojnie wytłumaczyć to adminom, zamiast rzucać wiązanki, która kwalifikowała się na dużo większą karę, co nie zmienia faktu, iż 7 dni dla nowego gracza, to zdecydowanie za dużo.

@ SchMidT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności