Skocz do zawartości

2x szybsze Edity, poprawa FPSów w grze.

Udostępnij

Rastafari

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Ten poradnik jest stworzony dla graczy Fortnite, przedstawię w nim, jak można edytować nawet 2 razy szybciej w Fortnite - Sam używam tych sposobów i fajnie się z nich korzysta. Sam już trochę w tą grę gram, i mam nadzieję, że pomogę niektórym graczom w poprawieniu edytowania ;D

Krok 1: "Potwierdzanie edycji"

• Wejść w Ustawienia gry: 
  • Kliknąć koło zębate *2 opcja od lewej strony*
  • Zejść w kategorię "Budowla", i zastosowanie ustawień, jakie są widoczne na tym SS'ie. - klik

Opcje muszą ustawione indentycznie. "Potwierdzaj edycję przy puszczeniu" umożliwia edytowanie budowli bez potrzeby potwierdzania edycji. - Ważne ustawienie.

"Turbo Budowanie" - Też przydatna opcja. Nie trzeba cały czas klikać pojedyńczo budowli. Opcja ta musi być włączona.

Krok 2: "Quad Bindy"

Quad Bindy pozwalają na szybsze edytowanie. Początkowo będziecie czuli lekki dyskomfort, ale po przyzwyczajeniu się będzie coraz lepiej.

Moje aktualne ustawienia:

klik

Krok 3: "Reset pod Scrollem"

Resetowanie pod scrollem bardzo się przydaje. Dzięki temu można szybciej wykonywać reset budowli, ustawienia odnośnie tego są podanie w punkcie 2, pierwszy załącznik. 

Krok 4: "Edit Mapy"

Edit mapy służą do edytowania budowli, takie mapy pozwalają nam z czasem poprawić swoje edytowanie. Najlepsze mapy są tego gracza: "Raider464", są też różne, ale na tej mapie macie trochę większy wybór edycji.

Krok 5: "Ping i FPSy"

Posiadanie dobrego pingu w grach jak i FPSów w grze. Ping, i FPSy lepiej działają na nasze edytowanie.

Krok 6: "Edytowanie na wyższej osi X,Y"

Osie X,Y jak i DPI myszy są bardzo ważne w edytowaniu budowli, najlepiej dostosować DPI pod siebie.

Przejdę teraz do części poradnika, w której pokażę, jak zwiększyć swoje FPSy w Fortnite.

Sposób 1:

Wejść w ustawienia gry, zjechać scrollem na sam dół i znaleźć opcję "Tryb Renderowania", i wybrać tryb renderowania "Wydajność (Wersja Alfa). 

- klik.

Uwaga: Jeżeli macie w pliku cfg "GameUserSettings" Tryb tylko do odczytu, powinniście to odznaczyć. Jak to zrobić?

1. Wpisujecie w wyszukiwarce windows frazę %localappdata%. Powinien wam się ukazać Folder plików o tej nazwie.

2. Wyszukujecie w tym folderze nazwę gry (FortniteGame)

3. Wchodzicie w te foldery: FortniteGame -> Saved -> Config -> WindowsClient -> GameUserSettings, klikacie na to prawym przyciskiem myszy (PPM), wchodzicie w właściwości i odznaczacie tryb tylko do odczytu. 

Wskazówka: Jeżeli nie podobają wam się dane tekstury, wchodzicie w plik GameUserSettings, z odznaczonym trybem tylko do odczytu, zjeżdzacie na sam dól i powinniście mieć taki tekst:

[D3DRHIPreference]
bUseD3D12InGame=False
bPreferFeatureLevelES31=False <- Interesuje nas ten wiersz. Jeżeli macie tam zaznaczone "True", powinniście wpisać "False". Po wpisaniu tego, powinniście mieć tekstury jak z DirectX 11, a tryb renderowania będzie włączony, po wykonaniu tych czynności resetujecie grę.

Wyjątek: Jeżeli macie 16 GB RAMu lub więcej, będziecie posiadać takie tekstury: klik.

Sposób 2:

Zmieńcie sobie wartości na 360 FPSów, pograjcie trochę na tym, i zauważycie, że będzie różnica. 

Sposób 3:

Ustawienie trybu pełnego ekranu w grze, przez co ta opcja przyspieszy wam grę. 

Sposób 4:

Zmiana rozdzielczości 3D: Spróbujcie ustawić sobie z 100% do np. 69%. Wtedy wielkiej różnicy wam to nie zrobi, a w fpsach tak.

*Ja osobiście gram na 25%, ;D*

To już wszystko w tym poradniku, zawierał on wskazówki odnośnie zmiany wartości FPSów i szybszego edytowania.

• Smutne. 1

Przenoszę do odpowiedniego działu [Poradniki związane z CSGO]

Przez uSzanowankoo,

2 godziny temu, Rastafari napisał:

Ten poradnik jest stworzony dla graczy Fortnite,

i na tym skończyłem poradnik. 

Co oznacza edytowanie w Fortnite 2x? Zero wyjaśnień dla osoby, która by zaczynała grę z danym tytułem. 
Jak mówimy o poradnikach to zazwyczaj są one kierowane do osób nowych, które nie miały kontaktu z grą.

Niestety, ale nie jestem w stanie ocenić poradnika pozytywnie.

• 1 miesiąc temu...
  • RuteK zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności