dunk Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 PORADNIK BUNNY HOP Jak wiecie lub nie w Counter-Strike: Global Offensive jest coś takiego zwane Bunny hop'em, ale większość na początku spyta się co to jest ten BunnyHop już wyjaśniam jest to ciągłe podskakiwanie, ale chwila co? Może czytając to w myślach zadajecie sobie pytanie brzmi to bardzo dziwnie ale już za chwilkę przejdziemy do techniki która ma szerokie zastosowanie. Bunny hop to jest technika i sposób na zwiększenie naszej prędkości właśnie przez podskakiwanie. Jak się do wiedziałem z różnych zródeł to maksymalna prędkość poruszania naszej postaci jest to 250 jednostek z nożem. Dzięki owemu poradnikowi naszą prędkośc mozemy o sporo zwiększyć. Cała technika owego Bunny Hop'a polega na ciągłym podskakiwaniu i robieniu strafe'ów - czyli technika obracania się w powietrzu, gdy już skoczymy kierujemy postać myszką w lewą i prawą strone na zmianę klikając przyciski na klawiaturze AD AD. Brzmi to trochę dziwnie i nie do zrozumienia ale myślę że różne filmiki dotyczące strafe'ów wam pomogą ja sam oglądałem pewien poradnik od Strony Sniper13 na Youtube. Zatem jak już wspomniałem Bunny hop składa się z podskoku + straf'ów, by wam ułatwić trochę naszą technikę polecam kilka przydatnych bind'ów - bind "mwheeelup" "+jump" - skok przy ruchu rolką w górę - bind "mwheeelup" "+jump" - skok przy ruchu rolką w górę Dzięki nim jest o wiele łatwiej synchronizować kolejne podskoki. Więc przejdźmy do rzeczy jak wykonać swojego pierwszego Bunny hop'a? Najpierw zacznijmy od skoku, a następnie jednocześnie trzymamy przycisk na klawiaturze "A" i ruszamy myszką w lewą stronę lub przycisk "D" ruszając przy tym myszką w prawą strone i tak na zmianę cały czas używając spacji lub wspomnianych bindów [rolką myszki] Całą naszą technikę powtarzamy kilka razy i na sam początek zauważymy jak nasza postać zaczyna się rozpędzać. Spokojnie na sam początek nie zaczynajcie się wkurzać, że wam coś nie wychodzi BH'a nie nauczymy się od zaraz tą strategię trzeba powtarzać kilka razy codziennie by złapać rytm poruszania się. Moim zdaniem by polepszyć swoją technikę zachęcam was do próbowania na serwerach społecznościowych w ten sposób możemy bez przeszkód ćwiczyć ✦ PORADNIKI ✦ ✦ Materiał Sniper13 Podstawy Bunny hopa: https://www.youtube.com/watch?v=EdA_7_QhYpo Mam nadzieję, że mój poradnik pomoże wam w utrwalaniu swojego BH'a to tyle ode mnie CZEŚĆ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drix Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 https://www.eurogamer.pl/articles/2016-12-20-cs-go-bunny-hop-czyli-podstawy-skakania XD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SK4N3R Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 A pytałem na steamie czy robiłeś to sam Temat został przeniesiony do kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi