Kajtolomeo Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 kupiłem vipa 2 dni temu i dalej go nie otrzymałem kupiony przez przelew więc raczej już zaksięgowany =( help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Avgariat Opublikowano 14 Lutego 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Czy po płatności użyłeś w naszym sklepie kodu zwrotnego, który powinieneś otrzymać na uprzednio podany adres e-mail? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtolomeo Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 nie dostałem zadnego kodu na maila sprawdziłem spam a vipa dalej brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Avgariat Opublikowano 15 Lutego 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Proszę abyś zastosował się do wzoru tego działu. Wtedy będę mógł sprawdzić dokładnie przebieg płatności. Link do wzoru znajdziesz poniżej. Ponadto wyślij mi w prywatnej wiadomości jaki adres email podałeś przy płatności. Informacje otrzymane: Nick: Kajtolomeo Usługa: vip Data nabycia: 14.02.2019- czwartek Serwer: JB Opis problemu: no nie ma vipa i nie ma żadnego kodu na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Avgariat Opublikowano 22 Lutego 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor poprawnie otrzymał usługę. Sprawa została wyjaśniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi