Skocz do zawartości

[Przyjęta]Skarga na Administratora serwera - Gacek_Wacek

Udostępnij

Mudi

Rekomendowane odpowiedzi

Link do steam: https://steamcommunity.com/id/Mudiii/

Link do steam oskarżonego: https://steamcommunity.com/profiles/76561198346145443/

Nick oskarżonego: Gacek_Wacek
Opis sytuacji: Około godziny 13:30 wszedłem na serwer arenki 1v1(była mapa am_banana_20, więc bardzo mała mapa) i zacząłem grać. Normalnie wychodziłem z respa wcelowywałem się i zabijałem, po 1 minucie usłyszałem jak jacyś gracze krzyczeli, dmuchali itp. przez mikrofon, a  administracja nie reagowała, więc w obliczu tego, że nie wiedziałem kto krzyczy(zbugowało mi się menu w prawym dolnym), wpisałem komende voice_enable 0. Po 5 minutach dostałem bana na 5 min, pomyślałem, że poczekam i to wyjaśnie z adminem zamiast pisać tutaj. Admin powiedział mi, że według niego kampienie to jest stanie po lewej ścianie przy drzewku i strzelanie, na co odpowiedziałem mu, że w moim odczuciu kampienie to stanie w miejscu na respie nie robienie nic i czekanie. Gacek w obliczu braku argumentów z jego strony zapytał mnie, czy ma mnie znowu wywalić, na co odpowiedziałem, że chciałem to wyjaśnić szybko na serwerze nie poświęcając czasu nikogo innego, ale się nie da i wyszedłem z serwera. Od siebie moge dodać tylko tyle, że nie bolała mnie długość kary, ale wypieranie się przez Admina popełnienia błedu i cwaniakowanie, że może mnie jeszcze raz zbanować. Liczę na to, że nie będzie jak to powiedział pan Gacek, że nic mu nie zrobią.
Serwer: ARENA  1vs1
Dowody: Demko z mapy am_banana_20 z godziny około 13:30

Po pierwsze drogi graczu nie koloryzuj całej sytuacji :)

Prawda dalem Ci bana , gracz o którym wspomniales , co "dmuchał w mikrofon" i jeszcze dodales ,że administracja nie reaguje , to powiedz mi dlaczego gracz po może 15 sekundach dostał muta na czas 30 min. Powód: nadużywanie . Za pierwszym razem dalem Ci ostrzeżenie , że nie siedzimy na respie i nie kampimy , okey odpowiedziales , ze cos robiles , potem za którymś razem dostałem bana , ale za to że praktycznie siedziales na respie , zrobiles może dwa kroki w przód ,lub jeden i nie drogi kolego nie bylo to drewno bo za to bym Ci bana na pewno nie dal. Po 5 minutach wchodzisz na serwer i się pytasz za co bana dostajesz , drugi admin Gofer odpowiedział Ci za co dostales bana , bo obaj się tobie przyglądalismy czy kampisz. Ja akurat miałem ważny telefon wiec nie odzywalem się , potem zapytalem sie o co chodzi , bo widziałem ze rozmawia gracz Mudi z Adminem , to zapytal się za co bana dostał , ja mu odrzeklem że przecież dostales powód kamienia na respie. To gracz zaczął się wypierać , że to nie było kampienie , a jakby inny admin się tobie akurat przyglądał to też byś zapewne dostał bana za kampienie .Ja na pewno Ci nie powiedzialem , że dostaniesz kolejnego bana , bo powiedz mi za co? Bez podstawnych banów się nie daje .Kończąc już chcę dodać , że admin Gofer jest świadkiem całego zajścia , poza tym macie demka z mapek wiec macie dowód , że skarga jest napisana tak naprawdę bez podstawnie :)

Gracz, który robił zamęt na serwerze robił, to dłuższy czas, a admin NIE ZWRÓCIŁ UWAGI mu. Nie wiem dlaczego, ale wy macie jakieś przekonanie, że trzeba od razu reagować na zasadzie bana/mute/kicka(choć i to wam zajmuje min, 30s, jakby napisanie w konsoli sm_mute nick długosc powod, było skoplikowane), a nie zwrócenia uwagi komuś. Widząc, że admin po chwili nie zwraca uwagi zmutowałem cały serwer. Pierwsza rzecz jaka jest kłamstwem to jest to, że odpowiedziałem, nie zrobiłem tego bo miałem Ciebie zmutowanego. Kolejna rzecz jest taka, że mapa am_banana jest bardzo małą mapą i 2/3 kroki w lewo to już jest wystarczająco, ponieważ znajduję się wtedy przy ścianie przy drzewie. Ostatecznie proszę jakiegoś bardziej kompetentnego admina, aby sprawdził demo i odniósł się do zaistniałej sytuacji, ponieważ Gacek_Wacek się wypiera swoich przewinień. Pozdrawiam i prosiłbym o przedstawienie adminowi Gacek_Wacek co znaczą proste pojęcia takie jak kampienie. Wszystko jest na demku, do którego macie dostęp.

Edytowane przez Mudi

Po pierwsze nie rób spamu ,bo juz się wypowiedziales  , po drugie jak mogłem nie reagować powiedz mi , jak koleś po 15 sekundach dostał muta na 30 minut , po co piszesz jakieś bzdury , ze administracja nie reaguje , zajęło to 15 sek. Ze wzgledu na to , ze ten gracz miał chiński/koreański nick ( nie znam się na tych językach wiec nie ocenie jaki to byl język) i trzeba było wpisać w konsole komendę "status" , żeby widzieć wszystkich graczy na serwerze , czasami buguje się kopiowanie ( nie wiem czy każdy admin tak ma ) ale wyświetla mi się nick poprzedniego zmutowanego bądź zbanowanego gracza i trzeba od nowa kopiować , wiec twoje zarzuty wobec administracji , ze nie reaguje są bez podstawne i są po prostu kłamstwem . mapa am_banana wcale nie jest taką małą mapa , bardziej należy ona do średnich map ( male mapy to np. dd2short , pałace na Mirage) i dzisiaj będąc na serwerze sprawdzilem ile kroków jest do dojscia do twojej pozycji kampienia i byly to dokładnie 2 kroki , popatrz tez że resp to nie jest tylko miejsce w którym się respisz tylko jest to niewielki obszar , to tak jakbys powiedział  , że box na mapie de_dust2 na Ct na który da się wejść to nie jest resp( dla jasności to tylko prównanie) Jakoś tez nie widziałem żebyś stał przy drewnie tylko stales przy ścianie do drewna miales jakieś 2-3 kroki , wszyscy gracze normalnie grali i nie było problemu , jedynie z toba był , przyglądalismy się tobie 3 rundy razem z drugim adminem i stwierdzilismy , że damy damy Ci bana na tylko 5 min , wszedles chciales to wyjaśnić , my ci wyjasniamy , a ty mówisz że pójdziesz na skargę ( czyli tak naprawdę zastraszasz administracje ) , jesteś jedną z niewielu osób co po banie ma jakies wąty , większość rozumie swoje błędy i ich potem nie popełnia. Chociaz muszę ci przyznać , że jesteś kulturalny , i nie jechales po nas jak nie powiem po czym. bo większość co się rzucała i wyzywala administracje po banie dostawała muty na długo jak i bany. Tez nie wiem po co w ogóle skarga z twojej strony skoro ci w wszystko wyjasniamy a ty i tak idziesz na swoje i musisz złożyć skargę , takie trochę zachowanie gracza jakby wszystko było ci wolno i nic nie można było zrobić , a niestety na serwerze nie ma faworyzacji. Jestem przekonany , że wchodząc na serwer nie przeczytales regulaminu , a jest to zalecane , żebyś wiedział co możesz a czego nie możesz robić i zapewne nie wiedziales , ze nie można kampic na arenie 1vs1. Niech góra to rozpatrzy i nie rób nie potrzebnego spamu , bo każdy zna twoje zdanie juz tak jak i moje 

Drogi graczu, bardzo mocno kokoryzujesz sytuację na naszą niekorzyść, dostałeś bana z powodem dlaczego go dostałeś i dowodem było to ze sam się do tego przyznałes, druga sprawa czyli "chłop który dmuchał w mikrofon" daliśmy mu muta w mniej niz 10 sekund a ty jeszcze narzekasz, zarastanow się nad swoim zachowaniem bo robisz wokół siebie historię wyciągniętą z palca, mamy potwierdzenie wielu graczy którzy tam byli ze zajęliśmy się sprawą dość szybko a ty zostałeś zbanowany słusznie ze względu na zgłoszenia również od innych że kampisz.

• Lubię to! 1
8. Zakaz wypowiadania się w skargach na forum, jeśli nie ma się nic ważnego do przekazania w sprawie - rozumie się przez to zakaz potwierdzania skarg przez osoby trzecie, lub pisania czegoś, co jest zapisane na demku 8.1. Osoba trzecia może wypowiadać się w skardze, jeżeli ma dowody inne, niż te wskazane przez powoda.// generalnie powtarzasz to, co jest już napisane w skardze

Przez SK4N3R,

am_banana:

Gdzieś od początku mapy gracz rozmawiał czasami z przestreami które nie wydawały się specjalne, później można już było poznać że robił to specjalnie. Dostał mute (Admimi dobrze postąpili)

Około 9 minuty demka gracz @Mudi dostał bana za "kampienie"

@ MroxerNie wiem co Ty i admini uważacie za kampienie dlatego wolę się tutaj Ciebie zapytać 

Mudi pickował w ten sposób, tak zwane "a,d" Co jak dla mnie kampieniem nie jest.

1114186592_doskargi.thumb.jpg.15f678610312d834b1ff737eedaa2aae.jpg 

am_nuke_64:

Trwa rozmowa pomiędzy Mudim i adminem  @ pan_goferek, do rozmowy włącza się Gacek i odrazu mówi

Gacek 7:30 - "A chcesz wylecieć"?     

Mudi powiedział że pójdzie z tym na forum i to na tyle ze strony Mudiego. 

Admini dalej zaczęli gadać

Gacek 8:40 - "Na forum Cię jeszcze wyśmieją za takie coś"

Gofer 8:41 - "Oczywiście że go wyśmieją nawet tematu mu nie przyjmą" 

Jak dla mnie słabe zachowanie ze strony adminów 

Werdykt skargi zostawiam dla @ Mroxer

• Lubię to! 1

Z góry przepraszam, że tak późno rozpatruję tę skargę, gdyż moja nieobecność trochę się przedłużyła.

Pozwoliłem sobie obejrzeć całe demo z mapy am_banana i muszę przyznać, że nie jestem zadowolony z postawy adminów @ Gacek_Wacekoraz @ pan_goferek.
Na początku mapy admin @ Gacek_Wacekslapuje gracza, przez co ten wypada po za mapę i umiera. Jak wiadomo nie do tego służą slapy, dlatego adminowi zostaną zabrane uprawnienia do tej komendy.
Druga sprawa, admin @ Gacek_Waceknadaje graczowi bana na 30 min z powodem "obraza, nadużywanie", co jest niezgodnie z taryfikatorem banów. Gracz powinien otrzymać muta/gaga, nie bana.
Teraz temat kampienia. Wiem, że czasami mapy są tak małe, że ciężko jest określić czy gracz kampi na respie. W tym przypadku gracz @Mudiznajdował się w miejscu widocznym dla jego przeciwnika, który stał za samochodem. Gracze normalnie się strzelali, więc nie ma tu mowy o kampieniu na respie. Nie było by żadnego problemu, ponieważ nie zawsze da się jednoznacznie określić, czy gracz kampi na respie. Nie podoba mi się jednak to, że gdy gracz odczekał karę 5 minut i wszedł na serwer, aby wyjaśnić sytuację wy jako admini nawet nie podjeliście próby wyjaśnienia tej sytuacji z graczem. Nie wysłuchaliście jego zdania oraz wyśmialiście go po tym jak powiedział, że napisze skargę. To nie jest zachowanie godne adminów, przebywając na serwerze macie obowiązek zachowywać się kulturalnie i z szacunkiem do wszystkich osób na serwerze.

Administratorzy @ Gacek_Wacekoraz @ pan_goferekdostają ostrzeżenie. Mam nadzieję, że admini wyciągną wnioski z tej skargi oraz że taka sytuacja już więcej się nie powtórzy.
W imieniu administracji chciałbym przeprosić @Mudiza to w jaki sposób został potraktowany oraz z mojej strony za tak długi czas rozpatrywania skargi.

Skarga została przyjęta.
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności