Kellow Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) Siemano, to mój pierwszy poradnik! Dziś pokażę jak zrobić ładną, prostą i schludną sygnature na nasze forum! (Jest to poradnik do photoshopa, jeśli się spodoba to zrobię kolejny ale do gimpa.)1. Otwórz program! W moim przypadku znajduje się on na pasku zadań! 2. Utwórz nowy plik o wymiarach mniejszych od 1000x400 pixeli (Ja osobiście preferuje 800x200 w rozdzielczości 72) i nazwij go "Sygnatura" lub jakkolwiek chcesz! 3. Odblokuj warstwe tła Zmień jej kolor klikająć podwójnie na warstwe na czarny.4. Weź narzędzie Pióro z przybornika po lewej stronie (Skrót klawiszowy "P"), utwórz nową warstwe (Shift + N) i pobaw się tworząc tzw. shape! Na końcu połącz swój koniec kształtu z początkową kropką. W moim przypadku wygląda to tak:Kliknij prawym przyciskiem myszy na linie i wybierz utwórz zaznaczenie o promieniu wtapiania 0. 5. Weź narzędzie Wiadra z farbą i ustaw dowolny kolor! W moim przypadku : 6. Pokoloruj shape klikając wiaderkiem z farbą w pole zaznaczenia. Następnie usuń zaznaczenie (Skrót: Ctrl+D)7. Powiel warstwe shape (kliknij prawym przyciskiem myszy na warstwe z shape i naciśnij powiel warstwe, lub wciśnij ctr+ J)8. Kliknij podwójnie na powieloną warstwę i nałóż kolor ciemniejszy od wybranego (wcześniej wybrany kolor zapisze się w pamięci PS) Umieść powieloną warstwę pod wcześniejszą (Po prostu przeciągnij ją pod) i naciśnij ctrl+T. Następnie powiększ, zmniejsz, wydłóż etc. aby lekko wystawała poza shape. <----- Mniej więcej tak. Teraz powtórz tą czynność jeszcze raz z innym kolorem!Efekt porządany. Kliknij na warstwę początkową, trzymając shift kliknij w dwie pozostałe, naciśnij prawy przycisk myszy i scal warstwy. Nasza grafika nie wygląda ładnie, ma strasznie ostre zakończenia więc w takim przypadku weź narzędzie rozmycia i trzymając cały czas naciśnięty lewy przycisk myszy rozmaż krawędzie shape. < Teraz to wygląda mniej więcej tak. Teraz powiel warstwę shape wciskając ctrl+J i odbij ją w poziomie i pionie! Umieść powieloną grafikę w przeciwległym rogu grafiki.9. Zajmijmy się teraz tłem! Wybierz swoj ulubiony obrazek, może to być mapa z csfo, zdjęcie natury etc. (W moim przypadku jest to mapa de_mirage)10. Umieść ją pod warstwą tła i zmniejsz wypełnienie twojej warstwy tła! Powinno to wyglądać mniej więcej tak:11. Zajmijy się teraz NICKIEM. (Wybierz narzędzie tekstu skrót: T) Naciśnij mniej więcej na środku twojej grafiki i wpisz swój nick (Czcionka Lemon Milk Bold DL: Link do czcionki) Naciśnij ctrl+T i umieść na środku (Środek pokazują te dwie przecinające się linie) Obróbmy go teraz aby nie był zwykłym napisem! Naciśnij dwukrotnie na warstwę z tekstem i wybierz opcje faza i płaskorzeźba (Pozwala ona osiągnąć efekt wypaczenia tekstu)Mniej więcej tak Następnie wybierz pole Nałożenie gradientu i ustaw swój własny gradient pasujący do reszty! W moim przypadku tak Następnie wybierz pole Cień i ustaw cień tekstu! <-----12. teraz zrasteryzuj wasrtwe tekstu: Kliknij prawym przyciskiem myszy na warstwe tekstu: Następnie wciśnij ctrl+T i prwym przyciskiem myszy kliknij w pole zaznaczenia: Wybierz opcje wypaczenie i pobaw się tekstem Teraz wciśnij ctrl+ J na warstwie tekstu i przesuń kopie pod główną warstwe tekstu. Wybierz opcje filtr i rozmycie gausowskie: I ustaw je pod siebie, u mnie tak: Już prawie gotowe! teraz kliknij w puste miejsce pod wszystkimi warstwami kliknij prawym przyciskiem myszy na dowolną warstwe i wybierz scal widoczne: a następnie wciśnij SHIFT+CTRL+A: I pobaw się filtrami! U mnie tak: Teraz zapisz twoją grafike! (SHIFT+CTRL+S) Wybierz opcje .PNG i ciesz się! Dzięki za uwage, mam nadzieje, że komuś się przydało. Przyznam szczerze, że praca nie jest wybitna XD. Oczywiście niekiedy wychodzi lepiej niekiedy gorzej, Do zobaczenia! Edytowane 13 Lutego 2020 przez Kellow 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demov Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 jest git 😜 +rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teygo Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) ładnie to wszystko ogarnałeś mi się podoba i powodzenia w następnych poradnikach Edytowane 13 Lutego 2020 przez Mat3usz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastafari Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) Bardzo fajny poradnik. Akurat ja nie mam Photoshopa, ale mam gimpa więc milo by było, abyś zrobił poradnik o gimpie. Edytowane 13 Lutego 2020 przez dMIND3viL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demov Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Mi wyszła oto taka praca: Spoiler Nie jest ona super, wygladala by lepiej gdybym tym piorem troche dluzej sie pobawil 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuteK Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Dobry poradnik 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mNk Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Fajny poradnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi