antek090 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Nick: I THINK I AM GOOD Usługa: Svip Data nabycia: 30minut temu Serwer: HNS#2 Sposób płatności: DotPay Rodzaj sklepu: Sklep Online Opis problemu: Kupiłem Svipa na zawsze za 50zł przelewem przelew został zaksięgowany a usługi nie mam proszę o naprawienie tego błędu Z góry Dziękuję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Avgariat Opublikowano 15 Lipca 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Według naszych danych usługa działa poprawnie. Czy problem nadal występuje? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastafari Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Ja też wcześniej miałem taki problem, Płatność zaksięgowana , Pisać do właścicieli musiałem Odnośnie svipa I bo dostawałem kodu zwrotnego .. Więc wysłałem dowody i dostałem kupon na tą usługę...... Ale na jb nie HNS. Edytowane 15 Lipca 2019 przez K4PI_ 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Avgariat Opublikowano 19 Lipca 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Zakładam, że brak zainteresowania oznacza brak problemu. ;> Sprawa została wyjaśniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi