inatimer Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Rodzaj: Capture the flag, czyli nowa zabawa zrobiona specjalnie pod eventy. Opis: Zabawa ma polegac na podzieleniu polowych tt (minimum 15) na dwie druzyny, (czerwony),(niebieski) i teleportowanie jeden i drugiej druzynyna konce mapy. Glownym zadaniem ttkow jest sprobowac zabrac ,,sztandar,, dla przeciwnej druzyny i przeniesienie na swoj punkt, gra do 3 punktow (opcjonalnie) Na poczatku rundy mozesz wybrac bron i po 10 sekundach zaczyna sie potyczka, jezeli zostaniesz zabity, dostajesz respa po 10 sekundach (tez mozna ustalic czas), jezeli osoba ktora niosla sztandar zostala zabita upuszcza sztandar i osoba z jego druzyny musi podniesc go z ziemi i zaniesc do swojego punktu. Osoba ktora niesie sztandar i go upusci jego sojusznik moze podniesc sztandar i dalej probowac doniesc go do siebie na punkt. Dlaczego uważasz, że to dobry pomysł?: zabawa pod eventy a akutalnie takiej nie ma, mozna tez dodac ja jako normalna zabawe ale raczej nie odda bo za bardzo zlozona Jak rasta stwierdzi ze chce to moge wytlumaczyc bardziej dzialanie zabawy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F0rsen Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Jestem Neutralny. Z 1 strony sam pomysł na zabawę bardzo dobry teorytycznie. Z 2 strony jak by było z 20 osób no to 10 tu i 10 tam więc strzelanie by się nie miało sensu bo każdy by się momentalnie respił i brał P90, albo kampił się ze snajpą, chyba że faktycznie respy np co 20-30sek. Również trzebaby było jakoś wymyśleć żeby ta zabawa nie trwała połowy czasu mapy. Proponowałbym same kosy z setFF z 15sek respem i tyle i nie bawić się z broniami, bo to trochę jak Syzyfowa Praca. Pomijając kwestię AWP na hita zabija tylko w głowę i BRZUCH, na strzał w klate się nie pada. (Potwierdzone info dziś to na serwie testowałem) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inatimer Opublikowano 22 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 6 minut temu, F0rsen napisał: Jestem Neutralny. Z 1 strony sam pomysł na zabawę bardzo dobry teorytycznie. Z 2 strony jak by było z 20 osób no to 10 tu i 10 tam więc strzelanie by się nie miało sensu bo każdy by się momentalnie respił i brał P90, albo kampił się ze snajpą, chyba że faktycznie respy np co 20-30sek. Również trzebaby było jakoś wymyśleć żeby ta zabawa nie trwała połowy czasu mapy. Proponowałbym same kosy z setFF z 15sek respem i tyle i nie bawić się z broniami, bo to trochę jak Syzyfowa Praca. Pomijając kwestię AWP na hita zabija tylko w głowę i BRZUCH, na strzał w klate się nie pada. (Potwierdzone info dziś to na serwie testowałem) Dodam tylko ze respia sie ludzie co 10 sekund i oczywiscie zakaz kampienia jak na kazdej zabawie, samo kampienie nie da ci wygranej bo koniec z koncow i tak musisz zabrac sztandar, rowiez mozna dodac same bronie typu M4A1-S,M4A4,AK-47 oraz AWP, same kosy nie oddadza bo nie ma to sensu, zabawa ma polegac wlasnie na zabijaniu sie a nie bieganie z kosa i proba zabicia enemy, dajac same kosy jak rozwiazesz problem z zlapaniem kogos kto ma svipa i robi strefy do przodu zeby jak najszybciej dostac sie do swojego punktu ze sztandarem ? Nie mowiac o tym ze gracze bez svipa nie maja szans na zrobienie czegokolwiek na tej zabawie, a z bronia juz wyglada to inaczej. Tak jak napisalem mozna pozmieniac wartosci respow, jakie bronie, jakie mapy itd, a dmg z awp zabija na hita w cialo bo bije ponad 900 dmg w kazda czesci ciala, jezeli sie mysle to jest to do zmienienia 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIJO Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Na tak im wiecej zabaw tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastafari Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 13 godzin temu, inatimer napisał: zabawa pod eventy a akutalnie takiej nie ma Z aktualnym community jest ciężko cokolwiek zorganizować. Sam posiadałem również z @ naiz wiele propozycji na eventy, przykładowo: Among us, TTT, Mafia (pomysł @ maciekhwl ) i dostaję wiele propozycji od naszej społeczności, ale nie jest to do zrealizowania, patrząc na naszą społeczność, która jest specyficzna do takich zabaw, ponieważ często będą oszukiwać, żeby zgarnąć fajki, niż mieć z tego fun. Kolejna sprawa, ustawianie respów. Każda mapa jest inna, nie da rady zrobić automatycznego spawna na mapie przykładowo „obama”, ponieważ plugin nie zrobi tego za Ciebie, a robienie tego na każdej mapie oznacza za dużo zachodu, za mało korzyści. 13 godzin temu, inatimer napisał: raczej nie odda bo za bardzo zlozona Jw, kwestia społeczności, którą aktualnie trzeba budować również nową. 13 godzin temu, F0rsen napisał: ięc strzelanie by się nie miało sensu bo każdy by się momentalnie respił i brał P90 Od tego jest ograniczenie na respienie, można dodać maksymalne użycie jednej broni typu P90 do końca zabawy. Raz użyłeś, możesz potem inną broń. Ograniczenie broni, które są P2W przy przywilejach można zmajstrować do 3 P90 na drużynę 10-osobową. 13 godzin temu, F0rsen napisał: chyba że faktycznie respy np co 20-30sek. 10 sekund jest optymalnym czasem na zrespienie. Chcesz, żeby runda trwała x czasu? Reasumując, propozycja jest dobra, ale za dużo pracy jest z tym. Ja mogę ogarnąć respy itp, lecz najważniejszą kwestią jest to, czy większość graczy (90% powyżej) będzie to chciało. Nie będę dodawać czegoś, co było robione trochę czasu, a używane jest przeważnie rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naiz Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Pomysł jak najbardziej ciekawy, natomiast z capture the flag trzeba by zrobić osobny serwer, aniżeli dodawać go w formie zabawy na jaila. 1 Osobny serwer też byłby spoko opcją, lecz myślę, że najlepiej rozwinąć serwer takimi propozycjami, niż robić inny serwer poświęcony temu. Przykład jest z restauracją i odmianami jedzenia, można dodać różne odmiany fast fooda w jednej restauracji, co się bardziej zwróci, niż płacić za kolejne restauracje z osobnymi fast foodami, co po prostu na większą metę nie wypali. Przez Rastafari, 23 Lipca 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inatimer Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 52 minuty temu, Rastafari napisał: Z aktualnym community jest ciężko cokolwiek zorganizować. Sam posiadałem również z @ naiz wiele propozycji na eventy, przykładowo: Among us, TTT, Mafia (pomysł @ maciekhwl ) i dostaję wiele propozycji od naszej społeczności, ale nie jest to do zrealizowania, patrząc na naszą społeczność, która jest specyficzna do takich zabaw, ponieważ często będą oszukiwać, żeby zgarnąć fajki, niż mieć z tego fun. to jest inny rodzaj zabawy, nie angazujesz az tak ludzi, kwestia mafii juz rozpisalem ci dlaczego sie nie uda tego zrobic i tak samo inne zabawy typu amongus etc, samo to ze poprzez info na ts mozesz zepsuc caly zamysl zabawy, a tutaj nie masz takiej sytuacji. Zamysl tej zabawy w mojej glowie jest specjalnie tylko pod eventy czyli nie co tydzien a rzadziej, jezeli chodzi o respy itd to nie musisz tego stawiac na wszystkich mapach, tylko po prostu na mapach ktore beda dobre do tego a pozniej na evencie mozesz po prostu ustawiac mapy pod ta zabawe. Kwestia tego ze to jest zabawa pod nowy serwer to mozliwe ze tak, tylko jestem raczej przekonany ze taki serwer padl by dosc szybko bo ludziom by sie znudzilo. Na temat broni to napisalem ze mozna dac najpopularniejsze bronie, a to ze zajmie to duzo czasu robienie tego to raczej oczywiste, koniec z koncow jak chcesz cos nowego to nie dziala tak ze w jedna godzine cos wprowadzisz albo wyslesz cos dla pawla a on zrobi cala robote, jak juz cos chcesz dobrego to spedz na tym troche czasu, i lepiej miec cos takiego na serwerze i ewentualnie zrobic sobie event specjalnie pod to niz poraz kolejny zrobic event np. ,,mistrz zabaw,, albo ,,aktwyny jb,, czyli tak zwany odgrzewany kotlet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastafari Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Co do propozycji, wezmę pod uwagę, zapisując je sobie i przegadam to z Pawłem. Aktualnie priorytetem jest naprawa błędów, które występują. Propozycja przyjęta Zmiany niedługo zostaną wprowadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi