Skocz do zawartości

Propozycja zmiany - Ostrzeżenia

Udostępnij

Shoppen

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja to: Zmiana działania Ostrzeżeń

Treść: Hej, proponuję Zmianę działania systemu ostrzeżeń, jak wszyscy wiemy do tej pory jedyną formą ostrzeżenia jest ostrzeżenie słowne nadawane przez admina, wiąże się to z wieloma bezsensownymi skargami na administrację składanych przez ludzi którzy nie dostali ostrzeżenia, bądź nie zrozumieli za co je dostali. Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem było by:

• Dodanie komendy !warn {Nick} {Powód ostrzeżenia} dla administracji
  • Dodanie komendy !warns pozwalającej sprawdzić ostatnie ostrzeżenia dla wszystkich graczy.
  • Dodanie limitu ostrzeżeń przed automatycznym Silencem (2-3) 
  • Dodanie automatycznego usuwania ostrzeżeń po upływie określonego czasu (6-12h)
  • Dodanie zasady działania ostrzeżeń do regulaminu
  • Dodanie czasu automatycznego Silenca do taryfikatora kar

Za co można dostać ostrzeżenie:

• Omijanie cenzury na czacie
  • Prowokacja
  • Wyzwiska
  • Nadużywanie mikrofonu

Podsumowanie: System ostrzeżeń opisany powyżej pomógłby administracji w unikaniu oskarżeń dotyczących faworyzacji graczy, oraz uwolniłby serwer od często niepotrzebnych mutów / gagów.

Oczywiście administrator może swobodnie interpretować dane sytuacje, np: Kłótnia między graczami. Mam nadzieję że spodoba wam się moja propozycja, jeżeli czegoś nie opisałem to proszę o zadawanie pytań pod tematem.

• Smutne. 1

Spoko pomysł, wygląda obiecująco, ale to że kierujesz go specyficznie na jailbreak już nie pasuje. Trzeba sobie uświadomić że tu problem leży po stronie społeczności i tak już zostanie. Dodać można, tak naprawdę to stracić czas na implementację tego, albo skupić się na nowym JB  :kappapride:

Nie wiem jaki szczerze jest main problem, ale jeśli to skargi - dodać że bezpodstawna skarga = jakiś ban/mute (no w przypadkach idiotycznych). 

Co do samego w sobie upomnienia to słowne powinno być najgorszym jakie możesz dostać, a kto ma dostać/kto nie powinno być do decyzji administratora. 

Na nie :(

1 godzinę temu, Shoppen napisał:

tutaj

Czyli społeczność jest problemem. 

1 godzinę temu, Shoppen napisał:

wypaść z równowagi

Więc upomnienie słowne, a argumentacja na zasadzie "faworyzacja i skargi" kompletnie nie znika po wprowadzeniu tego systemu, dalej będzie można faworyzować.

• Wrr! 1

Połączyłem posty na prośbę autora

Przez Tomgra,

9 minut temu, 7days napisał:

Spoko pomysł, wygląda obiecująco, ale to że kierujesz go specyficznie na jailbreak już nie pasuje. Trzeba sobie uświadomić że tu problem leży po stronie społeczności i tak już zostanie. Dodać można, tak naprawdę to stracić czas na implementację tego, albo skupić się na nowym JB  :kappapride:

Nie wiem jaki szczerze jest main problem, ale jeśli to skargi - dodać że bezpodstawna skarga = jakiś ban/mute (no w przypadkach idiotycznych). 

Co do samego w sobie upomnienia to słowne powinno być najgorszym jakie możesz dostać, a kto ma dostać/kto nie powinno być do decyzji administratora. 

Na nie :(

Skierowałem to do serwera JailBreak z prostego powodu, to właśnie tutaj występuje najwięcej wykroczeń obejmujących szeroko pojętą agresję słowną, a także pojawią się najwięcej wątpliwości co do słuszności nakładanych kar, czyt. (Mute \ Gag\ Silence). Pozwoli to administratorom nadawać ostrzeżenia za niewielkie przewinienia które rzadko się pojawiają, bo jak wiemy, każdemu zdarza się wypaść z równowagi :D

Sam pomysł jest kreatywny ale taki admin miałby problem z ogarnięciem  całej reszty obowiązków admina.

na nie 

EDIT

całej reszty obowiązków admina mam na myśli dochodzenia czy był fk czy go nie było, ogarnianie kolejki, ogarnianie ludzi na serwera itp.

Za dużo jebania, za mało pożytku.
Admini nie mają obowiązku nadawać ostrzeżeń, chyba że jest to nowy gracz i mówimy o nierozumieniu jaila.
Wystarczy się nie przejmować opinią graczy i nadawać kary jak leci. Zrobi to dobrze dla społeczności, której nie chce się słuchać 12 letnich maćków.

• Kocham to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności