Skocz do zawartości

[Rozwiązane] [PROpozycja] Kille stattraki, psucie rozgrywki

Udostępnij

fecu420

Rekomendowane odpowiedzi

1.

Propozycja to: Zmiana regulaminu aby podczas zabaw [szczególnie typu ostatnia/pierwsza reakcja] ct poza wardenem miały zakaz zabijania 
Treść: Spowodowane jest to sytuacja z dzisiaj, kiedy byłem w ct z 1 osoba [sytuacja fk wyjasniona, bez znaczenia nick] i we 2 zostalismy na 2 ostatnich wiezniow. Na ostatnia reakcje został zabity gracz, który był 1 przez niego [bo kill na st, sprawa 2 .] gdzie ja automatycznie zabiłem osobę drugą. Niech prowadzący prowadzi ją od a do z . włącznie z egzekucją i odpowiedzialnością za ewentualne pomyłki ¯\_(ツ)_/¯

2.

Propozycja to: Zmiana stattraka, brak pomysłu jak. 
Treść:

W 1.6 na JB panowała bardziej atmosfera pod FUN  z gry, a nie łapanie kolejnych pokemonów na stattraka. Czyt. Jeżeli jest polecenie idziecie za mną [wiezniowie posłuszni, klawisze spoko bo idą na mapę], a któryś z tt podskoczył *PRZYPADKIEM, NIE W STRONĘ CT* to wtedy się go ignorowało, albo strzelało 'na ostrzeżenie' . I ja wiem, że ktoś napisze kwestia podejscia ct, okej rozumiem. Ale wiemy jaka jest mentalność, tym bardziej, jeżeli są jakieś dodatkowe rzeczy za killa z danej broni np dla ct. To sporo osób się pcha do ct, nawet nie żeby prowadzić a łapać zabójstwa. A to trochę zabija urok  zabawy. *subiektywna opinia*

P.S: 
Pozdrawiam gracza  # 429 2 "[Ninya] $Diamont$" STEAM_1:1:198647584 30:24 30 0 active 196608 który jako ct bardzo lubi zabijać [prowadząc surowo, nieprowadząc dobijać] na polecenie 'biegniecie za mną' i zabijanie na skakanie bo ktoś został z tyłu. Zapominając, że vip mając podwójny skok i spadochron dołączy do grupy szybciej niż po prostu biegnąc :)

Co do punktu 1

warden ma prawo zakazać ct zabijania niezbuntowanych osób, dodatkowo w takim przypadku ct ma na swoim koncie freekilla.

Co do punktu 2

Powinny być stosowane tzw „karniaki” natomiast mało kto tego przestrzega. W takich przypadkach mogą jedynie pomoc  ctbany.

22 minuty temu, naiz napisał:

Co do punktu 1

warden ma prawo zakazać ct zabijania niezbuntowanych osób, dodatkowo w takim przypadku ct ma na swoim koncie freekilla.

Co do punktu 2

Powinny być stosowane tzw „karniaki” natomiast mało kto tego przestrzega. W takich przypadkach mogą jedynie pomoc  ctbany.

1. Tak, czytałem regulamin. Dlatego napisałem "Zmiana regulaminu" np na priorytetowo zabijać może tylko warden -> żeby inni klawisze podczas tej zabawy zabijali potrzebują zezwolenia wardena. Prosta zmiana, a pozbawia niepotrzebnego pychu na kille.

2. W takim razie ctbany powinny być znacznie dłuższe. Na 2 dni gry + przejrzenie forum przez godzinę/dwie jestem w stanie poznać już kilka stałych graczy. Graczy np. lat 12-16, mam mikrofon nie mam mutacji więc mogę iść do ct w ostateczności. Sytuacja sprzed chwili. Ogarniamy we 2 ct, ale dochodzi do nas ark0. Bo nikt inny nie chciał, bo nawet tt nie chciało . Z Karakanem chcieliśmy ambitnie prowadzić, a on wchodził i tylko zabijał jak ktoś się niechcący poruszył [niejednokrotnie mowiac mu, żeby tego nie robił] . 1 polecenie ogarniające i zamiast umrzec 2/3 buntowników dzięki niemu mamy -5/6 wiezniów. A jak dostał 1 rundę prowadzenia to nie chciał prowadzić, 0 poleceń. Po całej mapie 1 w tabeli i 11 killi. A my średnio możemy współpracować z mapą jeżeli na starcie połowa naszego potencjału ginie. 

Osobiście uważam, że jailbrak tym bardziej w cs:go powinien być kojarzony z zabawą. To jest swego rodzaju role play i jak widzę kogoś kto wchodzi tylko po to, żeby zbierać kille na stattraka DO SKINA Z SERWERA. To mnie od środka krew zalewa :)
@Edit.ps Nie wszyscy młodzi to dzbany. Kijo nie ma mutacji, a też rozumie o co chodzi w zabawie 🙆‍♀️

Edytowane przez fecu420

• Moderator
1 godzinę temu, naiz napisał:

Co do punktu 2

Sam ten punkt pisałem czyt. (14. KARNIAK - Strzał ostrzegawczy(1-2 strzaly), który pozwala się poprawić więźniowi, który próbuje wykonać polecenie popełniając mniejszy bądź większy błędy*.) - w ogole co za kolega te gwiazdkę dopisał XDDDDDDD Wracając wystarczy dopisał kolejny w zasadach prowadzącego, że ma w obowiązku starać się pozwolić graczom poprawiać się ;v

Zacznijmy od tego, że ciężko znaleźć złote sedno tej sprawy, bo mamy m.in gangi, fajki i zwykłe konflikty. Fajki napędzają machine zwaną tryhardowaniem itp. itd. Poza tym mentalność osób, które grają na JB jest tak zabawna, że zabawa nie istnieje ;v

2 godziny temu, fecu420 napisał:

1.

Propozycja to: Zmiana regulaminu aby podczas zabaw [szczególnie typu ostatnia/pierwsza reakcja] ct poza wardenem miały zakaz zabijania 
Treść: Spowodowane jest to sytuacja z dzisiaj, kiedy byłem w ct z 1 osoba [sytuacja fk wyjasniona, bez znaczenia nick] i we 2 zostalismy na 2 ostatnich wiezniow. Na ostatnia reakcje został zabity gracz, który był 1 przez niego [bo kill na st, sprawa 2 .] gdzie ja automatycznie zabiłem osobę drugą. Niech prowadzący prowadzi ją od a do z . włącznie z egzekucją i odpowiedzialnością za ewentualne pomyłki ¯\_(ツ)_/¯

Jako warden możesz zabronić zabijania, po co punkt, który nic w sumie nie zmienia. Punkt i tak ciężko byłoby ująć i budziłby kolejne wątpliwości. Wykorzystaj to co możesz. Poza tym piszesz o kreatywności, a robienie pierwszej i ostatniej reakcji na 2 TT to nie jest "zabawa na serwerze csgo"

1 godzinę temu, fecu420 napisał:

Osobiście uważam, że jailbrak tym bardziej w cs:go powinien być kojarzony z zabawą. To jest swego rodzaju role play i jak widzę kogoś kto wchodzi tylko po to, żeby zbierać kille na stattraka DO SKINA Z SERWERA. To mnie od środka krew zalewa :)

No tak, ale to jest Twoje zdanie, więc dlaczego każdy ma się przystosować? :c  - Chociaż podany przykład pokazuje poziom na JB :EZ:

"
2. W takim razie ctbany powinny być znacznie dłuższe. Na 2 dni gry + przejrzenie forum przez godzinę/dwie jestem w stanie poznać już kilka stałych graczy. Graczy np. lat 12-16, mam mikrofon nie mam mutacji więc mogę iść do ct w ostateczności. Sytuacja sprzed chwili. Ogarniamy we 2 ct, ale dochodzi do nas ark0. Bo nikt inny nie chciał, bo nawet tt nie chciało . Z Karakanem chcieliśmy ambitnie prowadzić, a on wchodził i tylko zabijał jak ktoś się niechcący poruszył [niejednokrotnie mowiac mu, żeby tego nie robił] . 1 polecenie ogarniające i zamiast umrzec 2/3 buntowników dzięki niemu mamy -5/6 wiezniów. A jak dostał 1 rundę prowadzenia to nie chciał prowadzić, 0 poleceń. Po całej mapie 1 w tabeli i 11 killi. A my średnio możemy współpracować z mapą jeżeli na starcie połowa naszego potencjału ginie. "            *nie mogę zacytować ;/ 

W podanym przykładzie i tak łamał regulamin, a zwiększanie kar nie ma sensu, bo i tak źle, i tak niedobrze. 

Godzinę temu, xdar1uNqq napisał:

Sam ten punkt pisałem czyt. (14. KARNIAK - Strzał ostrzegawczy(1-2 strzaly), który pozwala się poprawić więźniowi, który próbuje wykonać polecenie popełniając mniejszy bądź większy błędy*.) 

kto pytał

1. Tak, czytałem regulamin. Dlatego napisałem "Zmiana regulaminu" np na priorytetowo zabijać może tylko warden -> żeby inni klawisze podczas tej zabawy zabijali potrzebują zezwolenia wardena. Prosta zmiana, a pozbawia niepotrzebnego pychu na kille.

Warden sam może zabronić innym ct zabijania, więc dopisywanie czegoś odnośnie tego mija się z celem.

Nie zmienisz community jaila, tak się wykreowało.

2. W takim razie ctbany powinny być znacznie dłuższe. 

Jest zbyt dużo innych powodów, za które można dostać ctbana, aby zwiększać za takie coś.

Edytowane przez naiz

12 godzin temu, fecu420 napisał:

1.

Zawsze możesz zakazać zabijania niezbuntowanych tt

12 godzin temu, fecu420 napisał:

W 1.6 na JB panowała bardziej atmosfera pod FUN  z gry, a nie łapanie kolejnych pokemonów na stattraka. Czyt. Jeżeli jest polecenie idziecie za mną [wiezniowie posłuszni, klawisze spoko bo idą na mapę], a któryś z tt podskoczył *PRZYPADKIEM, NIE W STRONĘ CT* to wtedy się go ignorowało, albo strzelało 'na ostrzeżenie' . I ja wiem, że ktoś napisze kwestia podejscia ct, okej rozumiem. Ale wiemy jaka jest mentalność, tym bardziej, jeżeli są jakieś dodatkowe rzeczy za killa z danej broni np dla ct. To sporo osób się pcha do ct, nawet nie żeby prowadzić a łapać zabójstwa. A to trochę zabija urok  zabawy. *subiektywna opinia*

Są karniaki od tego

Wszystko na nie.

Porp 1 częściowo bez sensu, jak nie chcesz jako warden żeby ci zabijali to o tym informujesz CTkow. Poza tym jak dojdzie do FK to warden może zadecydować o zrespieniu gracza

Prop 2 jeżeli warden daje proste polecenia typu bezruch w celi a nie jakieś prawa skroń lewa ściana względem wejścia wyjścia to większość więźniów raczej przeżyje do momentu zabaw. Natomiast jak podczas biegania każdy zacznie skakać to robi się dzicz nie do opanowania. 
Choć używanie karniakow mogło by był lepiej zdefiniowane w regulaminie

• Haha! 1

18 godzin temu, fecu420 napisał:

1.

Warden ma to prawo zakazać, polecam zapoznać się bardziej z serwerem, pograć trochę dłużej na nim. Takie coś co napisałeś jest totalnie bez sensu.

2.

Propozycja to: Zmiana stattraka, brak pomysłu jak. 
Treść:

Kolego, to nie te czasy. Jeśli ty chcesz sobie pograć 4FUN gdzie na serwerze każdy się bawił i nikt nie tryhardował, to musisz niestety się cofnąć do przeszłości o 6 lat. Teraz nie ma takiego czegoś jak 4Fun na jakimś serwerze JailBreak na ArenaSkilla, dlatego tam nie gram, bo brakuje czasów z 1.6.

Pozdrawiam gracza  # 429 2 "[Ninya] $Diamont$" STEAM_1:1:198647584 30:24 30 0 active 196608 który jako ct bardzo lubi zabijać [prowadząc surowo, nieprowadząc dobijać] na polecenie 'biegniecie za mną' i zabijanie na skakanie bo ktoś został z tyłu. Zapominając, że vip mając podwójny skok i spadochron dołączy do grupy szybciej niż po prostu biegnąc :)

Widzisz, tak wygląda jailbreak w csgo na sieci serwerów ArenaSkilla w 2021 roku. ;)

Wszystko na nie.

• 5 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności