Syder Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Witajcie w moim Super Tutorialu od Super Osoby, jaką jestem oczywiście ja!Przedstawię dziś wam, jak zrobić bardzo prosty(więc nie aż tak ładny niestety) baner w tematyce CS; GO! 1. Zaczynamy od otworzenia programu graficznego, jeśli nie posiadacie photoshopa, a chcielibyście coś podobnego, to internetową kopią photoshopa jest https://www.photopea.com Spoiler 2.Tworzymy nowy plik o wymiarach 1500x200(dpi/ppi nie ma znaczenia dopóki nie będziecie niczego drukować). Spoiler 3. Wybieramy 3 obrazki map z CS; GO z internetu(najlepiej z rozszerzeniem .png, aby to osiągnąć, dopisujemy po prostu w wyszukiwarce na końcu frazy "png") Spoiler 4. Kiedy to zrobiliśmy i zapisaliśmy na naszym dysku, to szukamy lokalizacji plików, a następnie przeciągamy na przestrzeń roboczą, naszego projektu. Spoiler 4. Klikając "V"(narzędzie przesuwanie), pozycjonujemy nasze grafiki tam gdzie chcemy by się znajdowały, a następnie jeśli konieczne klikamy "ctrl+t" aby obracać/powiększać(potem klikamy "enter" jak zrobimy to). Spoiler 5. Zaznaczamy warstwę(lewy przycisk myszy), a następnie u góry ekranu przechodzimy do zakładki Filtry>Rozmycie>Rozmycie Gaussowskie, potem wedle uznania ustawiamy promień na niską wartość(od 3,0 do 6,0). Robimy tak na każdej z trzech warstw jakie tam posiadamy! Spoiler 6. Następnie zaznaczamy wszystkie warstwy przytrzymując CTRL i klikając na każdą z nich pojedyńczo i klikamy potem ctrl+e Spoiler 7. Jak widać, scaliły się. Teraz klikamy CTRL+U mając zaznaczoną naszą warstwę. Klikamy koloruj w oknie które nam wyskoczy, a potem dobieramy kolory do swoich preferencji. Spoiler 8. Zaznaczając warstwę, przechodzimy u góry ekranu do zakładki Filtry>Rozmycie>Poruszenie, potem wedle uznania ustawiamy suwak na niską wartość(od 15 do 30). Spoiler 8. Zaznaczając warstwę, przechodzimy u góry ekranu do zakładki Filtry>Rozmycie>Promieniste, potem wedle uznania ustawiamy suwak na niską wartość(od 2 do 4). Spoiler 9. Poradnik wydaje się trochę długi powoli więc zakończymy trochę wcześniej niż myślałem z mniejszą ilością efektów. Przejdź teraz po prawej stronie do Narzędzia Tekstu(skrót "T"), kliknij na mniej więcej środek kompozycji i napisz swój nick. Spoiler 10. Jeśli masz zaznaczoną warstwę to u góry ekranu powinieneś mieć kilka zakładek, przejdź w oznaczoną zakładkę i wybierz sobie czcionkę która ci pasuje(czcionki można pobrać ze strony https://www.dafont.com). Po zrobieniu tego przejdź do oznaczonej zakładki i wybierz kolor tekstu. Jeśli rozmiar ci nie pasuje, to na początku poradnika tłumaczyłem jak go dostosować(CTRL+T). Spoiler 11. Kliknij dwa razy na warstwę tekstu(tam po prawej stronie ekranu) i powinno ci się takie coś wyświetlić, kliknij tam w blask zewnętrzny i dostosuj go do swoich preferencji wzorując się tym co widzisz na screenie. Spoiler 12. Następnie zrób to samo co w poprzednim podpunkcie tylko, tym razem zrób to z zakładką Cień. Spoiler 13, I kolejny raz, ale tym razem z Blask Wewnętrzny. Spoiler To wszystko czego mogłem cię nauczyć, poszukaj teraz w internecie Paczek GFX i nałóż kilka efektów.Mam nadzieję, że poradnik, nad którym spędziłem dość sporo, przypadł wam do gustu. Mniej więcej tak powinna wyglądać końcowa praca: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIJO Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 poradnik ładnie zrobiony plusik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novu Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Dobry poradnik, musiałeś dużo czasu poświęcić. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi