Skocz do zawartości

Super Tutorial od Super Osoby

Udostępnij

Syder

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie w moim Super Tutorialu od Super Osoby, jaką jestem oczywiście ja!
Przedstawię dziś wam, jak zrobić bardzo prosty(więc nie aż tak ładny niestety) baner w tematyce CS; GO!

1. Zaczynamy od otworzenia programu graficznego, jeśli nie posiadacie photoshopa, a chcielibyście coś podobnego, to internetową kopią photoshopa jest https://www.photopea.com

Spoiler

xxtIYcT.png

2.Tworzymy nowy plik o wymiarach 1500x200(dpi/ppi nie ma znaczenia dopóki nie będziecie niczego drukować).

Spoiler

EjEzvTe.png

3. Wybieramy 3 obrazki map z CS; GO z internetu(najlepiej z rozszerzeniem .png, aby to osiągnąć, dopisujemy po prostu w wyszukiwarce na końcu frazy "png")

Spoiler

vAIXNlB.png

4. Kiedy to zrobiliśmy i zapisaliśmy na naszym dysku, to szukamy lokalizacji plików, a następnie przeciągamy na przestrzeń roboczą, naszego projektu.

Spoiler

uSatf9n.png

4. Klikając "V"(narzędzie przesuwanie), pozycjonujemy nasze grafiki tam gdzie chcemy by się znajdowały, a następnie jeśli konieczne klikamy "ctrl+t" aby obracać/powiększać(potem klikamy "enter" jak zrobimy to).

Spoiler

KUZeK4d.png

5. Zaznaczamy warstwę(lewy przycisk myszy), a następnie u góry ekranu przechodzimy do zakładki Filtry>Rozmycie>Rozmycie Gaussowskie, potem wedle uznania ustawiamy promień na niską wartość(od 3,0 do 6,0). Robimy tak na każdej z trzech warstw jakie tam posiadamy!

Spoiler

MqupmXP.png

6. Następnie zaznaczamy wszystkie warstwy przytrzymując CTRL i klikając na każdą z nich pojedyńczo i klikamy potem ctrl+e

Spoiler

zo9mRhw.png

7. Jak widać, scaliły się. Teraz klikamy CTRL+U mając zaznaczoną naszą warstwę. Klikamy koloruj w oknie które nam wyskoczy, a potem dobieramy kolory do swoich preferencji.

Spoiler

OzxotEQ.png

8. Zaznaczając warstwę, przechodzimy u góry ekranu do zakładki Filtry>Rozmycie>Poruszenie, potem wedle uznania ustawiamy suwak na niską wartość(od 15 do 30).

Spoiler

xX23Met.png

8. Zaznaczając warstwę, przechodzimy u góry ekranu do zakładki Filtry>Rozmycie>Promieniste, potem wedle uznania ustawiamy suwak na niską wartość(od 2 do 4).

Spoiler

ZDdawUV.png

9. Poradnik wydaje się trochę długi powoli więc zakończymy trochę wcześniej niż myślałem z mniejszą ilością efektów. Przejdź teraz po prawej stronie do Narzędzia Tekstu(skrót "T"), kliknij na mniej więcej środek kompozycji i napisz swój nick.

Spoiler

cSO8jiO.png

10. Jeśli masz zaznaczoną warstwę to u góry ekranu powinieneś mieć kilka zakładek, przejdź w oznaczoną zakładkę i wybierz sobie czcionkę która ci pasuje(czcionki można pobrać ze strony https://www.dafont.com). Po zrobieniu tego przejdź do oznaczonej zakładki i wybierz kolor tekstu. Jeśli rozmiar ci nie pasuje, to na początku poradnika tłumaczyłem jak go dostosować(CTRL+T).

Spoiler

jInyhe1.png

11. Kliknij dwa razy na warstwę tekstu(tam po prawej stronie ekranu) i powinno ci się takie coś wyświetlić, kliknij tam w blask zewnętrzny i dostosuj go do swoich preferencji wzorując się tym co widzisz na screenie.

Spoiler

05JwmQE.png

12. Następnie zrób to samo co w poprzednim podpunkcie tylko, tym razem zrób to z zakładką Cień.

Spoiler

mqXjJm6.png

13, I kolejny raz, ale tym razem z Blask Wewnętrzny.

Spoiler

nqO6Euc.png

To wszystko czego mogłem cię nauczyć, poszukaj teraz w internecie Paczek GFX i nałóż kilka efektów.
Mam nadzieję, że poradnik, nad którym spędziłem dość sporo, przypadł wam do gustu.

Mniej więcej tak powinna wyglądać końcowa praca:

tXfulA3.png

• Lubię to! 1

• Tomgra zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności